K+V werving selectie interim management

Strategisch en verbindend leider

Deurne
Organisatie |

Gemeente Deurne

In het hart van De Peel ligt de gemeente Deurne. Een bruisende gemeente met een sterke centrale kern, goede ‘stadse’ voorzieningen en verbindingen (ziekenhuis, theater, IC station). Gelegen in een gevarieerd landelijk gebied met veel natuur, landbouw en veeteelt, levendige kerkdorpen, met een rijk verenigingsleven en een sterke gemeenschapszin. De plek van het “tuinpad van mijn vader” en tegelijkertijd onderdeel van Brainport Eindhoven en Greenport.

De gemeente Deurne is in transitie. Op weg om als lerende organisatie op integrale wijze te werken aan de opgaven. Focus op lange termijn met programma’s en een uitstekende dienstverlening om vandaag en morgen inwoners, bedrijven en instellingen van dienst te zijn. Om samen te zorgen voor een toekomstbestendig Deurne. Wij zoeken een afdelingshoofd Samenleving die zich thuisvoelt in Brabant.

Functie | Afdelingshoofd Samenleving

Als afdelingshoofd Samenleving ben je verantwoordelijk voor veel verschillende aspecten van de gemeentelijke samenleving: sociaal-maatschappelijk, cultuur, vrije tijd en economie. Samen met je twee teamleiders en de meer dan 60 medewerkers, zorg je voor een toekomstbestendige samenleving in de gemeente. Je bouwt aan de afdeling, levert op de korte termijn en bereidt je voor op de lange termijn. De organisatie is op weg een lerende organisatie te worden die wendbaar is en naar buiten en toekomstgericht. Hierbij horen een schaalbaar personeelsbestand, continue leer- en verbeterlijn, participatieve besluitvorming en flexibele werkvormen.
Samen met twee collega afdelingshoofden (bedrijfsvoering en ruimte) zorg je voor een integrale benadering en voor de juiste balans in korte en lange termijn. Qua inhoud en proces en zorg je ervoor dat iedereen de juiste rol vervuld.
Je rapporteert aan de directeur en bent het aanspreekpunt vanuit de afdeling voor de betrokken wethouder.

Verbinder Manager Autonoom Communiceren Delegerend leidinggeven Initiatief Relaties opbouwen Samenwerken Sturen Visie Innoveren

Profiel

Je beschikt over een academisch werk-, denk- en diplomaniveau waarbij kennis cq affiniteit van / met het werkveld van de afdeling Samenleving een pre is. Je bent een ervaren manager die strategisch denkt en dit weet om te zetten in pragmatische uitvoering. Je bent energiek, enthousiasmerend en betrokken en hebt ervaring met een organisatie in transitie. Je pakt door op de ingezette ontwikkelingen en weet mensen hiervoor in beweging te krijgen. Je houdt van delegerend leidinggeven, je geeft ruimte en vertrouwen en stuurt op hoofdlijnen en vakmanschap van je medewerkers. Als afdelingshoofd ben je een belangrijke sleutelfiguur in de organisatie en de spil tussen operatie en strategie. En samen met de directeur zorg je voor integrale oplossingen. Je bent een sparringpartner, zowel intern als extern, en hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

De gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling. Medewerkers zorgen voor deze ontwikkeling en de organisatie werkt volgens de kernwaarden: Bevlogen, Resultaatgericht, Ondernemend en Samenwerkend.
De primaire focus ligt de komende periode op de interne organisatie en de transitie om uiteindelijk in een balans te komen van interne en externe focus, inhoud en proces, korte en lange termijn, afstand en betrokken.

Aanbod

Wil je werken met een heel leuk team met inhoudelijk gedreven mensen, waar plezier en hard werken voorop staan? Zoek je een verantwoorde en zelfstandige functie waar je daadwerkelijk invloed hebt op de samenleving en de gemeentelijke organisatie? En flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden. De functionele schaal is 12, er is een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05% en een tegemoetkoming ziektekosten.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur.

Hierna volgen, bij geschiktheid, twee gespreksrondes in Deurne en een afrondend gesprek.
De eerste gespreksronde in Deurne is op vrijdag 12 juni aanstaande, de tweede gespreksronde is gepland op woensdag 17 juni.

Geïnteresseerd

Ben jij de persoon die wij zoeken? Dan zien wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk woensdag 3 juni aanstaande, jouw reactie tegemoet. Dat kan door je cv en motivatiebrief te uploaden bij ‘solliciteer direct’. Inhoudelijke vragen of opmerkingen kun je bij de reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Roel Roelfzema, partner, 06 438 73 326. Natuurlijk is Roel bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Afdelingshoofd Samenleving
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.