Een sport bestuurder graag!

4 april 2017

Herkent u dit? Je loopt tegen een deadline, moet iets produceren en je schuift het toch maar weer voor je uit. Dat voor me uitschuiven doe ik vooral als ik iets moet schrijven, niet op mijn lijf geschreven maar het moet, het is beloofd. Dan dus iets uit mijn werk…niet zomaar een beetje werven, nee een werving voor een aansprekende klant; De KNSB, de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond.

Wij, Helga Bijker en ik zijn daar al enige tijd bij betrokken. En hebben de interim Directeur daar met een reorganisatieopdracht mogen plaatsen en begeleiden. Ondertussen hebben we het werving en selectieproces van de nieuwe Raad van Toezicht van de KNSB ook mogen doen. Dat geeft ook een prachtige inkijk in de schaatssport en hoe die sport, van breed naar top, van gewest tot gewest, van sectie inline, kunstrijden, langebaan, toertochten, shorttrack wordt bestuurd.

Wij waren zeer verheugd dat we door diezelfde Raad van Toezicht werden gevraagd een nieuwe Directeur- Bestuurder te werven. Een hele uitdagende opdracht! Niet in het minst omdat wij natuurlijk inmiddels een heel goed beeld hebben van deze fantastische organisatie. Topsport met top-emotie, vrijwilligers, fanatiek….kortom alle ingrediënten voor een spannende, maar ook moeilijk te sturen organisatie.

Komende weken gaan we de eerste kandidaten spreken. Allemaal “zwaargewichten” met passie voor sport, die snappen dat het niet alleen belangrijk is een bondsbureau optimaal te laten functioneren maar ook alle belanghebbenden rond en betrokken bij de schaatssport maximaal en haalbaar te bedienen. Hoe houd je alle kikkers in de kruiwagen, zonder teveel van de beleidslijn af te wijken die je samen met je RvT en alle stakeholders hebt ontwikkeld? U begrijpt, een zeer lastige en uitdagende opdracht. Voor ons als bureau, voor de RvT om de juiste kandidaat aan te stellen en voor de toekomstige Directeur-Bestuurder omdat het afbreukrisico enorm is.

Moeilijk en uitdagend, maar ook heel mooi als het lukt, voor zowel de KNSB, de nieuweDirecteur-Bestuurder, als voor ons.

Ook opzoek naar een sportieve bestuurder? Bel mij!

Henk van der Velde
Partner

Henk van der Velde

Partner

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
HenkVanDerVelde_portret

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.