Creatieve verandermanager, met hart voor kunst- en cultuureducatie

Leiden e.o.
Organisatie |

BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur

BplusC is dé organisatie voor kennis, kunst en contact in de Leidse regio – een plek waar mensen welkom en gelijk zijn, ongeacht achtergrond, ras, seksualiteit, inkomen, religie, politieke overtuiging of kennisniveau. Waar je niets hoeft, maar – als je wilt – wordt uitgedaagd en geprikkeld. Actief in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar voor wat betreft Lessen en Cursussen. Verder nog in Hillegom, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Naast de bibliotheek (op diverse locaties) is BplusC tevens een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit (taalonderwijs), Kunst en Beeld, diverse podia en de ondersteuning van het Centrum voor Amateurkunst Leiden. BplusC biedt workshops, binnen- en buitenschoolse cursussen, studieplekken, oefenruimtes en er zijn optredens, lezingen en debatten. Het speerpunt voor BplusC is “alles begint met samenspel”. Met dit speerpunt sluit BplusC aan bij de Cultuurvisie van haar grootste investeerder en opdrachtgever, de gemeente Leiden.

Naast de afdeling Lessen en Cursussen bestaat BplusC uit de afdelingen Innovatie en Onderwijs, Klantenservice, Evenementen en Communicatie en Vastgoed en Facilitair. BplusC hanteert als governance een RvT- en RvB-model.

Functie | Afdelingshoofd Lessen en Cursussen

Taken en verantwoordelijkheden

Het afdelingshoofd Lessen en Cursussen geeft leiding aan de coördinatoren van de verschillende secties (Muziek, Talen, Kunst en Beeld, en Dans en Theater). Deze afdeling kent ongeveer 100 medewerkers, waaronder diverse ZZP’ers. De grootste sectie is muziek, waar de grootste veranderopgave ligt. Je rapporteert aan de Bestuurder. Het zwaartepunt van de functie ligt op:

  • Het daadwerkelijk implementeren van de ingezette transitie naar het samenspel bij de sectie muziek is de grote uitdaging van de veranderopgave. Er is inmiddels het één en ander in gang gezet, nu moet er worden doorgepakt tot op het niveau van de medewerker/docenten.

Frisse-kijk Strategisch Veranderaar Enthousiast Samenwerker Innovatief Mensgericht Ondernemend Verbindend Toegankelijk Slagvaardig Authentiek Communicator Stevig Ambassadeur Vasthoudend

Profiel
  • WO-werk- en denkniveau en ruime leidinggevende ervaring met een relevante opleiding in relatie tot taken van Lessen en Cursussen.
  • Ruime ervaring met veranderopgaven, die raken aan mens en werk.
  • Resultaatgericht met ervaring op het gebied van omzet, budget en formatie.
  • Uitstekende sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
  • Ervaring in de sector Kunst en Cultuureducatie is een grote pré.

Met jouw drive en enthousiasme smeed je je teams naar het speerpunt ‘Alles begint met samenspel’. Je zet je actief in om Lessen en Cursussen als onderdeel van BplusC structureel sterker te maken. Je kunt goed coachend leiden, zorgen voor een procesmatige aanpak , inspireert de inhoudelijke professionals en pakt door. Je hebt een goed inlevingsvermogen en het is een pré als deze ‘regio van ontdekkingen’ niet onbekend voor je is. Je bent zichtbaar bij voorstellingen, exposities en concerten ’s avonds en in het weekend.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende verantwoordelijke functie in een ambitieuze organisatie, die met hart ziel voor een open, democratische en inclusieve samenleving staat. BplusC biedt een brede functie met ruimte voor het ontplooien van nieuwe initiatieven. Met een contract voor bepaalde tijd, volgens de CAO Openbare Bibliotheken (S12, gemiddelde werkweek van 28,8 uur; 0,8 fte; eventueel CAO Kunsteducatie).

Procedure | JANUARI/FEBRUARI 2022

Ben jij het afdelingshoofd, dat we zoeken? Herken je je in het profiel en proef je de uitdaging? De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en cv en een gesprek bij K+V.

Ga je door in de procedure, dan zijn er twee selectiegesprekken op dinsdag 1 februari en een tweede ronde met een presentatie op maandag 7 februari. Beoogd is de procedure af te ronden medio februari 2022.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren, uiterlijk 10 januari aanstaande, door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99 ). Zij begeleidt je in deze procedure. 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een ontwikkelassessment is onderdeel van de procedure op woensdag 16 februari.

Afdelingshoofd Lessen en Cursussen
Vast
28,8 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.