Als interim manager je merk versterken

Groeien, snoeien en bloeien
21 maart 2024

Voor je het weet ga je als interim manager van opdracht naar opdracht. Soms met een korte pauze, om vrijwilligerswerk te doen of gewoon de administratie op orde te brengen. Begrijpelijk. Toch kan ik je adviseren om af en toe uit te zoomen en tijd te investeren in je eigen ontwikkeling. Het gaat mij vooral over het verfijnen van je persoonlijke merk, zodat je benaderd wordt voor de opdrachten die bij jou passen. Daarmee haal je als interim manager het maximale uit jezelf en uit je opdracht voor de opdrachtgever. K+V biedt een mooi keuzepallet om je te helpen tijdens je ontwikkelreis.

Werken aan een krachtig profiel

Show don’t tell

Herkenbaarheid en een sterk profiel zijn de sleutels waarmee jij als interim manager deuren kunt openen: actie en dialoog. Het helpt je om het juiste type opdrachten en opdrachtgevers aan je te binden. Onze training persoonlijk profiel bied je een intensieve snelkookpan om aan je eigen merk te bouwen. Aan het einde van de dag heb je een krachtige pitch waarmee jij je professionele identiteit over het voetlicht brengt. Een profiel waarmee je je als professional en als persoon op de kaart zet, waarvan je directe omgeving meteen zegt: “Ja, dit ben jij!”. Extra: je weet precies wat je wil gaan zeggen op vragen van potentiële opdrachtgevers. Denken en praten tegelijkertijd kan niemand.

Netwerk events en kennissessies

Je wil natuurlijk de zichtbaarheid van je profiel vergroten. Laat dat nou net het thema van één van de workshops zijn die wij bieden tijdens ons K+V Interim Event. Op de dag dat dit artikel gepubliceerd wordt, organiseren wij de vijfde editie. Tussen de twintig en dertig deelnemers nemen deel aan onze inspiratie-sessies. Ze krijgen daarbij handvatten om hun (LinkedIn-)profiel te verbeteren en tips over het benutten van ChatGPT. Verder leren de deelnemende interim managers over de kracht van visualisatie. Wat  kun je verwachten, in de woorden van één van de deelnemers: “In kernachtige sessies worden scherpe inzichten en direct toepasbare tools geboden die het interim-werk effectiever en doelgerichter maken.”

Intervisie, schaduwmanagement en coaching

Ook met een sterk profiel en een stevige positie in de markt, stuit je soms op hordes die je niet alleen wilt of kunt nemen. Daarom bieden we (online en offline) intervisie: een kans om samen met vakgenoten te sparren, waarbij ieders inzichten als een bouwsteen dienen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. En omgekeerd lever jij inzicht en bouwstenen aan de ander.

K+V adviseurs staan voor je klaar tijdens je opdracht, als jouw persoonlijke schaduwmanager, om de opdracht soepel te laten verlopen. Hierbij hebben drie partijen een belang: jij als interimmanager, de opdrachtgever en K+V als bemiddelaar. We zijn er om te reflecteren en je te ondersteunen tijdens je opdracht ook richting opdrachtgever.

 1-op-1 in gesprek met business coach?

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen in je vak? Dan raden we 1-op-1 gesprekken met onze business coach aan! Het vak van interimmer is dynamisch, uitdagend, leerzaam en ook eenzaam. K+V biedt je de mogelijkheid aan om samen met een business coach te sparren over vraagstukken die je hebt, je ontwikkelpunten of gewoon even stil te staan bij de dagelijkse werkpraktijk. Samen ontdek je patronen om op te reflecteren. K+V werkt al jaren samen met Helene Akkerboom. Helene is een ervaren psycholoog en business coach (www.mindaffairs.nl). Zij heeft een passie voor de mens in organisaties en het ondersteunen van hen bij het effectief inzetten van talenten. Wil je vrijblijvend kennismaken met onze business coach? Een coachtraject bestaat uit drie tot vijf gesprekken van twee uur, verspreid over een periode van zes maanden. De intake is kosteloos!

Houd onze agenda in de gaten!

Wil je weten wat we te bieden hebben en hoe we je kunnen helpen bij het zetten van de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op of houd de agenda van onze website in de gaten voor nieuwe data en mogelijkheden.

Helga Bijker

Partner K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.