KV_Vacatures

Inspirerende leidinggevende met een drive voor excellentie

Velsen Noord
Organisatie |

ViVa! Zorggroep

ViVa! Zorggroep staat klaar voor iedereen die hulp nodig heeft bij het huishouden, persoonlijke verzorging, verpleging, revalidatie, specialistische en palliatieve zorg. De zorg wordt geleverd bij mensen thuis, in de wijk of in de woonzorgcentra. ViVa! Zorggroep is een grote aanbieder (met een omzet van ca. € 150 miljoen per jaar) van diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg in en om haar 18 intramurale locaties. Eén van deze locaties beschikt over een afdeling voor geriatrische revalidatiezorg. Daarnaast levert ViVa! Zorggroep wijkverpleging, gespecialiseerde zorg, hulp bij huishouden en ondersteuning en begeleiding in haar werkgebied en wordt jeugdgezondheidszorg en ondersteuning aan ouders, opvoeders, kinderen en jongeren geboden. Het werkgebied van ViVa! Zorggroep omvat de regio’s Zuid-, Midden- en Noord-Kennemerland.

De organisatie wordt geleid door een eenhoofdige Raad van Bestuur met een Managementteam van zorgmanagers en stafmanagers.

Vanuit het hoofdkantoor in Velsen Noord zijn verschillende centrale diensten actief, meer in het bijzonder Finance, ICT, HR en Vastgoed. Een groot onderdeel hiervan is de afdeling Finance met in totaal circa 30 medewerkers. Deze afdeling maakt onderdeel uit van bedrijfsvoering en is verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van administratieve werkzaamheden en de informatieverstrekking met betrekking tot planning & control, inkoop & logistiek en meerdere administratieve deelgebieden (personeel/salaris, financieel en cliënt/zorg).

De afdeling Finance bestaat uit het Serviceteam Administratieve Ondersteuning met een 1e (basis), 2e (specialist) en 3e (beleidsmatige) lijn. Daarnaast is er een team van controllers en het team inkoop & logistiek. Op klantgerichte wijze werken professionals samen die gaan voor kwaliteit en voor een efficiënte en effectieve werkwijze. Momenteel wordt gewerkt aan het concretiseren van de doelstellingen en het verder optimaliseren van de processen en werkwijze van de afdeling, in aansluiting op de afgeronde fase van integratie. 

KV_Vacatures_Viva-Zorggroep
Functie | Manager Finance

Voor de aansturing van de afdeling Finance, inclusief het team van controllers, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren manager die op bevlogen en betrokken wijze richting wil geven aan de verdere ontwikkeling van de afdeling en excellente finance & control processen.

Als manager finance:

  • Heb jij op dagelijkse basis contact met zowel interne contactpersonen (jouw team, directe collega’s, managementteam) als externe contacten (waaronder de belastingdienst, banken en accountant)
  • Ben je actief met beleidsontwikkeling en ben je eindverantwoordelijk voor veranderende wet- en regelgeving en vertaling van nieuw beleid naar de verschillende werkprocessen
  • Houd je je daarnaast bezig met financieel beheer; je bent eindverantwoordelijk voor de processen binnen de aandachtsgebieden, je bewaakt dit, stuurt zo nodig. Onder jouw aansturing vallen ook de coördinatie van het (decentrale) begrotingsproces, het liquiditeitsbeheer, het opstellen van de maand- en kwartaalrapportages en de jaarrekening
  • Als aanspreekpunt namens het team Finance informeer en adviseer je de organisatie en externe partijen op professionele wijze.

Naast inhoudelijke verantwoordelijkheden bouw je mee aan de afdeling; je geeft op motiverende wijze leiding aan het team; zowel kwalitatief als kwantitatief sturen op een optimale inzet. Je stimuleert de collega’s bij groei en ontwikkeling en draagt bij aan een goede sfeer. Je bent zowel een visitekaartje als een prettige collega.

De Manager Finance werkt nauw samen met de onafhankelijke Concerncontroller.

Zelfstandig Betrouwbaar Verantwoordelijk

Profiel

Voor deze zelfstandige leidinggevende functie zijn wij op zoek naar een manager met sociale vaardigheden, geduld en doorzettingsvermogen. Je bent in staat om ordelijk en systematisch te werken en hebt een representatief voorkomen. Naast integriteit en betrouwbaarheid beschik je over empathisch vermogen waarbij je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen. Je ben in staat om een standpunt in te nemen en dit op juiste wijze tot uitdrukking te laten komen in notities en overleggen.

De kandidaat voldoet (verder) aan de volgende eisen:

  • Een afgeronde HBO(+) of WO-opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld bedrijfseconomie, accountancy of bedrijfskunde.
  • Aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie met eindverantwoordelijkheid op het gebied van finance, waaronder ervaring met het managen van een veranderproces.
  • Kennis van en ervaring met procesmanagement binnen een complexe en omvangrijke organisatie.

Pré’s bij de selectie zijn:

  • Aantoonbare ervaring met (zorg) financieringsstromen en (zorg) verkoopprocessen.
  • Kennis van wet- en regelgeving binnen de zorg.
Aanbod

Werken bij ViVa! Zorggroep betekent werken in een inspirerende werkomgeving waarin ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Dienstverband van 32-36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging.

Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT (FWG 70).

Procedure

De procedure is gericht op benoeming van de nieuwe Manager Finance voor 1 oktober. De eerste selectiegesprekken bij ViVa! Zorggroep staan gepland op vrijdag 21 september.

Daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek bij K+V plaats op 17 en 18 september aanstaande.

Geïnteresseerd

Indien je geïnteresseerd én aantoonbaar gekwalificeerd heb je tot en met donderdag 13 september aanstaande de mogelijkheid om te reageren door onderaan je cv en motivatie te uploaden. Alle kandidaten krijgen uiterlijk op 14 september bericht over het vervolg van de procedure. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-1045 2989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij K+V worden gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager Finance
Vast
32-36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.