Een beetje magie in ons leven

20 september 2017

Is dat nou niet mooi? Soms gebeurt het. Zomaar.

Is dat nou niet mooi? Soms gebeurt het. Zomaar. Mijn dochter van vijfentwintig die op haar verjaardag net zo blij is met haar Disney puzzel als toen ze drie werd. Muziekje op, meezingen en die glinstering in haar ogen. Soms gebeurt het een beetje gestuurd, zoals op de bruiloft van een vriendin, onder de eikenboom. Vorige week gebeurde het in een selectieprocedure, aan de kant van de opdrachtgever. Een beetje magie in mijn leven, zo maar drie keer!

Communicatie wordt platter

Hoe vaak kom het nou nog voor? We leven in een informatie tijdperk en weten alles van elkaar. Tik iemands naam in en via Google stroomt de informatie binnen. Alles is te vinden. Onze communicatie wordt daardoor platter. Heeft iemand een kruisje of een blauwe plek, dan ben je al snel uitgesloten. Voor magie is geen plaats meer. En als je toch besluit degene te gaan ontmoeten, zit je hoofd al vol met aannames en oordelen.

Ontmoeting zonder naam of CV

Magie ontstaat misschien wel door dingen weg te laten, niet alles te vertellen. Je creëert ruimte en de juiste sfeer waarin iets kan gebeuren. Bij ons ontmoeten opdrachtgevers en kandidaten elkaar steeds vaker zonder dat vooraf een naam of CV bekend is. We hebben dan een regisserende rol en scheppen de basisvoorwaarden om nieuwe mensen bij elkaar te brengen, nieuwsgierig te maken. Vervolgens geven wij alleen maar een zetje: ,,Jullie gaan elkaar ontmoeten. Stap er gewoon in, kijk wat het wordt.”

Magische ontmoeting

Tijdens zo’n ontmoeting gebeurt het, de kans op een magisch moment: ogen die beginnen te stralen. Zo mooi! Laatst zette ik zo’n onverwachte kandidaat uit de “andere” wereld aan tafel bij een relatie uit de financiële; ze had veel affiniteit met kunst. Zij was verrast door de manier waarop de organisatie zich presenteerde en de opdrachtgever was verbluft door haar vaardigheden. Zo’n magische ontmoeting creëer je. Achteraf vertrouwde mijn relatie me toe dat deze kandidaat normaal natuurlijk nooit door hen zou zijn uitgenodigd voor een gesprek!

Zonder programma

Magie ontstaat ook tijdens onze kennismakingsmiddagen. Maandelijks ontmoeten we bij ons op het K+V kantoor nieuwe kandidaten en interim managers, zonder programma. Iedereen komt vol met eigen verwachtingen binnen, en wat ze meemaken is altijd anders, onverwachts. Alsof je op reis gaat zonder een lijstje…

Geef magie een kans

Natuurlijk, iedereen leeft in zijn eigen wereld. Wij helpen om onbevooroordeeld te kijken naar de ander. Zo ontdek je mogelijkheden en sta je open voor het nieuwe. Zet die vooroordelen uit je hoofd en geef magie een kans!

PS: Wil je ook een kans op magie? Bel dan Johannes

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.