Nieuwsbrief januari 2018

30 januari 2018

2018, een goed gevoel…

De eerste nieuwsbrief in het nieuwe jaar van ons, waarbij wij jullie natuurlijk allereerst een heel gezond 2018 toewensen. Wij wensen iedereen ook toe dat 2018 een jaar wordt met vele mooie ontmoetingen en een goed gevoel.
Ook voor dit nieuwe jaar hebben wij vast allemaal mooie, of goede voornemens.
Eén van mijn voornemens is om te blijven leren. Wat ik al langer op mijn wensenlijstje had staan, was de Spaanse taal te leren. Niet alleen vanwege het wakker houden van mijn hersenen, maar ook omdat mijn vrouw en ik houden van het Spaanse leven. Het nuttige met het aangename combineren, dat voelt gewoon goed.
Een goed gevoel ergens bij hebben daar wil ik het graag in dit stukje over hebben.

De week na nieuwjaar reisde ik samen met mijn vrouw af naar Malaga om daar mijn vuurdoop te krijgen. Ik startte als “Absolute Beginner” in een internationale groep deelnemers met leeftijden van 20 tot 65 jaar. Aan het eind van deze week had ik een heel goed gevoel. Hoe is dat zo ontstaan?
Dit is zo ontstaan door de sfeer van veiligheid en vertrouwen binnen deze groep van 10 verschillende individuen, van verschillende nationaliteiten en met compleet verschillende achtergronden; zo was er een buschauffeur bij, maar ook een advocaat. Iedere deelnemer kon zichzelf zijn en zijn/haar kwetsbaarheid uiten. Er waren geen vooroordelen en men was aandachtig voor elkaar. Er was tijd voor het verleden, het heden en de toekomst. De groep had een gezamenlijk doel en hielp elkaar om dat doel te halen. Als je in deze omstandigheden met elkaar je een nieuwe taal probeert eigen te maken, besef je ook hoe vast je kan komen te zitten in je eigen taal en ook in je eigen cultuur. Deze cursus heeft mij dan ook niet alleen een beetje Spaans geleerd, maar het heeft mij ook geholpen om weer in te zien hoe heerlijk het is om met verschillende culturen in contact te komen. Het gaf mij een gevoel van vrijheid en van wederzijds vertrouwen. Dat voelde gewoon goed.

Wij, K+V, willen er graag voor zorgen dat alle mensen die wij in 2018 spreken, een goed gevoel aan ons gesprek overhouden. Als wij allemaal in 2018 meer tijd nemen om tijdens onze ontmoeting de invloed van ons beider verleden en het onbekende van de toekomst samen te laten gaan, vergroot dat de kans om het goede gevoel te laten ontstaan.

Ik wens jullie dan ook heel veel mooie ontmoetingen toe.

Frank Snethlage
snethlage@kv.nl

Nieuwsbrief januari 2018

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.