Oplosser

ARNHEM
Organisatie |

De Connectie

Drie organisaties bouwen samen aan een uitvoeringsorganisatie: Een gezamenlijke bedrijfsvoeringsorganisatie dat medio 2017 van start is gegaan. De organisatie verricht de uitvoeringstaken op bedrijfsvoeringsgebied. Producten en diensten zijn: financiële administratie, personeels- en salarisadministratie, geo-informatie en basisregistraties, belastingen, secretariaat, facilitaire zaken, documentaire informatievoorziening, ICT, functioneel beheer, P&O (uitvoering), inkoop en aanbesteding en communicatie (uitvoering).

 

De afdeling ICT is sinds maart 2016 aan het kwartiermaken voor de uitvoeringsorganisatie. De afdeling bestaat uit 65 fte. Het bedrijfsplan en de transitieplannen zijn eind 2016 vastgesteld. Sinds december is de manager ICT aangesteld, die samen met de coördinatoren Beheer, Support en Advies verantwoordelijk is voor het vormgeven van de afdeling. In de transitiefase moeten veel zaken op orde worden gebracht; waaronder de enorme lijst met projecten: structureren en prioriteren, risico’s in beeld brengen en zorgen dat de projectleiders de zaak oplossen.

KV_Opdrachten_De-Connectie
Functie | Manager

Namens en faciliterend aan het MT van ICT ben je verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van de veranderplannen, die in zes verschillende “workstreams” zijn opgezet:

Realiseren van de Werkplek Visie; Business (relatie) “Keten”; Inrichten professionele “supply-Demand” organisatie; Inrichten/professionaliseren IT Services en processen; Inrichten strategisch resource management; Harmonisatie & Innovatie ICT Landschap.

Naast de verantwoordelijkheid voor de overall coördinatie ben je ook verantwoordelijk voor een deel van Stream 6; een goed professioneel PMO neerzetten en bijbehorende instrumenten inrichten. De focus van de programmamanager ligt daarom op: Project management office (PMO) en Bedrijfsvoering. De overige streams worden gemanaged door de verschillende MT-Leden van ICT, de rol van de programmamanager is de samenhang en voortgang goed te bewaken en te ondersteunen waar mogelijk.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Pragmatisch en flexibel met groot oplossend vermogen

Je kent de wereld waarin de business processen en ICT bij elkaar komen, je hebt ervaring met een procesgerichte organisatie en grondige kennis van ITIL. Je hebt minstens 7-10 jaar ervaring met managen van grote complexe programma’s met verschillende stakeholders; ervaring bij de overheid is een pre maar geen must. Daarbij heb je eerder een PMO opgezet/gerund. Je bent pragmatisch en flexibel en kunt omgaan met stroperige besluitvorming, je hebt een goed ontwikkelde organisatie-sensitiviteit en je bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig doorwerken als dat nodig is .

Aanbod

Je bent per direct beschikbaar voor een langere periode tot eind 2018. De inzet is bij aanvang 32 uur per week; later naar 24 uur per week.

Op 6 september aanstaande vindt de kandidaatpresentatie plaats bij de opdrachtgever.

Procedure

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek wordt gevraagd online een persoonlijk profielmeting te maken.

Geïnteresseerd

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.