Nieuwsbrief april 2016

29 april 2016

Koningsdag 2016

Zelfs het weer was in de war; het weer deed voorkomen alsof het 31 januari was, de verjaardag van de oude koningin. Hagel en wind, sneeuw in Limburg; de prins(ess)en onthulden dat ze thermo ondergoed droegen en gelijk hadden ze. In Zwolle bleef het droog, dat was dan wel weer fijn, maar het was wel koud. De opzet was geloof ik ook nieuw en anders.

Niet alleen het weer was in de war: ik ook. Vrijwel niemand kan zich Koninginnedag van 31 augustus herinneren, vermoed ik. Want sinds 1948 is Koninginnedag op 30 april en juist die paar (3) dagen doen je de das om. Mij althans. Want ik had in het centrum van Den Haag afgesproken op de avond van 26 april. Beetje dom, want heel Den Haag zat op slot. Mijn gesprekspartners: idem dito: helemaal niet aan gedacht. In mijn agenda voor 2017 zet ik alvast op 26 april: geen afspraken in de avond.

En valt het u op: iedereen heeft ook nog de neiging om Koninginnedag te zeggen en Commissaris der Koningin. Ik ook. Afijn als Amalia de troon bestijgt hebben we weer Koninginnedag en die dag valt vast niet in december, dus net als haar oma zal het nog lang 27 april blijven, denk ik. Maar wennen vind ik het nu wel.

Andere zaken waar we de komende tijd aan moeten gaan wennen en mee moeten leren omgaan; het verdwijnen van de VAR. We hebben een oefenjaar tot mei 2017. Wij zijn erop voorbereid, maar ik denk dat we ons ook nog wel eens gaan vergissen.

Veel leesplezier,

Helga Bijker
bijker@kv.nl

Ps: zelfs de meivakantie is in de war; de vakantie begon al in april!

De hele nieuwsbrief lezen? Nieuwsbrief april 2016

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.