Verbinder

PURMEREND
Organisatie |

Prinsenstichting

Prinsenstichting maakt deel uit van Stichting De Opbouw. De Opbouw bestaat uit verschillende werkmaatschappijen gericht op jeugdzorg, verpleging en verzorging (inclusief thuiszorg en revalidatie) en verstandelijke gehandicaptenzorg. Prinsenstichting is binnen De Opbouw één van de werkmaatschappijen, die zich richt op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Prinsenstichting werkt vanuit de principes van Gentle Teaching aan de ondersteuning, begeleiding en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking.

 

Het wonen, werken en de vrijetijdsbesteding voor cliënten wordt binnen Prinsenstichting vormgegeven in zelforganiserende teams, verdeeld over acht regio’s. Iedere regio kent diverse woon- en dagopvangvoorzieningen. Deze voorzieningen vallen direct onder de verantwoordelijkheid van de regiomanager. De teams worden (onder andere in de ontwikkeling naar effectieve zelforganisatie) ondersteund door teamcoaches.

 

Zodiak is het expertisecentrum van Prinsenstichting en bestaat uit begeleidende en behandelende functies zoals (ortho)pedagogiek en psychologie, geneeskundige zorg, tandheelkundige zorg, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie, opleidingen, geestelijke zorg, zorginhoudelijke (innovatie) staf en specifieke activiteiten. Deze functionarissen verrichten hun werkzaamheden op basis van multidisciplinaire (poliklinische) advisering en begeleiding van zowel in- als externe zorgvragers. Het facilitair bedrijf ondersteunt de cliënten via de teams in de regio’s.

 

Prinsenstichting heeft onder andere locaties in Schagen, Zaandam en Purmerend en werkt intensief samen met deze gemeenten.

KV_Opdrachten_Prinsenstichting
Functie | Regiomanager

De regiomanager werkt vanuit de ondersteuningsvisie van Prinsenstichting, draagt deze uit en operationaliseert deze: terug naar de bedoeling. Daarbij geeft de regiomanager in zijn/haar eigen gedrag het goede voorbeeld. De regiomanager verzorgt de dagelijkse leiding binnen de regio en is verantwoordelijk voor de levering van integrale zorg voor de cliënten van Prinsenstichting binnen de regio, door zelforganiserende teams. Hij/zij is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de zelforganiserende teams; samen met de teamcoaches en de gedragsdeskundigen. Tevens ligt er een verantwoordelijkheid voor de gehele bedrijfsvoering in de regio: de financiële, personele en materiële middelen binnen de regio. Dat geldt ook voor het bewaken van kwaliteitseisen en de opbouw en het onderhoud van een netwerk in de (zorg)sector en in de wijk. Hierbij realiseert de regiomanager de afgesproken productieresultaten binnen de kaders, waarden en principes van Prinsenstichting en weet hij/zij interne en externe ontwikkelingen te vertalen naar consequenties voor de organisatie en de bedrijfsvoering.

 

De regiomanager is ondernemend binnen de context van onder andere de gemeenten, de cliënten en ouders/wettelijke vertegenwoordigers en Prinsenstichting als geheel. De regiomanager werkt samen en stimuleert samenwerking door de teams met lokale ketenpartners. In het verband van Prinsenstichting is hij/zij medeverantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling in een veranderende context. Daarbij ondersteunt en stimuleert hij/zij de horizontale kennisuitwisseling en borging.

 

De regio Kwadijkerpark ligt op het terrein van Prinsenstichting en kent een grote diversiteit (zes woningen, acht dagbestedingsgroepen (2 dagbestedingslocaties) en De Parel (beweging, muziek, drama en zwembad)). Deze regio onderscheidt zich door de cliënten, die een zeer complexe zorgvraag kennen, met grote gedragsproblemen, waardoor er intensieve begeleidingsvragen van cliënten zijn die om specialistische kennis vragen. Mede daardoor is deze rol van regiomanager meer intern gericht. Van groot belang is een goed contact met de ouders/verwanten. Goede communicatie met cliënten en ouders/verwanten wordt ook van de regiomanager verwacht. Daarnaast is deze regiomanager verantwoordelijk voor een Prinsenstichting-breed onderwerp (avond/nachtdiensten). Het aantal medewerkers is 160 (90 fte).

 

Functie-eisen

De ideale kandidaat is een ervaren manager met:

 • Een HBO+ werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke managementfunctie.
 • Kennis van en ervaring met zorg voor mensen met (zware) gedragsbeperkingen en (participerende) dagbesteding.
 • Ervaring met leiding geven aan de (ontwikkeling van) zelforganisatie.
 • Ervaring in het leiding geven aan professionals.
 • Strategisch inzicht en kennis van het inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen.
 • Een systematische aanpak met behoud van overzicht, hij/zij zet strategische en tactische lijnen uit, stelt prioriteiten en bewaakt de voortgang. Initieert, stimuleert en faciliteert de medezeggenschap van medewerkers en cliënten binnen de regio.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel
 • Een natuurlijk overwicht, uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden en de vaardigheid om activiteiten goed te organiseren en te (laten) plannen.
 • Reflecterend vermogen, analytisch, strategisch inzicht, professioneel, resultaatgericht, stressbestendig, besluitvaardig.
 • Onafhankelijke teamspeler: kritisch en loyaal.
 • Een flexibele instelling, proactief kunnen handelen, innovatief, ondernemend.
 • Abstractievermogen: proces van besluitvorming begrijpen én met een goede balans tussen verbinding en distantie naar teams en cliënt.

 

Aanbod

Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden: functiegroep 65 conform FWG CAO-G, een 36-urige werkweek, waarbij de mogelijkheid tot een flexibele invulling van de werktijden groot is en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Gesprekken bij K+V zijn in week 51 – week 1, de gesprekken bij Prinsenstichting zijn in week 2. Een verdiepend assessment maakt onderdeel van de procedure. Beoogd is de procedure voor medio januari af te ronden.

Geïnteresseerd

Helaas, u kunt niet meer reageren.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.