Adviseur Cultuurbeleid voor Cultuur Oost

Procesmatig en verbindend strateeg
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Cultuur Oost

Ben jij die gedreven en procesgerichte adviseur die energie haalt uit het aangaan van langdurige relaties? Ambieer jij het om het kunst- en cultuurbeleid te laten aansluiten bij lokale en maatschappelijke ontwikkelingen? Heb je affiniteit met lokale overheden en ken je de krachten van de bestuurlijke context? Solliciteer dan naar deze boeiende plek.

Als adviseur bij Cultuur Oost werk je in samenwerking met gemeenten in Gelderland aan een integrale benadering van cultuureducatie, -participatie en talentontwikkeling. De creatieve kracht van kunst en cultuur fungeert daarbij als motor voor ontwikkeling en innovatie. Als adviseur lever je een bijdrage aan het vergroten van het welzijn van de inwoners en het verbeteren van de leefbaarheid en leefomgeving in gemeentes. Als expert en verbinder zorg jij ervoor dat gemeenten kunst en cultuur als vaste waarde opnemen in hun beleid en adviseer je hen bij de uitwerking daarvan. Actuele kennis, een goed werkend regioteam, good practises en resultaten uit relevant onderzoek zijn jouw fundament voor deze rol in Gelderland.

Cultuur Oost is dé advies- en ondersteuningsorganisatie op het gebied van kunst & cultuur voor de provincie Gelderland. Vanuit hun expertise, jarenlange ervaring en brede kennis van de culturele infrastructuur wordt gewerkt aan een duurzame inbedding van kunst & cultuur in de samenleving. Door het signaleren van trends en ontwikkelen, het adviseren van overheden en culturele organisaties, en het verbinden van partners om regionale samenwerking te verstevigen. Cultuur Oost is gericht op het realiseren van een duurzame, integrale en regionale aanpak.

Functie

Adviseur Cultuurbeleid

Maatschappelijke opgaven – versterken van gemeenten door kunst en cultuur

De visie dat kunst en cultuur een relevante bijdrage kunnen leveren aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven, wordt steeds breder gedragen en bovendien door steeds meer onderzoekresultaten ondersteund. Gemeenten hebben hierin, onder andere vanuit hun wettelijke taak, een sleutelrol. Aan jou als adviseur de taak gemeenten bij het invullen van die sleutelrol te ondersteunen.

Het gaat daarbij om de volgende domeinen:

  • Sociaal domein (leefbaarheid, integratie, participatie, Wmo, eenzaamheid, vergrijzing, krimp).
  • Ruimtelijke ordening (gebiedsontwikkeling).
  • Economie (toerisme, aantrekkelijk vestigingsklimaat).
  • Onderwijs.

In 2022 werk je aan:

  • Samenwerking tussen onder meer gemeenten, scholen, culturele instellingen en medemogelijkmakers om een integrale, duurzame regionale cultuurvisie te realiseren.
  • Het ontwikkelen van programma’s per regio op het gebied van o.a. educatie, jongerenbeleid / talentontwikkeling, participatie, zorg en welzijn, podiumkunst en amateurkunst (deze programma’s zijn onderdeel van de integrale, duurzame regionale cultuurvisie).
  • Het coördineren van een regioteam.
  • Cultuurbeleid / de integrale, duurzame regionale cultuurvisie aan laten sluiten op ontwikkelingen in de gemeenten.
  • Verbindingen smeden, bijvoorbeeld tussen kunst en welzijn om cultuurparticipatie te vergroten.
Samenwerker Strateeg Professioneel Analytisch Open Snelle denker Initiatiefrijk Sensitief Verbinder Realiseerder Visie Vrijheid Communicatief Netwerken Gemeenten Goede-pen 

 

 

Profiel

Procesmatig & Strategisch

Wij zoeken iemand met HBO- dan wel WO-niveau, met relevante (advies)werkervaring van minimaal 5 jaar en actuele ervaring in het werken met gemeenten. Het is van belang dat je een verbinder bent en iemand die kennis heeft van de lokale politiek en kan werken in bestuurlijke settings. Daarnaast beschik je over een sterk strategisch denkvermogen en ben je iemand die autonoom aan de slag gaat. En je bent van het proces, van het samenwerken en beschikt over een goede pen.

Je hebt kennis van cultuureducatie en kunsten en bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Je bent in staat om effectief te opereren in een werkveld waarin verschillende belangen spelen. Je legt makkelijk contact en weet mensen bij elkaar te brengen rondom een gezamenlijk gesteld doel of vraagstuk vanuit je onderzoekende en nieuwsgierige geest en ondernemende aanpak. Je resultaatgerichtheid maakt dat je in staat bent om klantvragen te vertalen naar een concreet voorstel en te werken aan de realisatie van doelstellingen. Je neemt initiatief en stuurt.

Aanbod

Een uitdagende en veelzijdige functie met veel vrijheid in een mooie en inspirerende organisatie in Arnhem en in de regio’s in Gelderland.
Het salaris is conform de CAO Sociaal Werk, schaal 10. De functie is voor 0,8 fte (32 uur per week).

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal of live) naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever. Het streven is de procedure zo snel mogelijk, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden.

Geïnteresseerd

Wil jij bijdragen aan maatschappelijke issues en het welzijn van inwoners in de gemeenten in Gelderland met behulp van kunst en cultuur? Ben jij die adviseur die strategie en procesmatig werken toevoegt binnen Cultuur Oost en Gelderland? We ontmoeten je dan graag! We verzoeken je voor maandag 7 november te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-4387 3326). Bel ook als je de rol wilt verkennen en even wilt sparren hierover. We helpen je graag.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.