Ouder en wijzer hoeft niet altijd goed te zijn

21 december 2017

Daar zijn ze weer, de kerstboomlampjes… Wat een gevecht was het wederom. Dit keer viel bij het plaatsen van de laatste bal, een hele slinger uit! Kent u dat? Nou, bij mij kwam het stoom uit de oren. Wat doe je dan? Liever niet wat er meteen in je opkomt. Je bent tenslotte al wat ouder en wijzer… Je neemt even afstand. Denkt rustig na, wanneer gebeurde het en waar. Na een minutieus onderzoek van het juiste stuk snoer vind je natuurlijk een kapot lampje. Even vervangen en… voilà! Voor sommige zaken is het voor de omgeving en de kerstboom toch fijn dat je iets meer geduld hebt gekregen.

Jeugdige onbezonnenheid

Voor andere zaken is jeugdige onbezonnenheid juist noodzaak. Voor vernieuwing, ontdekking, ondernemerschap, uithoudingsvermogen en ongeremd enthousiasme, om maar eens wat te noemen. Afgelopen jaar startten wij met ons proefprogramma Hoogbloeiers, met het idee om jong en oud talent met elkaar te laten ontwikkelen. Zo’n aanpak maakt organisaties sterker, doordat andersdenkenden worden aangenomen. Juist níet uit jouw sector, juist níet met precies de goede opleiding. Eigenlijk is Hoogbloeiers dat wat wij al proberen te doen met management, directie en bestuur, maar nu dus ook aan het begin van de carrière.

Experimenteren is accepteren van teleurstellingen

Onze start was niet meteen succesvol, misschien een beetje onbesuisd. Zoiets kost tijd en heel veel energie, maar toch geloven wij in de mix; jong en oud, man en vrouw, westers en oosters enzovoorts, enzovoorts. En wij gaan door. Want wij geloven ook in doorzettingsvermogen. Onze ervaringen in de topsport met topsporters in bestuurdersrollen leert ons in ieder geval dat dat vaak onderscheidend is. Talent is leuk maar niet genoeg!

K+V wenst je een heel ontspannen, warm en gezellig Kerstfeest, samen met iedereen die je lief is. En voor 2018 een jaar om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kansen, nieuwe mensen en doorzettingsvermogen om je idealen te verwezenlijken!

Johannes Arets

Directeur

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.