Nieuwsbrief maart 2017

8 maart 2017

Mannengroepjes

U kent ze wel, fietsers, voetballers, vissers, golfers, zeilers, darters,…. Je komt ze overal tegen en dan hoofdzakelijk in de mannelijke variant. Mannen van een zekere leeftijd die elk excuus aangrijpen om gezamenlijk hun “sport” of hobby te bedrijven. Ik hoor daar ook bij en ik moet zeggen, het is heerlijk, even ontspannen onder soortgenoten. Iedereen denkt, voelt en handelt hetzelfde of in ieder geval dat lijkt zo. Want al ben je het niet eens met de groep…dat zeg je niet, je verpest de goede sfeer niet met rare vragen. Je gaat hoogstens wat eerder naar bed (loser).

Deze mannendroomwereld is lekker eenvoudig, volledig eenzijdig en vooral niet divers. Veilig, wars van anders en op zoek naar hoe het altijd was. Zo anders dan de huidige wereld die met grote sprongen een enorme diversiteit kent. Iedereen probeert het tegen te houden. Soms met overdreven muren, maar het is niet te stoppen. De politiek, het bedrijfsleven, de wetenschap, de keuken, overal zien we alle soorten door elkaar en ik vind het prachtig. Wij geloven in diversiteit, andere meningen, andere culturen, andere competenties, andere leeftijden. Ons vak is daaraan bij te dragen om de organisaties slagvaardiger, wendbaarder, creatiever te maken.

Een prachtig vak om mensen te helpen kiezen, opdrachtgevers voor een nieuwe bestuurder of kandidaten voor een nieuwe organisatie. Kiezen voor hetzelfde is makkelijk, kiezen voor een echte overstap is moeilijk. Dat voelt lastig, is niet comfortabel en toch, als je als organisatie je omgeving ziet veranderen, kies dan eens niet voor je mannen groepje (die is voor de lol) maar voor een échte nieuwe bestuurder die je organisatie naar het volgende decennium durft te brengen!

Wij helpen graag!

Johannes Arets
arets@kv.nl

Nieuwsbrief maart 2017

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.