Creatieve verandermanager, met hart voor kunst- en cultuureducatie

Leiden e.o.
Organisatie |

BplusC (Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur)

BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in de Leidse regio. Actief in Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar. Naast de bibliotheek (op diverse locaties) is BplusC tevens een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit (taalonderwijs), afdeling Kunst en Beeld. BplusC beschikt over diverse podia en verzorgt de ondersteuning van het Centrum voor Amateurkunst Leiden. BplusC biedt workshops, binnen- en buitenschoolse cursussen, studieplekken, oefenruimtes en er zijn optredens, lezingen en debatten.
Het speerpunt voor BplusC is “alles begint met samenspel”. Met dit speerpunt sluit BplusC aan bij de Cultuurvisie van haar grootste investeerder, de gemeente Leiden.

BplusC staat voor een inclusieve samenleving, die de kennismaking met kunst en cultuur bevordert en staat voor een leven lang ontwikkelen, waarbij je kunt blijven functioneren in een sterk gedigitaliseerde samenleving. Bij de Bibliotheek gaat het om het bevorderen van (digitale) geletterdheid en leesplezier. BplusC werkt samen met partners in het onderwijs en in de culturele en welzijnssector om elkaar te versterken ten behoeve van de inwoners in de Leidse regio. Focusgroepen zijn de jeugd tot 21 jaar,  minder draagkrachtigen, laaggeletterden en inburgeraars.

BplusC is een matrixorganisatie, waar beslissingen gezamenlijk genomen worden. Naast de afdeling Lessen en Cursussen bestaat BplusC uit de afdelingen: Innovatie en Onderwijs, Klantenservice, Evenementen en Communicatie en Vastgoed en Facilitair. BplusC hanteert als governance een Raad van Toezicht en Raad van Bestuur model.

Functie | Afdelingshoofd Lessen en Cursussen

Het afdelingshoofd geeft mede invulling aan de C van BplusC en is het gezicht van BplusC voor het actief kennismaken, zelf leren en het beleven van kunst en cultuur in de vrije tijd. Je geeft leiding aan de coördinatoren van de verschillende secties (Muziek, Talen, Kunst en Beeld en Dans en Theater). De afdeling kent ongeveer 100 medewerkers, waaronder diverse ZZP’ers. Het betreft functies in deeltijd. De grootste sectie is muziek, waar de opgave ligt om het speerpunt in te voeren om meer samen, in groepen, les te geven in plaats van individueel.
Het hoofd Lessen en Cursussen vormt samen met de andere afdelingshoofden het Managementteam en rapporteert aan de Bestuurder. Als hoofd Lessen en Cursussen draag je bij aan de strategische positie van de organisatie als geheel en aan het (door)ontwikkelen en uitdragen van de missie, visie en het beleid van BplusC. Je formuleert en realiseert de strategische, financiële en personele doelstellingen van de afdeling, waarbij je de kwaliteit van de dienstverlening waarborgt. Naast het plannen en organiseren van de activiteiten evalueer je deze en stuur je waar nodig bij.

De komende periode staan er belangrijke opgaven op de agenda: De samenwerking met de gemeente Leiden voor wat betreft de maatschappelijke, sociaal-culturele infrastructuur waarbij het tegelijkertijd gaat om:

  • Het daadwerkelijk invoeren van het speerpunt ‘Alles begint met samenspel’ bij de sectie muziek. Uitgangspunt is hier dat iedereen vanaf de allereerste kennismaking samen met anderen kunst maakt en toewerkt naar een publiekspresentatie (zoals een voorstelling of concert)
  • Het omvormen van het vrije tijdsaanbod voor de secties Dans en Theater en Kunst en Beeld
  • De huisvesting in het centrum (de afdeling verhuist mogelijk naar een andere leslocatie).

Frisse-kijk Strategisch Veranderaar Enthousiast Samenwerker Innovatief Mensgericht Ondernemend Verbindend Toegankelijk Slagvaardig Authentiek Communicator Stevig Ambassadeur Vasthoudend

Profiel

Jouw drive en enthousiasme zijn de basis van de ontwikkeling van het speerpunt ‘Alles begint met samenspel’ in jouw teams. Je zet je actief in om Lessen en Cursussen als onderdeel van BplusC structureel sterker te maken. Je kunt goed coachend leiden, zorgen voor een procesmatige aanpak, inspireert de inhoudelijke professionals en pakt door. Je hebt een goed inlevingsvermogen en het is een pré als deze ‘regio van ontdekkingen’ bekend voor je is. Je bent regelmatig zichtbaar bij voorstellingen, exposities en concerten ’s avonds en in het weekend.

Functie-eisen:

  • WO-werk- en denkniveau en ruime leidinggevende ervaring met een relevante opleiding in relatie tot de taken van Lessen en Cursussen
  • Een resultaatgerichte instelling en ervaring op het gebied van omzet, budget en formatie
  • Ervaring in de sector Kunst en Cultuur
  • Uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden
  • Je hebt flair en hart voor de bibliotheek, kunst en cultuur.
Aanbod

Een uitdagende en afwisselende verantwoordelijke functie in een ambitieuze organisatie, die met hart ziel voor een open, democratische en inclusieve samenleving staat. BplusC biedt een brede functie met ruimte voor het ontplooien van nieuwe initiatieven. Met een contract voor bepaalde tijd (het betreft een structurele functie), volgens de CAO Openbare Bibliotheken (S12, gemiddelde werkweek van 28,8 uur; 0,8 fte; eventueel CAO Kunsteducatie).

Procedure | GESPREKKEN IN NOVEMBER/DECEMBER 2021

Ben jij het afdelingshoofd, dat we zoeken? Herken je je in het profiel en proef je de uitdaging? De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en cv en een gesprek bij K+V.

Ga je door in de procedure, dan zijn er twee selectiegesprekken op dinsdag 7 december en een tweede ronde met een presentatie op donderdag 16 december.
Een ontwikkelassessment is onderdeel van de procedure en gepland op vrijdag 17 december.

Beoogd is de procedure af te ronden voor 1 januari 2022.

 

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren, uiterlijk 21 november aanstaande, door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99 ). Zij begeleidt je in deze procedure.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Afdelingshoofd Lessen en Cursussen
Vast
28,8 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.