Vakantie: er even tussenuit of juist er tussenin?

17 augustus 2021

Wat blijft het toch een rare zin als je hem opschrijft: er even tussenuit… de batterij opladen, een andere cultuur op snuiven, lekker vrij zijn…. Zo maar even wat uitspraken. Een aantal jaar geleden zei een vriendin: “dit jaar wil ik mijn vakantie meenemen in het werk.” En sinds die tijd zit dat altijd in mijn hoofd. Vakantie is toch ook een verzinsel uit het Taylorisme? De mens is per definitie lui en heeft toezicht en controle nodig. Dan mag hij ook een keer op vakantie maar dan nog onder toezicht (de vakantieparken van Philips, etc zijn beroemde voorbeelden). Nu is er een ware toeristenindustrie die ons vertelt dat we ook op vakantie moeten. Kortom we laten ons nog steeds sturen en mijn vriendin heeft gelijk, neem je vakantie mee in je werk en je leven.  Niet toewerken naar je welverdiende vakantie maar een dagelijks vakantiegevoel.

Maar ja, hoe doe je dat dan? Een collega is onlangs van Den Haag naar een klein dorp in het oosten verhuisd. Dat is een manier vindt zij. Een ander heeft een stacaravan voor de weekenden. Iemand anders beschouwt zijn fiets als dagelijkse vakantierit. Als je er over praat heeft eigenlijk iedereen wel een vakantieplekje ingebouwd. En er is er heel veel gebeurd afgelopen jaar dat misschien de tijd voor vakantie-uurtjes in de dag ook dichter bij brengt. We hebben opeens allemaal thuisgewerkt. En thuis ook heel effectief en efficiënt gewerkt. Dat opent wel deuren voor de vakantie in het leven en werken. Dan komt de vakantie er echt tussenin!! Eerst wandelen of sporten en dan achter de mail of in de vergadering? Reistijd wordt vakantietijd?

Ik hoor jullie denken er moet toch ook nog gewerkt worden? Jazeker en dat werk zou ook plezierig moeten kunnen. Werk zou je ook energie moeten geven. Wellicht niet altijd het vakantiegevoel maar laten we ook niet overdrijven…niet alle vakantiebelevenissen zijn altijd fijn. Maar als jij nou het gevoel hebt dat het plezier in je werk ver te zoeken is, kijk dan even bij ons. Misschien is het dan tijd voor een overstap. We helpen graag! Tussen de vakanties in ☺️

Johannes Arets

Directeur K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.