Marcel Hielkema nieuwe directeur van werkbedrijf voor Midden Gelderland Scalabor

17 mei 2018

K+V zocht en vond

Marcel Hielkema is met ingang van 1 september benoemd tot bestuurder-directeur van Scalabor, het arbeidsontwikkelbedrijf van Midden-Gelderland.

Hielkema is sinds 2013 voorzitter van werkgeversorganisatie NCW Arnhem/Nijmegen en Gelderland en vice-voorzitter van de Economic Board Arnhem-Nijmegen. Hij heeft 15 jaar ervaring opgedaan in directiefuncties bij Hyatt hotels & resorts en Bilderberg. De afgelopen 9,5 jaar is hij als bestuurder-directeur van Dirkzwager advocaten & notarissen werkzaam geweest.

Enthousiasme

Werkgevers in Midden-Gelderland moeten uiterlijk 2026 duizenden arbeidsgehandicapten aan het werk helpen. Hielkema maakt zich hier al geruime tijd sterk voor, als bestuurslid van de Stichting Inclusief Midden Gelderland en als lid van het werkbedrijf. Inmiddels zit de banengroei fors in de lift. Hielkema steekt daarover zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Hij twittert geregeld over de vorderingen. ,,Ik kijk ernaar uit om die inspanningen verder uit te breiden en van Scalabor dé dienstverlener te maken die werknemers begeleidt naar zinvol werk en werkgevers bijstaat om hun doelen ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt te behalen.”

Directeur na kwartiermaker

Volgens een woordvoerder van Scalabor is het vanaf het begin af aan de bedoeling geweest dat Ivo Korte tijdelijk de leiding op zich zou nemen van het nieuwe Scalabor. ,,Er was tot op heden geen geschikte kandidaat voor de functie van directeur. In afwachting daarvan is Ivo Korte aangesteld als kwartiermaker voor de nieuwe organisatie.”

Peter de Leeuwerk, voorzitter van de raad van commissarissen van Scalabor, toont zich verheugd over de aanstelling van Hielkema. ,,Hij brengt veel ervaring bij dienstverlenende bedrijven mee en heeft een groot netwerk in de regio waar Scalabor profijt van kan hebben.”

bron: AD 15-5-2018

K+V
Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.