Wij vonden hem: Roel Roelfzema!

7 maart 2018

Roel Roelfzema is de nieuwe K+V partner met ervaring bij de overheid, met matching, maatschappelijk actief. Met een kennis en gevoel voor verenigingen en voor sport.

Wow! We hebben hem gevonden!! Onze keuze is gevallen op Roel Roelfzema; nu nog directeur bij sport&zaken en vanaf 1 mei a.s. versterkt hij ons team. We zijn heel trots op deze overstap.
Met veel noten op onze zang startten wij onze zoektocht naar een nieuwe partner. Een kandidaat met veel verschillende kwaliteiten en competenties. Gepokt en gemazeld in acquisitie, maar ook in evaluatie. Bedreven in verschillende manieren van interventie, in het schrijven van profielen, in het sensitief te woord staan van een kandidaat. Met veel energie en vaardig in het geven van advies.

Hoe vind je een speld in een hooiberg?

We hebben de procedure gedaan zoals we dat bij onze opdrachtgevers doen; alleen nu waren we zelf opdrachtgever. Met één van de partners in de adviesrol. Als adviseur sta je altijd op afstand. Wel zo handig. Je ziet zaken scherper en helderder dan de opdrachtgever. En dat is prettig in werving & selectie-procedures. Je blijft objectief. Na afloop benoem je zonder probleem de pluspunten van de ene, en de minpunten van de andere kandidaat. Maar nu zaten wij aan de andere kant van de tafel. Dan pas ervaar je hoe enorm moeilijk het is een nieuwe collega te kiezen.

Waar blijft de klik

Natuurlijk wilden we iemand in ons team hebben met toegevoegde waarde. Maar waar leg je dan het accent en hoe zwaar weegt dat? En niet onbelangrijk: als je dagelijks met iemand werkt, moet het ook nog klikken! Als externe adviseur hebben we deze ballast nooit. Nu was het onze uitdaging afstand te bewaren en objectief te blijven.

Minstens zo eigenaardig, net zo eigenwijs

Uiteindelijk hebben we er een paar maanden over gedaan. We hebben de positie op verschillende websites gepubliceerd, op LinkedIn gezocht en in ons netwerk gesearcht. Na diverse reacties en ruim tien kandidaten op gesprek, hebben we een klik met iemand, die minstens zo eigenaardig (op onderdelen dan) en net zo eigenwijs is als wij.

K+V groeit en wij zochten uitbreiding. Het resultaat? Een nieuwe partner met ervaring bij de overheid, met matching, maatschappelijk actief. Met kennis en gevoel voor verenigingen en natuurlijk voor de sport.

K+V

Het gaat om mensen

Deel bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.