K+V werving selectie interim management

Inspirerende leider die (door) ontwikkelt, uitdaagt en er durft te zijn

Uithoorn
Organisatie |

Stichting AURO

Stichting AURO verzorgt het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen (met scholen in de kernen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis). Het onderwijs wordt verzorgd door 9 scholen met in totaal ruim 2.400 leerlingen en zo’n 210 medewerkers.

De kernwaarden zijn: ontwikkeling, vertrouwen & aanspreken en verbinden. De scholen worden gekenmerkt door verscheidenheid. De buurt, omvang en leerlingenpopulatie verschilt van school tot school. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel van alle AURO scholen.

OBS de Kajuit is een openbare school in de wijk Meerwijk-Oost. Nu met 180 leerlingen en een team van 14 medewerkers een vaste waarde in het onderwijs in Uithoorn. Kernwoorden; ontwikkeling, veilig, kleinschalig, warm en open. De Kajuit staat voor een doorontwikkeling van de school en het team naar onder andere thematisch werken en naar een hogere professionaliteit met behoud van de kernwoorden.

OBS Toermalijn is de openbare school binnen de bredeschool Legmeer. Leren doen ze samen, met aandacht voor verschillen en aandacht voor elkaar. Met een team van 12 medewerkers krijgen 150 leerlingen alle aandacht om te groeien. Het team wil ook groeien en zoekt daarvoor een nieuwe leider.

Functie | Directeur OBS de Kajuit en OBS Toermalijn

De directeur is eindverantwoordelijk voor de twee scholen, geeft leiding aan de teams en is het gezicht naar buiten voor de Kajuit en Toermalijn. Ook stuurt de directeur de ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch gebied aan. De ambitie en de omstandigheden (of kansen) zijn er om door te groeien en flinke stappen te maken op het didactisch en pedagogisch vlak. Iedere school heeft een eigen uitdaging maar de doorontwikkeling naar een professionele, warme, veilige en open school geldt voor beide scholen.

Bewust is gekozen voor één directeur voor beide locaties om een kwalitatief sterke leider binnen te halen, die de uitdaging aandurft om het openbaar onderwijs in Uithoorn weer goed op de kaart te zetten. Beide teams vragen onderwijsontwikkeling en Stichting AURO stimuleert van harte de noodzakelijke ontwikkeling.

Als directeur sta je bij stichting AURO niet alleen, er is een goed collegiaal directieteam en ondersteuning van het bestuursbureau. Dat betekent overigens ook dat iedere directeur bovenschoolse taken heeft en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van stichting AURO als geheel.

(Door) Ontwikkelen Uitdagen Durven Inspirerend Leider Bouwer

Profiel | Inspirerende leider die (door) ontwikkelt, uitdaagt en er durft te zijn

Inspirerend

We zoeken een inspirerend mens. Iemand die het kind, de ouders en de leerkrachten inspireert om mooie scholen te ontwikkelen met uitdagend onderwijs. Iemand die anderen laat groeien en energie geeft. Wijsheid en taken daar neerlegt waar ze horen en vervolgens in verbinding aanspreekt op de verantwoordelijkheid.

Onderwijs ontwikkelen

Je hebt alles met onderwijs. Dat mag vanuit hele verschillende achtergronden, maar onderwijs is jouw rode draad. De doorontwikkeling die we zoeken vereist ook gewoon vakmanschap, kennis en deskundigheid. Ook leiderschap wordt gevraagd. Niet op basis van vele jaren ervaring, maar wel van nature zichtbaar en voelbaar. Iemand die naar buiten stapt en het podium pakt. Iemand met lef en energie, die aanspreekt en aanstekelijk werkt, intern en extern.

Uitdagen en durven

Jij hebt de passie voor het onderwijs en onderwijs is ontwikkelen, groeien, nieuwsgierig zijn en leren. Leren van elkaar en leren in een open omgeving. Uitdagen en durven is zichtbaar in je handelen van nu en in de toekomst. Je bent ook de directeur die er durft te zijn en die de ander sterker maakt, luistert, vraagt en op tijd complimenteert.

Aanbod

Voor deze uitdagende rol biedt stichting AURO de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO. Gelet op de ambities van AURO en de Kajuit en Toermalijn wordt een inschaling in schaal 12 aangeboden. De inzet is 5 dagen per week. De vacature is beschikbaar per 1 januari 2019.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd voor bovengenoemde functie dan verzoeken wij je uiterlijk 30 november aanstaande te reageren, door je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie graag bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Martine van der Velpen (06-5060 3351).

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Directeur OBS de Kajuit en OBS Toermalijn
Vast
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.