De manager in het midden in het onderwijs, de sleutelpositie!

9 december 2015

We weten het allemaal. De manager in het midden heeft een bepalende invloed op de kwaliteit van het onderwijs, student- en medewerkerstevredenheid en ook de groei of krimp van de opleiding(en).

De betrokkenheid, inhoudelijkheid, enthousiasme en de intelligentie zijn meestal royaal aanwezig. Belangrijke voorwaarden!

En tegelijkertijd zien we dat je als manager in het midden soms letterlijk in het midden zit. Klem, druk, gebrek aan tijd en geleefd… Nauwelijks tijd voor een goed trainingspartijtje! Laat staan dat je echt ontspannen kunt leidinggeven en bewust je eigen carrière verder kunt brengen, privé en werk echt in balans, etc. De manager in het midden bepaalt het succes van het team en de organisatie.

En dan komt Frank Lommers, één van onze vaste interim partners die inzet op de ontwikkeling van precies deze groep. Met twee-fl.com (www.twee-fl.com), met alléén mensen uit het onderwijs, op basis van hún casuïstiek, worden precies díe vaardigheden die het verschil maken getraind en ontwikkeld. En alles wordt geoefend door dit levensecht en vooral ‘gewoon te doen’. Maximale oefening en ontwikkeling, ondersteund door de nodige achtergronden en theorie.

De kapstok zijn ‘4 krachten’. De leidinggevende, zijn team, zijn teamleden en de politieke wereld eromheen.

Ik raad dus alle managers in het midden aan om te kijken naar de 4 krachten training van twee-fl.com. Het is goed mogelijk dat je jezelf of je teamgenoten er een groot plezier mee kunt doen. Trainen? Gewoon doen!

arets@kv.nl

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.