Systemisch werken voor (interim) managers en -directeuren

K+V organiseert regelmatig leuke en leerzame bijeenkomsten voor haar relaties. Inmiddels is dit de derde bijeenkomst in samenwerking met Martin Breed en Paul Zonneveld over Systemisch Werken.

Martin mailde onlangs:

“We merken dat er steeds meer vraag komt naar het werken vanuit systemische intelligentie. Vanuit die vraag start ik onder andere vanaf mei met een nieuwe opdracht en ondersteun ik een MT om juist vanuit dit perspectief de samenwerking te verbeteren. Paul ervaart dezelfde toenemende vraag en reist weer de hele wereld rond om boards te trainen en te coachen. Natuurlijk heel uitdagend om hierin voorop te lopen!”

Leveren structuuraanpassingen wel het resultaat dat we verwachten?

  • Interimmers worden er mee geconfronteerd dat zij geen ingang vinden bij medewerkers.
  • Bereikte oplossingen blijken niet duurzaam te zijn.
  • Ongewenst gedrag van medewerkers blijft bestaan.
  • Wat een zo logische oplossing is, blijft op weerstand stuiten.

De reden voor deze situatie is doorgaans te vinden in de onderstroom van de organisatie. In organisaties en andere complexe systemen zijn oorzaak en gevolg niet zo lineair verbonden als men graag wil doen geloven en zijn oorzaak en gevolg vaak slechts achteraf te benoemen. Er zijn echter principes die ons helpen navigeren in deze complexiteit. Systemen zijn namelijk onderhevig aan een viertal ‘principes’ (velden):

  • Bestemming
  • Binding
  • Ordening
  • Uitwisseling

Wanneer deze worden nageleefd en gerespecteerd, komen systemen weer in flow. Dit heeft een positief effect op het functioneren van de organisatie en de effectiviteit van leiderschap.

Dit is het startpunt dat Martin en Paul al meer dan tien jaar inzetten om met organisaties te navigeren naar een goede oplossing om hen weer in de goede ‘flow’ te krijgen. Met enthousiasme vertellen zij meer over de kracht van systemisch werken en zullen zij iedereen meenemen in een aantal basale oefeningen om de kracht van het systeem te ervaren. De kans is groot dat na het bezoeken van de workshop jouw kijk op organisaties en jouw positie als interim manager veranderd zal zijn.

Martin Breed is 17 jaar interim manager, vooral werkzaam in de zorgsector. Zijn focus ligt op cultuur, onderstroom en transformatie. Met uitzondering van het ziekenhuis heeft hij opdrachten uitgevoerd in nagenoeg alle sectoren van de zorg. Na het behalen van de master in public sector management bleef hij een ontevreden gevoel houden. Alle structuren en modellen klopten en toch kwam er niet het resultaat wat verwacht zou mogen worden. Blijkbaar zijn er zaken in organisaties niet zichtbaar die van grote invloed zijn.
Cultuuraspecten, de onderstroom, speelt een zo grote rol dat het alle structuren kan overrulen. Na een zoektocht kwam hij via NLP, het Rijnlands kijken en vele andere stromingen, uit bij het systemisch werken. Martin heeft ook orthopedagogiek gestudeerd en tevens trainingen gevolgd voor traumawerk, oplossingsgericht werken en hij begeleidt organisatie opstellingen.

Paul Zonneveld is executive coach en internationaal leiderschap consultant.
Paul Zonneveld heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven en vervulde daar verschillende sales, business development, training en executive management functies. In 2003 richtte hij zijn eigen training en coaching bureau PE Consulting bv op. Als leiderschap consultant en executive coach begeleidt hij senior leiders, top teams en bedrijven in transformatieprocessen, team alignment en in (pre- en post) fusie & overname trajecten. Paul geeft al meer dan 12 jaar opleidingen over systemisch waarnemen, opstellen en managen in organisaties. Zijn klanten bewegen zich in vele branches, zowel nationaal als internationaal.

We starten deze avond bij K+V in Veenendaal om 18.30 uur met een maaltijd. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via ‘aanmelden voor bijeenkomst’.

Leuke extra’s deze avond: je maakt kennis met het totaal vernieuwde kantoor van K+V en, misschien nog leuker, je kan kennis maken met enkele van onze trainees die als onderdeel van hun opleiding deelnemer zijn aan de avond. Zij werken en leren binnen het trainee-programma op spraakmakende opdrachten van Oranye, een 100% dochter van K+V.

De kosten voor de avond zijn € 149,– per persoon, exclusief BTW.

Graag tot donderdag 4 juli 2019

Met vriendelijke groet,
Frank Wolff en Sjef van Zwieteren

Algemene informatie

Aantal plaatsen

20

Datum

4 juli 2019

Tijdstip

18:30 – 21:30

Kosten

€ 149

Locatie

K+V Veenendaal

Aanmelden voor deze bijeenkomstVrouwMan

Gegevens werk(gever)

Indien het factuuradres afwijkt
Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken