Hoofd ICT voor Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond

Daadkrachtig en procesmatig verbinder die zorgt voor een goede werksfeer!
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Hoofd ICT

Ben je intrinsiek gemotiveerd om in deze frisse en ondernemende wereld van CJG Rijnmond jouw kennis en ervaring in te zetten? De medewerkers en de totale organisatie in jouw vakgebied ICT te laten groeien en bloeien? Dit alles door ICT begrijpelijk en verbindend te implementeren en te werken in deze ambitieuze organisatie die het lef heeft om in ICT te investeren en goed doordacht de juiste keuzes weet te maken? Ben je die professional die focus, strategie en doorontwikkeling belangrijk vindt? Die samen met het team verder wil bouwen aan de architectuur en positionering van informatiemanagement? En die zo iedere dag opnieuw bijdraagt aan de ondersteuning van onze maatschappelijk relevante organisatie?

Herken jij jezelf hierin en houd je ervan binnen onze strategische koers zelf je pad te bepalen? Solliciteer dan op deze functie en draag bij aan onze grote ontwikkelprogramma’s, waarbij we met ons aanbod steeds meer inspelen op de wensen van de klant.

Verder bouwen op een goed fundament

Het fundament voor het ICT-landschap van CJG Rijnmond staat als een huis. Wat daarboven gebeurt, ligt grotendeels in jouw handen. Samen met de 13 medewerkers van de afdeling ICT zorg je voor de continuïteit, beschikbaarheid en integraliteit van informatie- en ICT-systemen, de infrastructuur, hardware en softwareapplicaties. Ook werk je samen met de Security Officer aan een continu veiliger werkomgeving. Binnen CJG Rijnmond ligt een belangrijke focus op de doorontwikkeling van de ICT-omgeving in samenhang met de grote ontwikkelprogramma’s in de organisatie. Het is dan ook belangrijk om hierop een duidelijke visie te ontwikkelen, die je bovendien op je team weet over te brengen, samen kunt omzetten in daden én weet te borgen. De functie vraagt daarnaast om een stevige positie in zowel het interne als externe netwerk en een duidelijke, strategische regierol richting externe leveranciers.

Jouw team is een toonbeeld van diversiteit en je weet het beste uit iedereen te halen. Je bent dan ook een echte teammanager en zorgt voor een goede werksfeer. Je coacht je medewerkers zowel individueel als in teamverband om samen de mooiste resultaten te behalen.

Je bent in deze functie lid van het MT en rapporteert aan de directeur bedrijfsvoering.

Dit ga je doen!

 • Je geeft op een coachende en inclusieve manier leiding en sturing aan je team ICT, dat bestaat uit 13 medewerkers (een informatie manager, vijf functioneel applicatiebeheerders, een technisch applicatiebeheerder, een werkplekbeheerder, drie servicedeskmedewerkers, een netwerkengineer en een service delivery manager).
 • Je zorgt voor verdere ontwikkeling van het team naar een volgend volwassenheidsniveau, voor het doorvoeren van veranderingen en voor het bevorderen van de samenwerking en werksfeer.
 • Je bent budgetverantwoordelijk voor alle ICT-gerelateerde ontwikkelingen, systemen en producten.
 • Je gaat de ontwikkeling en de realisatie van de architectuur van informatiemanagement verder vormgeven.
 • Je zorgt ervoor dat het informatiemanagement verder ontwikkeld en gepositioneerd wordt binnen CJG Rijnmond.
 • Je draagt samen met het team zorg voor continuïteit, compliance, beschikbaarheid en integriteit van informatie- en ICT-systemen, de infrastructuur, hardware en softwareapplicaties.
 • Je ontwerpt en implementeert een strategische planning, ICT-beleid en procedures.
 • Je draagt zorg voor een optimale ICT-inrichting. Daartoe maak je afspraken met zowel (interne) klanten als leveranciers.
 • Je optimaliseert het relatiebeheer binnen de eigen organisatie, vraag- en klantgericht werken en ontwikkelt Service-level-overeenkomsten.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een breed relatienetwerk met diverse externe partijen en benut kansen voor samenwerking.

Jouw toegevoegde waarde

 • Je communiceert op een open, stimulerende en effectieve wijze. Hiermee creëer je een langdurige vertrouwensrelatie met de interne klanten en externe leveranciers.
 • Je kunt je boodschap helder overbrengen en draagvlak creëren. Je bent visionair en kan dat vertalen naar een te volgen strategie en daarmee samenhangend beleid.
 • Je bent een echte teammanager, inclusief en coachend leidinggeven is jou op het lijf geschreven.
 • Je hebt ruime kennis en aantoonbare ervaring met (project)management.
 • Je hebt een brede kennis van en ervaring met informatiemanagement, automatisering en de daarbij behorende infrastructuur.
 • Je kunt goed analyseren en bent in staat om bij voorkomende vraagstukken en problemen passende oplossingen te vinden en tot stand te brengen.
 • Je hebt een integere, professionele houding en kunt efficiënt en effectief samenwerken binnen een team.

Profiel

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Abstract denken op strategisch niveau. In staat ICT strategisch te positioneren.
 • Kennis van en ervaring op het gebied van Informatie- en ICT-strategie en beleidsvorming.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met ICT en informatievoorziening op (verander)managementniveau in een complexe, sterk veranderende (politiek-)maatschappelijke organisatie.
 • Gemakkelijk schakelend tussen strategische en operationele vraagstukken
 • Leiderschapskenmerken: visionair, innovatief, durf, enthousiasmerend, proactief, (bruggen)bouwer, resultaatgericht; besluitvaardig, transparant, doortastend, overtuigingskracht, samenwerkingsgericht en organisatiesensitief.
 • Communicatief zeer vaardig, zowel mondeling als op schrift.
Energiek Bevlogen Ambitieus Nieuwsgierig Laagdrempelig Transparant Verdiepend

Over de organisatie

Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond is één van de meest ambitieuze en vitale jeugdgezondheidszorgorganisaties van het land. Bij CJG Rijnmond werken zo’n 700 professionals op 54 locaties in opdracht van 14 gemeenten aan maar één doel: er voor zorgen dat de ruim 250.000 kinderen in haar regio gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Een prachtig doel om je als daadkrachtig en energiek Hoofd ICT voor in te zetten. Misschien zijn haar consultatiebureaus bekend waar de medewerkers van het CJG letterlijk over baby’s en peuters buigen en een vertrouwenspersoon zijn voor de ouders met al hun vragen. Langs het slingerende pad tot aan de volwassenheid volgt CJG de ontwikkeling van kinderen en staat zij voor hen en voor de ouders klaar.

Aanbod

Naast een uitdagende hybride werkomgeving, breed werkveld en ruimte voor eigen initiatief. Inschaling in schaal J, conform CAO CJG Rijnmond (min. €5.439,– max. €7.770,–. Een aanstelling voor 36 uur per week. Prima pensioenregeling!

Procedure

De procedure is erop gericht om zo snel mogelijk aan te stellen. De eerste gesprekken zijn met Frank Snethlage of Frank Wolff van K+V (online). De selectie dag staat vooralsnog gepland op woensdag 26 of donderdag 27 juli 2023, met aansluitend zo snel mogelijk het arbeidsvoorwaardengesprek. Alles met als doel om de procedure in juli af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 17 juli 2023 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage, 06-5131 0178 of Frank Wolff, 06-1595 4079.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! 

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.