Systemisch werken voor (interim) managers en -directeuren

K+V organiseert regelmatig leuke en leerzame bijeenkomsten voor haar relaties. Op 4 november 2021 organiseren wij de bijeenkomst Systemisch Werken voor Interim Managers in samenwerking met Martin Breed en Paul Zonneveld.

Leveren structuuraanpassingen wel het resultaat dat we verwachten?

 • Interimmers worden er mee geconfronteerd dat zij geen ingang vinden bij medewerkers.
 • Bereikte oplossingen blijken niet duurzaam te zijn.
 • Ongewenst gedrag van medewerkers blijft bestaan.
 • Wat een zo logische oplossing is, blijft op weerstand stuiten.

De reden voor deze situatie is doorgaans te vinden in de onderstroom van de organisatie. In organisaties en andere complexe systemen zijn oorzaak en gevolg niet zo lineair verbonden als men graag wil doen geloven en zijn oorzaak en gevolg vaak slechts achteraf te benoemen. Er zijn echter principes die ons helpen navigeren in deze complexiteit. Systemen zijn namelijk onderhevig aan een viertal ‘principes’ (velden):

 • Bestemming
 • Binding
 • Ordening
 • Uitwisseling

Wanneer deze worden nageleefd en gerespecteerd, komen systemen weer in flow. Dit heeft een positief effect op het functioneren van de organisatie en de effectiviteit van leiderschap.

Dit is het startpunt dat Martin en Paul al meer dan tien jaar inzetten om met organisaties te navigeren naar een goede oplossing om hen weer in de goede ‘flow’ te krijgen. Met enthousiasme vertellen zij meer over de kracht van systemisch werken en zullen zij iedereen meenemen in een aantal basale oefeningen om de kracht van het systeem te ervaren. De kans is groot dat na het bezoeken van de workshop jouw kijk op organisaties en jouw positie als interim manager veranderd zal zijn.

Martin Breed is 20 jaar interim manager, vooral werkzaam in de zorgsector. Zijn focus ligt op cultuur, onderstroom en transformatie. Met uitzondering van het ziekenhuis heeft hij opdrachten uitgevoerd in nagenoeg alle sectoren van de zorg. Na het behalen van de master in public sector management bleef hij een ontevreden gevoel houden. Alle structuren en modellen klopten en toch kwam er niet het resultaat wat verwacht zou mogen worden. Blijkbaar zijn er zaken in organisaties niet zichtbaar die van grote invloed zijn.
Cultuuraspecten, de onderstroom, speelt een zo grote rol dat het alle structuren kan overrulen. Na een zoektocht kwam hij via NLP, het Rijnlands kijken en vele andere stromingen, uit bij het systemisch werken. Martin heeft ook orthopedagogiek gestudeerd en tevens trainingen gevolgd voor traumawerk, oplossingsgericht werken en hij begeleidt organisatie opstellingen.

Paul Zonneveld is executive coach en internationaal leiderschap consultant.
Paul Zonneveld heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en vervulde daar verschillende sales, business development, training en executive management functies. In 2003 richtte hij zijn eigen training en coaching bureau PE Consulting bv op. Als leiderschap consultant en executive coach begeleidt hij senior leiders, top teams en bedrijven in transformatieprocessen, team alignment en in (pre- en post) fusie & overname trajecten. Paul geeft opleidingen over systemisch waarnemen, opstellen en managen in organisaties. Zijn klanten bewegen zich in vele branches, zowel nationaal als internationaal.

We starten deze avond bij K+V in Veenendaal om 18.30 uur met een maaltijd. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via ‘aanmelden voor bijeenkomst’.

De kosten voor de avond zijn € 149,– per persoon, exclusief BTW.

Graag tot donderdag 4 november 2021

Algemene informatie

Aantal plaatsen

10

Datum

4 november 2021

Tijdstip

18:30 – 21:30

Kosten

€ 149

Locatie

K+V Veenendaal

  Aanmelden voor deze bijeenkomst  VrouwMan

  Gegevens werk(gever)

  Indien het factuuradres afwijkt
  Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
  Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken