Charging Champion PHEV

29 april 2016

Groene kilometers

Mevrouw Bijker was er in 2012 als één van de eerste bij toen zij haar Opel Ampera kocht. “Het was destijds de enige elektrische auto met een redelijk bereik” vertelt ze, “volgens mij waren er toen niet eens volledig elektrische auto’s”. Vrienden waren nog een beetje argwanend en hadden veel vragen als ze Bijker in de weer zagen met de stekkers maar nu is elektrisch rijden helemaal niet meer zo spannend. Twee collega’s van Bijker hebben de overstap naar elektrisch een jaar geleden inmiddels ook gemaakt. “Ik heb volgers!” zegt Bijker blij.

De eerste keer in een elektrische auto?
Haar proefrit in de Ampera herinnert ze zich nog goed “het voelde alsof ik in een botsautootje reed. Niet zozeer het bots gedeelte, maar dat je zo geruisloos over de weg zweeft.”

Hoe rijdt u zoveel mogelijk elektrisch?
Als doorgewinterde PHEV-rijder heeft Bijker nu helemaal door hoe ze zoveel mogelijk elektrische kilometers maakt. “Cruise control is dé oplossing, met als extra bonus nooit meer snelheidsboetes!” Een volgende auto? Zeker weer een elektrische, en als het even kan (lees: als ze wat goedkoper worden) graag een volledig elektrische.

Nu de zomer er weer aan komt kan Bijker nog milieubewuster gaan rijden, haar zonnepanelen zijn namelijk gekoppeld aan haar laadpunt. Dat zijn pas groene kilometers!

Bron: The New Motion

K+V
Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.