Blijf op de hoogte

HOME > ACTUEEL > BLOGS

Wegwijs worden in de vacaturejungle van 2022

19 januari 2022

Ook nu staan organisaties te springen om goede managers. Zoek op LinkedIn naar vacatures met de functietitel Manager en je krijgt ruim 42.000 hits. Wat een aantallen! Als je drie minuten de tijd neemt om iedere vacaturetekst te lezen, dan kost het je 3 maanden volcontinu om ze allemaal door te ploeteren… Vervolgens mag je bepalen welke functie het beste bij jou past.

Voordat je aan het einde bent van deze ‘vacaturejungle’, is je droombaan niet meer vacant. Zie je door de bomen het bos niet meer? Jaarlijks helpen wij honderden professionals van werk naar werk. Laat ons je dit jaar helpen bij het maken van een voorspoedige overtocht.

Wat voor type reiziger ben jij?

Voordat je aan je jungletocht begint, moet je weten wat voor soort ‘reiziger’ je bent. Lees een aantal van onze vacatureteksten en je ziet dat iedere opdracht een ander type professional vraagt. De ene keer zoeken we iemand die zich laat omschrijven als een lichtvoetig zwaargewicht, de volgende keer als een allrounder die niet te arrogant is om de hulpvraag te stellen en de keer daarop als een slimme spelverdeler.

Zoek altijd naar de organisatie en opdracht die past bij die unieke persoon die jij bent. Kijk niet alleen of de functietitel bij je past, maar onderzoek of je jezelf herkent en of je je aangetrokken voelt tot het profiel.

Wellicht voelen voorgaande omschrijvingen voor jou clichématig. Maar iedere omschrijving zegt iets over de kandidaat die past bij de organisatie en de opgaven die er zijn. Ben je een ervaren professional, soepel in de omgang en flexibel in je stijl van leidinggeven, dan past de omschrijving lichtvoetig zwaargewicht je als een jas. Bij de ene omschrijving voel je niks en bij de andere denk je: “ja, dat ben ik!”

Dié vacatures moet je hebben!  Is het je niet duidelijk wat voor type professional er wordt gezocht? Bel of mail ons voor meer informatie.

Wat voor soort carrièrereis wil je maken?

De huidige tijd geeft je als kandidaat de gelegenheid om zelf je reis vorm te geven.
Kies je voor het bekende?
Ga je voor een stap hogerop?
Of ga je voor een wildvreemde plek?

In 2022 is de keuze helemaal aan jou. Wellicht kun je wat hulp gebruiken bij het maken van je keuze? Wij zijn er ook om je hiermee te helpen. Want een plaatsing is duurzaam als het voor beide partijen een goede stap is.

Laten we samen die stappen zetten en een weg banen door de vacaturejungle.

Micha van Aart

Partner K+V

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.