Adviseur Kwaliteit en Veiligheid - Dianet

Een doortastende, ervaren, communicatief vaardige kwaliteitsadviseur met doorzettingsvermogen!
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Adviseur Kwaliteit en Veiligheid

Als kwaliteitsadviseur ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de kwaliteit van dienstverlening, het stimuleren van kwaliteitsdenken en het handhaven van certificeringen. Rapporteren doe je aan de Bestuurder.

Belangrijkste taken:
– Bijdragen aan de kwaliteit van dienstverlening en het kwaliteitsdenken binnen de organisatie.
– In stand houden van Dianet’s certificeringen.

Beleid en Ontwikkeling:
– Vormgeven en onderhouden van het kwaliteits- en veiligheidssysteem.
– Ontwikkelen van innovatief beleid op het gebied van kwaliteit en veiligheid.
– Opstellen van procedures en protocollen.

Informatie en Advies:
– Adviseren van het management over kwaliteits- en veiligheidsbeleid.
– Op de hoogte blijven van gezondheidszorgontwikkelingen en wet- en regelgeving, en de impact beoordelen.
– Bijdragen aan kennisvergroting over kwaliteit, en (patiënt)veiligheid.

Uitvoeren en Bewaken:
– Organiseren, coördineren en uitvoeren van interne audits, veiligheidsrondes, tracers en risicoanalyses.
– Begeleiden van externe audits.
– Nauwlettend monitoren van bevindingen en verbetermaatregelen.
– Identificeren van knelpunten en aandragen van oplossingen.
– Opstellen en communiceren van KPI’s.
– Uitvoeren en analyseren van patiënttevredenheidsonderzoeken en tevredenheidsonderzoeken onder ketenpartners.
– Managen van het documentbeheersysteem.

Profiel

Je bent in staat om volledig zelfstandig te werken binnen de aangegeven kaders en je organiseert je eigen werk. Je beschikt over doorzettingsvermogen en kunt omgaan met weerstanden én je vindt het leuk om te werken met deadlines. Daarnaast breng je mee:

 • hbo werk- en denkniveau
 • ervaring en kennis van kwaliteitsmanagementsystemen, uitvoeren van audits en risicoanalyses
 • kennis van relevante wet- en regelgeving
 • kennis van administratieve procedures en ICT-processen
 • kennis van de zorgsector
 • uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in communicatie in het onderhouden van in- en externe contacten op verschillende niveaus, als een schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van rapporten en procedures
Overtuigingskracht Slagkracht Stevig Hands-on Innovatief Luisteren Duidelijk Doorzettingsvermogen Diplomatiek Organisatiesensitief Accuraat Resultaat- en klantgericht

Over de organisatie

Dianet

Dianet staat bekend als dé expert op het gebied van dialysezorg in Nederland. Met ruim 50 jaar ervaring in de dialysezorg heeft Dianet een solide reputatie opgebouwd als pionier en voorloper in de branche. De organisatie heeft een sterk netwerk van dialysecentra verspreid over Nederland en biedt een breed scala aan diensten. Dianet is gespecialiseerd in thuisdialyse, hemodialyse en peritoneale dialyse. Het streven naar een optimale kwaliteit van leven voor iedere individuele patiënt staat centraal, waarbij medische expertise, persoonlijke aandacht en innovatieve technologieën hand in hand gaan. Dianet streeft ernaar om hoogwaardige persoonsgerichte zorg te bieden en patiënten te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen van nierziekte. Dianet staat bekend om zijn deskundige team van zorgprofessionals, state-of-the-art medische faciliteiten en toewijding aan het verbeteren van de levenskwaliteit van nierpatiënten.

Dianet biedt een betrokken gemeenschap van professionals die zich inzetten voor het welzijn van patiënten met nierfalen. De organisatie bevordert een open cultuur, waarin groei en ontwikkeling worden gestimuleerd. De betrokkenheid is groot, de lijntjes kort en er wordt snel geschakeld.

Als werkgever staat Dianet bekend om zijn betrokkenheid bij de professionele ontwikkeling van medewerkers, een stimulerende werkomgeving en een focus op innovatie in de nierzorg. De organisatie biedt uitdagende carrièremogelijkheden voor zorgprofessionals die een verschil willen maken in het leven van nierpatiënten en die streven naar kwaliteit en excellentie in de gezondheidszorg.

Als Adviseur Kwaliteit en Veiligheid krijg je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Dianet erkent het belang van het ontplooien van talent en biedt een stimulerende werkomgeving waarin medewerkers hun vaardigheden kunnen aanscherpen en nieuwe hoogten kunnen bereiken in hun carrière. In deze rol kun jij het verschil maken in de zorg en tegelijkertijd kun je groeien als professional.

Aanbod

Een prachtige, impactvolle, uitdagende baan in een prettige dynamische omgeving, met korte lijnen, veel schakelkracht en betrokken collega’s. Waar veel ruimte is voor initiatief, arbeidsvreugde, deskundigheid en plezier.

 • Een prettig en goede werksfeer binnen een enthousiaste en deskundige omgeving.
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer.
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens CAO ziekenhuizen. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een maximum van € 5.472,- op fulltime basis per maand (36 uur per week).
 • Hiernaast ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming zo snel als mogelijk af te ronden. In eerste instantie vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats, waarna geschikte kandidaten zullen worden voorgesteld bij Dianet en aansluitend zullen er zo snel als mogelijk gesprekken worden ingepland.

Geïnteresseerd

Ben jij gepassioneerd voor het verbeteren van kwaliteit, veiligheid en informatiebeveiliging in de gezondheidszorg? Wil je deel uitmaken van een toonaangevende organisatie met een sterke focus op de zorg voor nierpatiënten? Dan is dit jouw kans! Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 3 januari 2024 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters (06-1008 5811) of Frank Wolff (06-1595 4079). 

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd om online de Quinn managementrollen meting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.