Na een lange hete zomer: op zoek naar die andere baan!

30 augustus 2018

Het gebeurt vaak tijdens de zomervakantie. Je zit ontspannen met een glaasje wijn voor de tent te mijmeren en bedenkt: ik zou toch graag wat anders willen gaan doen. Je bent wel tevreden, maar eigenlijk kriebelt er iets. Misschien uitgekeken op die vaste baan? En waarom ook niet? Nu is het moment. De arbeidsmarkt is er naar, de vraag naar mensen is groot. Na de vakantie ga je er serieus werk van maken!

Kom in actie en vind de baan die bij je past!

Maar ja, wat wil je dan? Overheerst het ‘ik wil weg-gevoel’? Loop je steeds tegen hetzelfde aan? Dan moet je in actie komen. Het begint door het anderen te vertellen en je netwerk aan te spreken. Maar vergeet ook je werkgever niet. Veel mensen vinden dat eng. Misschien gaan dan alle deuren dicht? Maar jouw werkgever kent jouw persoonlijke gevoel van onrust niet, dus maak het bespreekbaar. En een werkgever heeft, zeker in tijden van krapte, de taak personeel te binden. Wie weet wordt een stap naar buiten wel een nieuwe stap binnen het bedrijf. Het zogenaamde ‘jobcrafting’; het zelf samenstellen van je functie.

CV afstoffen, LinkedIn aanpassen, vacatures verzamelen

Maar stel dat er intern geen mogelijkheden zijn? Voordat je kunt solliciteren op functies moet je eerst je CV afstoffen; herschrijven, de lay-out aanpassen. want tegenwoordig moet er ook een foto bij komen te staan. En ja, dat LinkedIn-profiel waar je al tijden niets meer aan hebt gedaan, moet nu echt worden bijgewerkt. Vervolgens begint een soort marktanalyse; je verzamelt internetvacatures, bekijkt via LinkedIn hoe mensen over een bedrijf denken. Wie ken je eigenlijk in die sector? Denk ook aan een omgevingsonderzoek, bijvoorbeeld via Glassdoor.nl.

Veel vacatures, maar wat wil jij?

Maar ja, de belangrijkste vraag is: wat wil je nou eigenlijk echt gaan doen? Praten met anderen kan dan juist helpen, zelfs om erachter te komen wat je niet wilt. Ons bureau kan ook een rol spelen. Wij hebben vacatures. Misschien die ene waardoor je op onze site terecht bent gekomen, maar we hebben nog zoveel meer…

Ontmoet mensen en ga in gesprek

Eens per maand organiseren we een kennismakings-bijeenkomst waar je vrijblijvend kunt langskomen. Door middel van workshops en speeddates krijg je een inkijkje hoe we te werk gaan. Je zult merken dat we geen afstandelijk bureau zijn waar je CV in een grote bak terecht komt. Je leert juist de mensen achter het bureau kennen. Om een eerste beeld van elkaar te krijgen, waardoor wellicht een nieuwe samenwerking begint. We gaan je in beweging brengen. Wat zijn eigenlijk jouw USP’s? Kijk nog eens goed naar je CV, wil je zo de wereld ingaan? En wat denk je ervan grenzen op te zoeken en een andere branche proberen? Wees welkom!

PS: onze eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 21 september. Kijk hier voor meer informatie.

Frank Wolff, partner

Frank Wolff

Partner

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.