Manager

Westen van het land
Organisatie |

K+V

Deze stichting heeft 10 peuterspeelzalen met 45 medewerkers, waarvan 1 plaatsingsmedewerker en 1 pedagogisch begeleider.

Functie | Manager

Als manager O & O (opvoeden en opgroeien) ben je verantwoordelijk voor beleid, implementatie en aansturing van de ontwikkelingen. Het managen en verder vormgeven. Je hebt overleg met de gemeente en samenwerkingspartners.

Belangrijke landelijke ontwikkelingen zijn de harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzalen, nieuwe kwaliteitseisen voortkomend uit het akkoord Innovatie- en Kwaliteit Kinderopvang en de Integrale Kindcentra. Lokaal is uitbreiding van opvoedondersteuning een nieuwe uitdaging voor de afdeling.

Vormgever Implementatie Aansturing

Profiel
  • Een afgeronde HBO-opleiding of academische studie, aangevuld met een management kwalificatie.
  • Minimaal 6 jaar ervaring als (interim)manager, peuter/kinderopvang is een absolute must.
  • Managementvaardigheden om op een juiste wijze de transitie te begeleiden van het onderdeel O&O  naar een aparte B.V. Hierin heeft de interim manager een belangrijke taak: het dagelijkse werk moet doorgaan, maar hij of zij moet ook de stevige projectmanagersrol op zich nemen van deze transitie. Hierbij moet de kandidaat goed om kunnen gaan met diverse belangen, (zowel intern als extern), grote druk, en onrust bij het personeel (onzekerheid over baan, overgang naar andere, soberdere, cao). De kandidaat wordt hierbij uiteraard ondersteunt door controller, HR adviseur, manager facilitair en directeur.
  • Kennis van de ontwikkelingen en ervaring met het beleidsterrein.
  • Sociale vaardigheden voor het motiveren, coachen en instrueren van medewerkers en voor contacten met derden
  • Stevige persoonlijkheid, zowel zakelijk als mensgericht. Moet om kunnen gaan met weerstand en medewerkers meenemen in de transitie.
  • Managementvaardigheden voor het leidinggeven en aansturen van de organisatie-eenheid.
  • Pro actief en ondernemend in het signaleren en inspelen op feitelijke en verwachte ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid.
  • Analytisch vermogen voor het structureren van beleidslijnen naar concrete haalbare consistente doelen.
  • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het vertalen van beleidsplannen en het onderhouden van contact met in- en externe contactpersonen.
Aanbod

De interim-opdracht is van 1 september aanstaande tot in ieder geval 1 januari 2019, mogelijk langer.

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren door onderaan bij solliciteer direct uw cv en motivatie te uploaden, met toezending van cv, motivatie én indicatie van je uurtarief. Graag ontvangen wij bij je reactie de eventuele data van afwezigheid door vakantie. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079), Partner.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.