K+V werving selectie interim management

Aanvoerder met visie en daadkracht

Dordrecht
Organisatie |

Stichting H3O

Stichting H3O organiseert, faciliteert en inspireert het christelijke onderwijs in Dordrecht. Met Hoofd, Hart en Handen, de 3 H’s van onderwijs voert de Stichting H3O haar taak uit. Ruim 680 medewerkers in de kinderopvang en peuterwerk, het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs helpen 6.000 kinderen in Dordrecht ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving van H3O.

De Fontein is een van de basisscholen van H3O en is een integraal kindcentrum met twee locaties in twee naast elkaar liggende wijken. De Fontein werkt vanuit de kernwaarden respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Op de hoofdlocatie Krispijn wordt gewerkt met jaargroepen en op locatie Wielwijk met combinatieklassen. De Fontein is een open school. Een sterke ouderbetrokkenheid is kenmerkend voor de samenwerking die gezocht wordt. Door middel van digitale hulpmiddelen kan steeds beter worden afgestemd op individuele behoeftes van de kinderen. Daarnaast wordt gewerkt aan een doorgaande lijn Engels vanaf groep 1 tot en met 8 en de doorgaande lijn van peuters naar kleuters. Onderzoekend en ontwerpend leren moet een steeds belangrijkere plaats krijgen. Met ingang van dit schooljaar wordt met KivA gewerkt. Wielwijk is al langer succesvol met PBS. De twee locaties werken samen en kennen ook verschillen. Met 265 leerlingen en 30 medewerkers (inclusief medewerkers kinderopvang) is De Fontein een gezonde organisatie met een ambitieus team dat graag vooruit wil.

Functie | Schooldirecteur CBS De Fontein

De directeur is eindverantwoordelijk voor de school, geeft leiding aan het team en is het gezicht voor De Fontein naar buiten. Ook stuurt de directeur de ontwikkelingen op onderwijskundig en pedagogisch gebied aan. De school is gegroeid, heeft een aantal keuzes gemaakt en is nu toe aan aanscherping van onderwijsvisie en realisatie. De vervolgstap is doorgroeien, met aandacht voor de groei van het kind, het team en de teamleden. Inspirerend, zichtbaar en aanspreekbaar. De directeur creëert ruimte en bewaakt tegelijk de kaders van kwaliteit en geld. Dat vergt een prettige, zakelijke maar ook open en aanspreekbare leiderschapsstijl met een goede verbinding met team, kinderen, ouders en stichting. Als directeur sta je bij H3O niet alleen. Er is een goed collegiaal directieteam en een sterke ondersteuning van het bestuursbureau. Dat betekent overigens ook dat iedere directeur bovenschoolse taken kan hebben en er regelmatig overleg is. De directeur kiest overtuigend voor het christelijk onderwijs.

Aanvoerder met visie en daadkracht

Profiel

De Fontein zoekt die meespelende aanvoerder, die verantwoordelijkheid geeft, deelt en vraagt. De ander, kind, ouder en collega ook aanspreekt op eigen verantwoordelijkheid. Een directeur die verbinding maakt en uitdaagt om plannen en doelen te realiseren. Een aanvoerder die de school laat ontwikkelen, maar ook zichzelf. Met passie voor het onderwijs van nu en hiervoor resultaten wil halen. Een directeur met daadkracht, die er is én de ander sterker maakt. Die luistert, vraagt en complimenteert. Iemand die durft te vertrouwen op zijn/haar sensitiviteit en ervaring en wil werken aan én met een team van professionals. Een aanvoerder met onderwijskundige/pedagogische achtergrond, die ook zelf blijft investeren.

Aanbod

Voor deze mooie rol biedt H3O de mogelijkheid om een dienstverband aan te gaan conform CAO-PO schaal DC. De inzet is minimaal 4 dagen per week, bij voorkeur 5 dagen.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit een drietal onderdelen, waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

  • Speed waarin je langs drie tafels kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
  • Show waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Johannes Arets (06-1026 0480) of Martine van der Velpen (06-5060 3351). Johannes en Martine begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor de speed wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Schooldirecteur CBS De Fontein
Vast
32 uur (bij voorkeur 40 uur)

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.