Een feedback om te delen

8 december 2015

Onlangs ontving ik na een zogenaamde ODC verdiepingsgesprek met een klant zo’n bijzondere feedback, dat ik die graag zou willen delen, om te laten zien wat één simpel gesprek voor een uitwerking kan hebben. De persoon in kwestie heeft aangegeven graag anoniem te blijven en gaat akkoord met publicatie.

“Beste Frank,

Gaande ons gesprek van gisteren merkte ik dat de kleurtoon van mijn stem terug kwam. Wat ik ook bemerkte is dat de warmte die ik altijd voelde in mijn buik weer voorzichtig begon te gloeien. Klinkt misschien voor jou erg zweverig maar dat zijn voor mij wel de indicatoren waar ik dagelijks naar luister en die mij aangeven hoe ik me voel en of ik in mijn kracht zit. Ik werd er stil van dit gaande ons gesprek te ervaren. Ik weet niet of je dat ook hebt gemerkt in de afronding van ons gesprek. Stil in de zin…heerlijk wat voelt dit goed, broos en genot…dit ben ik.

Onderweg was ik bezig met de terugblik op ons gesprek met name wat je bij mij in gang hebt gezet om weer terug gekomen bij mijn kern. De lijn van ons gesprek langs het ODC opende voor mij weer de nodige vensters. Voor mijn gevoel ben ik in een maalstroom terechtgekomen waarin ik alle interventies richtte op resultaat en te weinig strategisch intervenieerde op signalen die ik opving vanuit mijn omgeving. Teveel gericht op pure rationele analyse, veranderscenario’s en gewenste resultaten. Te weinig, of beter gezegd, geen tijd genomen voor mezelf, voor draagvlak en aandacht, met als gevolg een geringe doorzettingskracht. Er ontstond bij mij een soort dissociatie van ratio en gevoel, waarin uiteindelijk mijn lijf ging protesteren – in m’n hoofd kan ik nog van alles – maar op weg naar het resultaat liep ik aan tegen m’n lijf en moest daardoor pas op de plaats te maken. Daar bovenop je werkgever die met oneigenlijke motieven duidelijk laat blijken te willen scheiden.

Thuis heb ik aan mijn vrouw verteld wie jij bent en wat ons gesprek bij mij heeft gedaan. Ze was blij mijn vertrouwde stem te horen. Vandaag geniet ik nog na van gisteren en sta er gevoelsmatig ten aanzien van het proces met de werkgever beter in. Over het Next step programma ben ik enthousiast. Zit nu even te broeden hoe ik dit op een tactische manier als optie bespreekbaar maak bij mijn werkgever.

Hartelijk dank voor je tijd en ik houd je op de hoogte,”

De ODC profielmeting is een meting die door K+V wordt afgenomen bij iedereen die in het kader van een selectieprocedure op gesprek gaat bij één van onze adviseurs. Dit doet wij om op een andere manier inzicht te krijgen in de natuurlijke en niet natuurlijke competenties van degenen die wij spreken. Onze ervaring is dat elk gesprek hierdoor een zekere meerwaarde krijgt, ook al volgt er na dit gesprek niet altijd een vervolg van de selectieprocedure. Vaak komt er dan vanuit de sollicitant een vervolgvraag om een verdiepend gesprek over het ODC rapport.

Om deze vraag uit de markt op een gestructureerde manier in te passen in de diensten van K+V, is het Executive Next Step Programma ontwikkeld.

Mocht u geïnteresseerd zijn in meer informatie over de ODC profielmeting en over ons Next Step Programma, dan kunt u daar meer informatie over vinden op onze website: kv.nl/wat-we-doen/next-step, of neem contact op met Frank Snethlage (snethlage@kv.nl) of Helga Bijker (bijker@kv.nl)

Frank Snetlage & Helga Bijker

Partners

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.