K+V en onderwijs; een steeds mooier passende combinatie!

15 juni 2017

De geheimen van de vijf beste onderwijslanden

Onderwijs is ook voor ons inhoud. Kennis van zaken. Daarvoor hebben wij netwerken en professionals die met ons samenwerken aan mooier onderwijs voor iedereen. Minke Knol is zo’n partner voor ons en zij schreef een mooie blog over het boek ‘Cleverlands’ wat wij u niet willen onthouden!

Cleverlands

De geheimen van de vijf beste onderwijslanden

Het Nederlandse onderwijssysteem doet het relatief goed als we het internationale onderzoek PISA lezen. Toch behoort Nederland volgens dit onderzoek niet tot de top van de onderwijslanden. De top bestaat uit de landen Singapore, China, Japan, Finland en Canada. Lucy Crehan heeft in haar boek Cleverlands de sterke kanten van het onderwijs in deze landen beschreven. Zij is zelf naar deze landen afgereisd en heeft in scholen en bij mensen thuis ervaren hoe het onderwijs eruit ziet. Nederland kan veel van dit boek leren. Het is een aanrader voor overheid, bestuurders, schoolleiders en docenten.  Wil je de uitgebreide blog van Minke Knol lezen over dit boek en haar bevindingen in het onderwijs? klik dan hier.

Martine van der Velpen

Partner

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.