K+V werving selectie interim management

Betrokken en daadkrachtig

Didam
Organisatie |

Gemeente Montferland

Gemeente Montferland is een gemeente in Gelderland. Het gemeentehuis staat in Didam. Met ongeveer 330 medewerkers werkt de gemeente aan een prettige en veilige leefomgeving voor ruim 35.000 inwoners.

De organisatie bestaat uit 8 afdelingen; Vergunning en Handhaving, Sociale Zaken, Informatie, Publiekszaken, Zorg, Middelen, Ontwikkeling en Openbare werken. De organisatie wordt aangestuurd door de directie. Tezamen met de afdelingshoofden vormt zij het managementteam.

Het coalitieprogramma is ambitieus en gericht op de samenleving. Participatie door en communicatie met inwoners en duurzaamheid zijn de gemeentebrede uitdagingen. Een no-nonsense cultuur en veel realiseren voor inwoners. Beheersmatig is de organisatie op orde, qua ontwikkeling zoeken we participatie.

Voor deze ambitieuze gemeente zijn wij op zoek naar een Afdelingshoofd Openbare Werken.

Functie | Afdelingshoofd Openbare Werken

De afdeling Openbare Werken bestaat uit ongeveer 80 medewerkers. Naast de buitendienstmedewerkers die dagelijks de openbare ruimte (groen en grijs) onderhouden en verbeteren, werken er ook beleidsmedewerkers, een bedrijfsleider en projectleiders. Openbare Werken staat dicht bij de burger in Montferland en heeft daarmee ook een bijzondere representatieve functie en taak. Het afgelopen jaar is de organisatie flink onder handen genomen. Dit heeft geleid tot een andere verdeling van taken en rollen en tot nieuw fundament. Op deze basis moet worden doorontwikkeld naar een energieke en taakverantwoordelijke cultuur. Goede resultaten en plezier gaan hand in hand.

Als afdelingshoofd ben je de inspirerende leider die verantwoordelijkheden daar legt waar ze horen, bouw je aan een betrokken team van medewerkers en ben je zichtbaar voor hen. Daarnaast ben je uiteraard lid van het MT en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de totale organisatie. Je rapporteert aan de directie.

Inspirerend Duidelijk Lef Ondernemend

Profiel
  • Een opleiding op HBO/WO niveau en relevante werkervaring
  • Kennis en ervaring op het gebied van deze “harde” sector en bedrijfsvoering
  • Strategisch inzicht, weet maatschappelijke- en politieke ontwikkelingen naar beleid en uitvoering te vertalen
  • Een politiek bestuurlijke antenne, weet te schakelen tussen inwoners, medewerkers en bestuur
  • Een peoplemanager, sensitief, duidelijk waar het moet en zacht waar het kan
  • Gemeentelijk ervaring is niet perse noodzakelijk

De organisatie vraagt een afdelingshoofd met affiniteit met het werkveld en medewerkers. Iemand met een sterke persoonlijkheid, die duidelijkheid geeft waar het nodig is. Iemand die in staat is een mooie afdeling vorm te geven en te bouwen. Een man of vrouw die initiatiefrijk is en verbeteringen omarmt. Die staat voor zijn of haar afdeling en het belang van het grotere geheel onderkent.

Aanbod

Een aantrekkelijke functie in een ambitieuze gemeente, die veel vraagt van leiderschap en realisatievermogen. Als MT lid word je gehoord en laat je je op een gezonde manier gelden. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en een individueel keuzebudget van ruim 17% van het bruto maandsalaris. Een bijpassende beloning van maximaal € 5.756,– (bruto). Je krijgt een tijdelijk contract dat na één jaar, bij goed functioneren, wordt omgezet in een vast contract.

Procedure

De procedure is erop gericht eind november, begin december gesprekken te voeren bij K+V. De eerste gesprekken bij de gemeente Montferland zijn op vrijdag 13 december.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je zo snel mogelijk te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Henk van der Velde (06 5175 8677) en Helga Bijker (06 2269 8599).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure.

Afdelingshoofd Openbare Werken
Vast
36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.