Warmte blijft hangen, dus toch maar even doorwaaien…

15 juli 2019

Buiten regent het, maar mijn gedachten gaan terug naar begin deze maand. Wat was het warm! Het is zomer in huis, zeggen we dan. En warmte kan heel lang blijven hangen… Eigenlijk ben je dan blij als de temperatuur  zakt en je je huis kan laten doorwaaien (zonder dat het inregent…).  Zelfs op ons werk met alle mooie nieuwe inrichting, konden we de hitte niet verdrijven met onze “topkoeling”. Dus ik zet het raam open (steek de paraplu op) en laat het even lekker doorwaaien op het werk.

En dat doorwaaien deed mij weer even denken aan onze interim managers. Door de minister en de Tweede Kamer vaak beticht van graaien en soms ook door de publieke opinie. Door ons niet. En niet alleen omdat het onze dienst en dus verdienste is. Belangrijker is dat wij ook geloven in interim management. Soms heeft een organisatie gewoon een professionele doorwaaier nodig.

Interim managers: doorwaaien als professie

Dat is mijn brug met doorwaaien. Interim management heeft een functie in organisaties en teams. Het brengt andere vaardigheden, andere gezichtspunten, innovatie. Dan heb ik het wel over goed interim management! Daar mag je ons ook op aanspreken. Het is immers ons vak. Wij bemiddelen interim managers die bewezen succesvol zijn. Echt kunnen laten doorwaaien, maar niet met bewijsdrang, niet door zichzelf centraal te zetten maar door de ander sterker te maken.

Vrouwen en mannen die de organisatie willen begrijpen en verbeteren. En daarbij ook proberen mensen te verbeteren. Doorwaaiers zetten een raampje voor je open en laten je de buitenwereld zien. Daarbij durven ze de vragen te stellen die je samen niet meer stelt. Ze vragen je waarom je doet wat je doet. Interim managers die hun geld dubbel en dwars waard zijn. Voor de sceptici:  ja die interim managers zijn er. Het zijn deze vakmensen die een belangrijke rol in onze economie hebben. Wij helpen ze te vinden, te selecteren en te begeleiden. Dat is een vak en wij zijn er trots op.

Als jullie deze zomer thuis of op vakantie lekker doorwaaien, denk dan even aan zo’n prachtige interim manager, zo’n doorwaaier. Wellicht kun je ze in je eigen organisatie na de zomer heel goed gebruiken. Want, zoals gezegd, warmte kan ontzettend lang blijven hangen….

Voor nu wensen wij jullie natuurlijk een prachtige zomer met heerlijke rustmomenten met de belangrijkste mensen in je leven!

Namens ons allemaal, geniet!

Johannes Arets

Directeur K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.