KV_vacatures

Spin in web, inspirerend en ondernemend

HAARLEM
Organisatie |

Greenport Nederland

De tuinbouw is één van de dragende economische sectoren van ons land, met Greenport als belangrijkste motor. De samenwerkende Greenports en het tuinbouwnetwerk staan voor grote transities op het vlak van duurzame energie, innovatie, modernisering van het productielandschap en de agrologistiek. Om als BV Nederland in de mondiale top te kunnen blijven meespelen is daadkracht nodig. Daarom werken bedrijfsleven, kenniswereld en overheden intensief samen op (inter)nationale dossiers. De komende jaren wordt deze netwerksamenwerking verder uitgebouwd. Belangrijk zijn de inhoudelijke transitietafels rondom de thema’s. Hiervoor is een  board – Greenport Nederland – ingesteld die richting geeft aan de transities en gaat zorgen voor verbinding tussen de verschillende tafels, met de regio’s en met nationale opgaven. Beoogd is dat de board regie op de voorbereiding en uitvoering van een tuinbouwakkoord / nationale agenda gaat voeren.

Functie | Secretaris

De secretaris ondersteunt de Greenport board bij de verdere uitbouw van de netwerksamenwerking en de opbouw van een programmabureau, zoals onderzoeken wat nodig is op organisatorisch vlak, hoe dat te financieren en juridisch te verankeren. Daarbij is het van groot belang om de interne en externe communicatie van de Greenports en de public affairs op een hoger plan brengen. De secretaris annex netwerkmanager is de spin in het web tussen bedrijfsleven, kenniswereld en overheden.

Taken:

  • Vertegenwoordigen van de gezamenlijke greenports in relevante (ambtelijke) netwerken en het bevorderen kennisdeling tussen de Greenports en met de partners in het netwerk
  • Organiseren, dat de thematische tafels zowel als bestuurlijk als uitvoerend netwerk gaan functioneren en helpen bij het voorbereiden van een nationale agenda / tuinbouwakkoord.
  • Preciseren van het inhoudelijke Werkplan Greenport 3.0 en de uitvoering daarvan faciliteren, het opstellen en bewaken van een begroting voor Greenport Nederland. In dit verband een impuls geven aan project- en programmafinanciering van transities.
  • Monitoring opzetten en rapporteren over de voortgang aan de board.
  • Opbouwen serviceverlening aan de regionale Greenports en andere tuinbouwgebieden

Inspirerend ondernemend verbindend

Profiel

De secretaris is een in inspirerende, ondernemende en verbindende persoonlijkheid. Een echte netwerker, communicatief sterk, die ‘boven de partijen kan hangen’. Een persoon die hands-on mentaliteit laat zien: die strategisch kan denken en die beschikt over realisatiekracht. Door de wol geverfd in het trekken van de kar in een complexe omgeving. Een gerespecteerd gesprekspartner voor regio’s, rijksoverheid, betrokken branches, sectoren èn de onderwijs-/kenniswereld. Met wortels in de tuinbouw.  Daarbij heb je minimaal 5 jaar ervaring in een publiek-private omgeving en relevante commerciële ervaring binnen het bedrijfsleven, je bent ingevoerd in het politieke en bestuurlijke speelveld. Je bent vertrouwd met (Europese) financierings-trajecten en public affairs en je brengt tenslotte een relevant nationaal netwerk mee.

Procedure

Je bent beschikbaar 32 tot 36 uur per week vanaf week 40 (1 oktober).

De kandidaatpresentatie is op 13 september aanstaande en de gesprekken bij de opdrachtgever staan gepland op 24 september.

De opdracht is in eerste instantie voor 1 jaar en zal eventueel worden verlengd tot maximaal 3 jaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan verzoeken wij je uiterlijk donderdag 30 augustus aanstaande te reageren door onderaan je cv, motivatie met daarin je dagtarief te uploaden. De gesprekken bij K+V zijn voorzien in de week van 3 september. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Henk van der Velde (06-5175 8677). 

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.