Interview: Rebecca Hendriksen wordt de nieuwe Directeur Finance & Control bij ZZG zorggroep

14 maart 2019

Als K+V zijn we trots om aan te kondigen dat Rebecca Hendriksen vanaf 1 april 2019 aan de slag gaat als de nieuwe Directeur Finance & Control bij ZZG zorggroep. Deze ouderenzorgorganisatie uit Groesbeek ondersteunt cliënten zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, voorspoedig herstellen of een prettig verblijf in een nieuwe woonomgeving krijgen. Nu de procedure is afgerond en alles officieel is, willen wij graag weten hoe Rebecca het proces heeft ervaren en hoe zij tegen haar nieuwe uitdaging aankijkt: “Een nieuwe frisse stap, waar ik mezelf weer verder kan gaan ontwikkelen. Ik krijg enorm veel energie van het aangaan van mooie, nieuwe dingen.”

De functie van Directeur Finance & Control bij ZZG zorggroep, waarom raakte je aangesproken door deze functie?

Nadat afgelopen jaar mijn oma overleed, voelde ik de behoefte ontstaan om meer te betekenen voor de ouderen en daarmee de stap te maken van de gehandicaptenzorg naar de ouderenzorg. Ik werd benaderd door iemand die tegen mij zei: ‘deze functie en organisatie passen echt bij jou.’ Eigenlijk is het meer de organisatie, dan de functie waar ik enthousiast van werd. Een rol als financial, had ik bij mijn vorige opdrachtgever ook al, dus daar zat het verschil niet.

ZZG zorggroep past qua waarden bij mij. Dat zit hem in het ondernemende karakter, de professionaliteit en de mensgerichtheid. Veel organisaties zeggen dat ze mensgericht zijn, maar dragen het in de praktijk niet altijd uit. ZZG zorggroep onderscheid zich hierin.

Hoe voelde je dat dit bij ZZG zorggroep anders was?

Vanaf het begin voel je warmte in het contact. De gesprekken voelden niet als formeel ‘op gesprek gaan.’ Ik ervaarde ze als gewoon gezellig een babbeltje maken. Dat zegt ook veel over de medewerkers van ZZG zorggroep. Ze zeiden ook tegen me: ‘het leek of je helemaal niet gespannen was.’ Dat was ik oprecht ook niet.

De afgelopen drie jaar ben ik actief geweest als interimmer. Het interimmerschap heb ik gezien als een middel om een doel te bereiken. Maar om dat op te geven voor een vast dienstverband, dan moet een opdrachtgever écht bij je passen en voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bieden. Het moet voelen als thuiskomen.

Kun je wat vertellen over het verloop van het sollicitatieproces?

Aan de voorkant heb ik gezeten met Emile Douma (partner bij K+V). Wij hebben onder meer mijn ODC-profielmeting doorgesproken. Hieruit bleek dat ik voor een financial ontzettend bezig ben met de ander (de mens). En dat klopt ook wel. Van alle tests die ik heb in mijn carrière heb moeten doen, vond ik dit misschien nog wel de spannendste. Ik wist niet wat ik ervan kon verwachten.

Daarnaast bereidde Emile me voor om het beste uit mezelf te halen. Hij zei: “je cv is je cv. Het gaat niet om je werkervaring, maar om de waarde die je hecht aan mensen.” Verder was het contact zeer prettig. Je krijgt even een appje of een berichtje: “ik bel je dan en dan.”

En dan ga je 1 april beginnen bij ZZG zorggroep. Wat zijn je verwachtingen van de werkomgeving?

Er zullen ongetwijfeld weer een heleboel dingen op me liggen te wachten. Zoals altijd het geval is, haha. Maar bij ZZG zorggroep gaat veel gebeuren. We zitten midden in een transitiefase en je kunt meebouwen aan iets. Eigenlijk moet ik mezelf even de tijd geven om te landen en alles te absorberen. Wat ik in ieder geval wil doen, is in de beginfase meelopen met de wijkverpleging en andere zorgonderdelen. Dat heb ik in het verleden ook gedaan toen ik actief was in de gehandicaptenzorg. Ik wil zien wat er daar gebeurt en waar we het eigenlijk over hebben. Ik heb begrepen dat dit ook meegenomen wordt bij het inwerktraject wat ze bij ZZG zorggroep aan het plannen zijn voor mij. Ook ga ik verder met het vormgeven van de finance-afdeling. Echter is nog niet alles is glashelder, maar dat is zeker niet erg. Ik hoef niet altijd alles te weten als iets maar goed voelt.

In 2016 ben je bij ons (K+V) geweest voor een kennismakingsbijeenkomst. Wat kun je je daar nog van herinneren?

Ja, dat klopt. Ik herinner me de finesses niet meer, maar wat ik nog weet was dat ik destijds sowieso aan het rondkijken was. Ik wist niet welke kant ik uit wilde en ik zag de mogelijkheid om deel te nemen aan een kennismakingsbijeenkomst bij K+V. Niet een standaard bijeenkomst, maar eentje die echt gericht is op het menselijke aspect. Je hebt een gesprek over je cv, maar ook over je drijfveren. Ik herinner me ook dat ik bij een workshop over een mat moest lopen en een verhaal moest vertellen. Het is me bijgebleven dat ik hierdoor bijzonder geraakt werd, met name doordat ik zag wat het met anderen deed. Dat vond ik wel heel bijzonder.

K+V
Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.