Missie Haagse wethouder Baldewsingh volbracht: 1.000ste STiP baan een feit!

29 maart 2018

‘Onze’ Kees Verhulst kreeg het voor elkaar

Eind 2016 maakte wethouder Rabin Baldewsingh bekend dat hij in 2017 1.000 STiP-banen (Sociaal Traject in Perspectief; een Haagse variant op de voormalige ID-banen) wilde creëren. Dat is gelukt. Dinsdag 13 maart werd de 1000ste STiP-medewerker in het zonnetje gezet in Sportcampus Zuiderpark in aanwezigheid van haar 999 collega’s. Naast deze 1.000 medewerkers werd ook ‘onze’ Kees Verhulst, die dit als projectmanager realiseerde, in het zonnetje gezet.

Het grote aantal mensen met een bijstandsuitkering staat al jaren hoog op de bestuurlijke agenda van de gemeente Den Haag. Een doorn in het oog van wethouder Baldewsingh, die maatschappelijke participatie van alle Hagenaars hoog in het vaandel heeft staan. “Den Haag, mooie stad achter de duinen, wordt gemaakt door haar inwoners. Als het niet goed gaat met de inwoners, gaat het dus ook niet goed met de stad.”

De wethouder zette een stip op de horizon (1.000 STIP-banen binnen een jaar!). Wat volgde was een traject zoals wij dat in onze praktijk zo vaak zien. Directie en beleidsmedewerkers gingen, ondanks de nodige scepsis en aarzelingen, aan de slag om een programma op te tuigen waarmee deze ambitie binnen de bestaande regelgeving gerealiseerd zou kunnen worden, met een klinkend beleidsplan als resultaat. De opdracht om deze enorme opgave te realiseren werd belegd bij het Werkgevers Servicepunt (WSP) waar de overige activiteiten uiteraard gewoon door moesten gaan.

K+V werd benaderd om een projectmanager te zoeken die deze immense klus zou kunnen klaren. Dit soort vragen krijgen wij in toenemende mate vanuit het gemeentelijk domein. Gemeenten hebben de afgelopen jaren steeds meer taken naar zich toe zien komen terwijl de uitvoeringscapaciteit onder druk van bezuinigingen juiste krapper is geworden.

Wij vonden Kees Verhulst, die het programma uitwerkte in een concreet projectplan en vervolgens in korte tijd een slagvaardige projectorganisatie van ca. 50 medewerkers opbouwde. Samen met deze medewerkers realiseerde hij wat velen bij de aanvang voor onmogelijk hadden gehouden. Een geweldige prestatie met een nieuw perspectief voor 1.000 Hagenaars, die al langer buiten het arbeidsproces stonden als resultaat. Wij feliciteren deze Hagenaars en uiteraard ook ‘onze’ Kees!

Michiel van Wessem

Partner

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.