Expeditie: ‘Focus op persoonlijk leiderschap’

K+V bemiddelt al sinds jaar en dag (leidinggevende) professionals en wil voor 2020 nog meer aandacht geven aan trajecten voor ervaren managers die de kwaliteiten en ambities hebben om een serieuze Executive stap te zetten naar een eindverantwoordelijke bestuursfunctie. 

Ben jij een ervaren professional en toe aan de volgende stap in je carrière? Wil jij een verdiepingsslag maken op het vlak van persoonlijk leiderschap én ben je geboren voor het avontuur? Dan hebben we een mooi nieuw programma voor je: een vierdaagse expeditie waarin jouw talenten onder de loep worden genomen en jouw leiderschapskwaliteiten worden aangescherpt. Een programma waarin je samen met gelijkgestemden op zoek gaat naar jouw definitie van persoonlijk leiderschap. Dit alles onder leiding van twee zeer ervaren (ex)bestuurders en op een prachtige locatie: de Algarve in Portugal.

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is bedoeld voor professionals die de stap naar bestuurlijke verantwoordelijkheid willen gaan zetten of net hebben gezet. Bij een dergelijke stap kan het je helpen  om inzicht te krijgen in jouw leiderschapskwaliteiten en te analyseren waarin je je persoonlijk leiderschap kan aanscherpen. Daarom wordt er, voorafgaand aan de expeditie, van iedere deelnemer een ODC-profielmeting afgenomen*. Deze profielmeting brengt jouw drijfveren en competenties in kaart en dient als startpunt om te kijken waarin we jouw ontwikkeling kunnen stimuleren.

Jouw profielmeting gebruiken wij tijdens de expeditie als kaart om je te navigeren naar je bestemming: explicieter definiëren wat persoonlijk leiderschap voor jou betekent en hoe dat jou kan helpen als (aankomend) bestuurder.

De inhoud van het programma

Voordat je vertrekt naar Portugal, wordt er een betrouwbare (intervisie)groep geformeerd, bestaande uit professionals met dezelfde ambities als die jij hebt. Deze groep zal niet groter zijn dan maximaal 10 deelnemers, zodat we de begeleiding zo persoonlijk mogelijk kunnen maken.

Er wordt gekozen voor een leiderschap expeditie in Portugal omdat we je uit je vertrouwde context willen halen. In een andere omgeving kom je misschien ook tot andere, vernieuwende, inzichten. Eenmaal in Portugal volgt een driedaags programma wat in teken staat van jouw persoonlijk leiderschap, o.a. op basis van je ODC-profiel. Door middel van casestudies zal met een bestuurlijke en toezichthoudende bril gekeken worden naar werksituaties in de praktijk. Daarnaast krijg je zicht op een bijzondere manier op jouw manier van focussen en kijk op leiderschap. Een verrassend programmaonderdeel. En je kiest een van je collegae als ‘buddy’ voor het gehele traject.

De begeleiding/reisleiders: Willem de Gooyer en Jan Tromp

De begeleiding van deze expeditie is in handen van twee zeer ervaren bestuurders. Willem de Gooyer, studeerde opbouwwerk aan de sociale academie en is ruim 28 jaar bestuurder van diverse organisaties in de zorg voor mensen met een beperking, ouderen en thuiszorg. De laatste 7 jaar is hij actief als interim bestuurder, adviseur en toezichthouder. Jan Tromp is van origine arts en psychotherapeut met extra expertise in onder meer groeps- en systeemtherapie. Daarnaast is Jan opleider, supervisor, (ex)bestuurder, toezichthouder, coach en vertrouwd bestuursadviseur.

Wat voor resultaat kun je verwachten?

Deelnemers van deze expeditie hebben na afronding een betrouwbare “SWOT analyse in the pocket” met betrekking tot eigen persoonlijk leiderschap voor de naaste toekomst. Je hebt een betrouwbare en veilige (intervisie)groep tot je beschikking die je altijd kan raadplegen voor hulp, ook nadat de expeditie is afgelopen. Daarnaast bouw je zelf-reflecterend en lerend vermogen op en zal je je meer bewust zijn van de vaardigheden die binnen je eigen arsenaal hebt. En daarmee kan je, mogelijk beter voorbereid en bewuster, die nieuwe stap in je carrière inhoud (gaan) geven.

Overige informatie
 • Wanneer:4 tot 7 februari 2020 (exacte planning volgt)
 • Waar: de Algarve, Portugal, Bouliqueime in de Casa Porta Azul (www.casaportaazul.com)
 • Kosten: Maximaal €3750,- (exc. btw) per persoon; bij zes deelnemers gaat de expeditie door).
 • Inbegrepen: ODC-meting, drie nachten verblijf, eten en drinken, opleiding, werkmateriaal, literatuur en overige studiekosten. (De heen- en terugvlucht, shuttle van en naar luchthaven en de eventuele (reis)verzekering zijn daarnaast voor eigen rekening).
 • Serieuze aanmeldingen dienen voor 22 november a.s. plaats te vinden.
  • In december 2020 wordt er met dezelfde begeleiders nog een terugkomdag georganiseerd waarbij het verloop van ieders eigen ‘expeditie’ wordt uitgewisseld en waarbij de ruimte ontstaat voor meer persoonlijke feedback bij eventuele vragen.
  • En ook indien gewenst & bij voldoende interesse kan een 2eterugkomdag 1 jaar na dato georganiseerd worden.
  • Eventuele terugkomdagen vinden in principe plaats op een nader te bepalen locatie in Nederland.

Voor het verloop van het programma en verdere informatie hierover verwijzen we je door naar Willem de Gooyer (0653240108) en Jan Tromp (0627843566). Zij nemen de organisatie van deze expeditie op zich en gaan ook over de afwikkeling van de zaken daaromheen. Om je aan te melden voor de expeditie, kun je onderstaand formulier invullen.

Op 10 en 11 december zijn er intakegesprekken via Skype en/of Facetime

* ODC (Odin Development Compass) is innovatief en wetenschappelijk gefundeerd en gevalideerd (gebaseerd op de Archetypen van Jung met een duidelijke link naar de ‘Big Five’). Het ODC-model meet een combinatie van (on)bewuste drijfveren en beroepsmatige competenties. Daardoor een uiterst bruikbaar instrument voor inzage in je eigen persoonlijk leiderschaps-profiel. ODC biedt een fundamenteel inzicht in:

 • Het zichtbare gedrag van mensen
 • De talenten (gedrag dat nog niet zichtbaar is)
 • Het aangeleerd gedrag
 • De onderliggende drijfveren en motivatie

Algemene informatie

Aantal plaatsen

10

Datum

4 februari 2020

Tijdstip

Kosten

Max. €3750,-

Locatie

Algarve, Portugal

Aanmelden voor deze bijeenkomstVrouwMan

Gegevens werk(gever)

Indien het factuuradres afwijkt
Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken