K+V werving selectie interim management

Generalist met overzicht

Didam
Organisatie |

Gemeente Montferland

Gemeente Montferland is een middelgrote gemeente in Gelderland waarvan het gemeentehuis in Didam staat. Met ongeveer 330 medewerkers werkt de gemeente aan een prettige en veilige leefomgeving voor ruim 35.000 inwoners.

De organisatie bestaat uit 8 afdelingen georganiseerd te weten; Vergunning en Handhaving, Sociale Zaken, Informatie, Publiekszaken, Zorg, Middelen, Ontwikkeling en Openbare werken. De organisatie wordt aangestuurd door de Directie. Tezamen met de afdelingshoofden vormen zij het managementteam.

Het coalitieprogramma is ambitieus en gericht op de samenleving. Participatie door en communicatie met inwoners, duurzaamheid en de (regionale) identiteit zijn de gemeentebrede uitdagingen. Een no-nonsense cultuur en veel realiseren voor inwoners. Beheersmatig is de organisatie op orde, qua ontwikkeling meer participatief.

Voor deze ambitieuze gemeente zijn wij op zoek naar een Afdelingshoofd Informatie.

Functie | Afdelingshoofd Informatie

De afdeling Informatie (ongeveer 30 medewerkers) is verantwoordelijk voor Digitale Informatievoorziening, Automatisering, Belastingen/WOZ, BAG/Geo en Informatiebeleid. Voor drie clusters is de “senior” medewerker functioneel verantwoordelijk; het afdelingshoofd is dat voor Informatiebeleid. De medewerkers zijn zeer betrokken, dienstverlenend en resultaatgericht. De afdeling staat er goed voor. Anticiperen en integraal denken. Als afdelingshoofd werk je aan teamontwikkeling (onder meer bezetting en talent) en vier je de resultaten en prestaties met het team.

Als afdelingshoofd ben je lid van het MT en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie: van beheer naar ontwikkeling. Je houding daarbij is open, positief kritisch en collegiaal. Integraal werken is een vanzelfsprekendheid. Je rapporteert aan de adjunct-directeur.

Empathisch Analytisch Overtuigingskracht Lef

Profiel

Functie-eisen:

 • Een opleiding op HBO/WO-niveau en relevante werkervaring
 • Kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsvoering, automatisering, informatievoorziening
 • Een generalist met overzicht, die de samenhang der dingen ziet en snapt, zeker ook in het brede organisatieperspectief
 • Sensitief als het gaat om politiek/bestuurlijke processen
 • Strateeg, grensverleggend en vernieuwend buiten bestaande kaders denken
 • Ervaring met het werken bij de overheid is een pré, maar zeker geen must

De organisatie zoekt een afdelingshoofd Informatie met affiniteit voor de verschillende beleidsterreinen. Wel zoekt men een leidinggevende die duidelijkheid geeft waar dat nodig is, besluiten neemt en gewenste verbeteringen omarmt en doorvoert in de organisatie.

Een prachtige rol die veel vraagt van empathisch en analytisch vermogen maar ook natuurlijk leiderschap en overtuigingskracht.

Profiel

 • Je bent een ervaren en coachend leider, iemand die medewerkers verder helpt in hun ontwikkeling
 • Je bent een manager, die het verschil durft te maken, die aanspreekt en bijstuurt door de juiste vragen te stellen en samen conclusies te trekken
 • Je biedt duidelijkheid en bent een doorpakker
 • Je staat open voor het geven en ontvangen van kritische feedback
 • Je bent een communicatief leider met een goede balans tussen luisteren en zenden, je hebt flair
Aanbod

Een aantrekkelijke functie in een ambitieuze gemeente, die veel vraagt van leiderschap en realisatievermogen. Als MT lid word je gehoord en laat je je op een gezonde manier, gelden. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en een individueel keuzebudget van ruim 17% van het bruto maandsalaris. Een bijpassende beloning van maximaal € 5.520,– (bruto).

Procedure

De procedure is erop gericht in de eerste helft van oktober gesprekken te voeren bij K+V.
De eerste gesprekken bij de gemeente Montferland zijn op vrijdag 11 oktober.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk dinsdag 24 september te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Henk van der Velde (06 5175 8677) en Helga Bijker (06 2269 8599).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment is onderdeel van de procedure.

Afdelingshoofd Informatie
Vast
36

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.