K+V werving selectie interim management

Coachend, sportieve leider

Dordrecht
Organisatie |

Gemeente Dordrecht

De gemeente Dordrecht is een bedrijvige gemeente met bijna 120.000 inwoners. Dordrecht gelooft in de kracht van sport; sport raakt iedereen en kleurt de stad. “Zoveel mogelijk Dordtenaren doen mee aan sport”, dat is waar Dordrecht voor gaat en op inzet. Sport gaat dan niet alleen om letterlijk meedoen, maar ook over beleven van en bijdragen aan sport. Het Dordtse Sportkompas is een ontwikkelplan waarvan de uitwerking elk jaar kan verschillen. Het is richtinggevend voor de inzet en werkzaamheden van de gemeente binnen de Dordtse sport.

Functie | Manager sport

Voor het team sport van de gemeente Dordrecht zoekt K+V een interim manager sport. Het team bestaat uit circa 10 fte vaste medewerkers en circa 10 gedetacheerde medewerkers in de combifunctie. Het team heeft de weg naar zelfsturing ingezet (meer teams werken op deze wijze binnen de gemeente). De invulling is voor minimaal een half jaar (met mogelijkheid tot verlenging van een half jaar) en voor 28 – 32 uur per week. De manager sport is meewerkend voorman op politiek complexe dossiers en is de linking pin naar de wethouder, het college en de raad. De manager sport is aanspreekpunt voor het team en ambassadeur van de organisatie ontwikkeling “Dordt verbindt”. Een prachtige sportieve rol in het hart van de Dordtse samenleving met een goed werkend team en een aantal uitdagende dossiers. Je rapporteert aan de clustermanager stad.

Samenwerken Delegerend Coachen Zelfsturing Omgevingssensitief

Profiel

Wij zoeken een coachende leider die het team en de kracht van het team ontwikkelt en de stap naar zelf organisatie laat maken. Een leider die talenten tot wasdom brengt, die inspireert, richting geeft en ruimte biedt.

Je kent en overziet het politiek bestuurlijke krachtenveld en bent een stevige onderhandelaar met oog voor onderlinge verhoudingen in het brede netwerk.

In korte tijd weet je belangrijke dossiers op hoofdlijnen eigen te maken, overziet het geheel en verbindt deze waar nodig en pakt of delegeert de leiding.  De manager sport heeft tevens de opdracht om met de teamleden de stap naar zelfsturing te zetten.

Wij zoeken een sterke persoonlijkheid die in deze gemeentelijke omgeving een team leidt naar zelfsturing,  enkele dossiers en mensen bij de hand neemt en resultaten boekt voor en met de sport in Dordrecht!

  • Samenwerken
  • Delegerend leiderschap
  • Coachen naar zelfsturing
  • Omgevingssensitief
  • Politiek bestuurlijke ervaring
  • Sportmanagement ervaring
Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “reageer direct” je cv en motivatie te uploaden met vermelding van je uurtarief. Voor 5 oktober stellen we je graag voor. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 438 73326) of Henk van der Velde ( 06 51 75 86 77).  Roel en Henk begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager sport
Interim
28 – 32

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.