Beleidsmedewerker voor LVVP

Doortastend, luistervaardig, overtuigend, klantgericht, betrokken, communicatief sterke teamspeler
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

LVVP

De LVVP staat voor landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten. De LVVP is actief in de lobby en belangenbehartiging voor de vrijgevestigde GGZ-professional en biedt advies, ondersteuning en training aan leden. De LVVP vertegenwoordigt vrijgevestigde eerstelijns/gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen en behartigt hun belangen, zowel in overleg met branchepartijen als bij zorgverzekeraars en de overheid. De vereniging voorziet in een adequate en strijdvaardige belangenbehartiging in een dynamische tijdgeest en heeft een zeer actieve en krachtige lobby richting overheid, politiek en zorgverzekeraars. De LVVP hanteert korte lijnen en biedt snelle service. De laatste jaren groeit de relevantie van overleg met de zorgverzekeraars, om de belangen van vrijgevestigde ggz-aanbieders veilig te stellen in een tijd van toenemende bezuinigingen en controle op de (geestelijke) gezondheidszorg. De LVVP voert die taak met zorg en aandacht uit. De LVVP ijvert daarnaast voor vermindering van de overdaad aan administratieve lasten. De LVVP telt ruim 2600 leden. De professionals die bij de LVVP werkzaam zijn, zijn allen deskundig, betrokken en bevlogen. Ze staan voor hun zaak en voeren het werk met veel passie uit.

Functie

Beleidsmedewerker

Het bevlogen team van de LVVP bestaat uit zeven professionals die ieder een kei zijn in hun vak. Door het aanstaande pensioen van een van de medewerkers, komt er ruimte voor deze rol. Gezien de expertise van de vertrekkende collega, is er behoefte aan een professional die de nodige juridische kennis meebrengt en op de hoogte is of snel op de hoogte is van de relevante wet- en regelgeving. Het werk is zeer divers. Het ene moment adviseer je een lid telefonisch over een lastige kwestie met betrekking tot een cliënt, het volgende moment ben je in gesprek met een zorgverzekeraar over contractuele zaken, om later in de week de nieuwe ontwikkelingen in de regelgeving te vertalen en te delen met je collega’s.

In deze functie wordt bovenal enthousiasme, doorzettingsvermogen en flexibiliteit van je gevraagd. Enthousiasme om de leden aan de diverse tafels te vertegenwoordigen, hen te voorzien van goed en deskundig advies en enthousiasme om voortdurend bij te blijven met nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied. Doorzettingsvermogen en flexibiliteit omdat het soms nodig is een lange adem te hebben om zaken geregeld te krijgen, maar ook omdat er ad hoc een aantal zaken snel geregeld moeten worden en je agenda er voor die dag ineens heel anders uitziet dan je bedacht had toen je naar je werk vertrok. Doorzettingsvermogen ook om toch dat ene klusje nog te klaren en elkaar bij de les te houden als het echt ingewikkeld wordt en je tot het uiterste moet gaan om de leden goed te vertegenwoordigen. Kortom een rol waarin jij dagelijks schakelt van strategisch naar tactisch en operationeel niveau.

Je werkzaamheden opgesomd:

 1. Bijdrage leveren aan beleid en positionering LVVP:
 • Belangen behartigen van de leden bij het tot stand komen van nieuwe wet- en regelgeving
 • Afstemmen met stakeholders, lobbyen, deelnemen aan (externe) commissies en werkgroepen, bijeenkomsten en webinars voorbereiden
 • Vertalen en toepasbaar maken van wet- en regelgeving die impact heeft op de leden
 • Voorlichten van leden over wet- en regelgeving
 • Opstellen van adviezen over wet- en regelgeving
 1. Versterken praktijkvoering van de leden:
 • Uitbouwen en onderhouden digitaal portfolio zodat de LVVP leden op één plek overzicht hebben of zij aan de gestelde eisen en verplichtingen voldoen (fit to practice)
 • Opstellen en actualiseren handreikingen en hulpmiddelen voor leden zodat de praktijkvoering zo eenvoudig mogelijk aan deze eisen kan voldoen
 • Beantwoorden van juridische en bedrijfskundige vragen van leden
 1. Begeleiden uitvoering LVVP-klachtenregelingen:
 • Onderhouden klachtenregelingen (overleg en evaluatie betrokken partijen)
 • Financiële afwikkeling klachtenregelingen (betaling, eigen bijdrage leden)
 • Onderhouden Geschillenregeling (overleg en afstemming Geschillencommissie)
 • Aanspreekpunt voor klagers en aangeklaagde leden
 • Communicatie naar leden hoe een klacht te voorkomen
Deskundig Expert Schakelkracht Enthousiast Doorzettingsvermogen Flexibiliteit

Profiel

Deskundige en stevige expert met de nodige schakelkracht

Deskundige en stevige expert
Je bekijkt alles grondig vanuit verschillende invalshoeken en weet met jouw kennis en expertise snel tot de kern te komen en duidelijkheid te verschaffen. Je bent, net als je nieuwe collega’s, een kei in je vak, brengt deze expertise graag op de ander over en staat hierbij ook open voor nieuwe informatie, denkbeelden en werkwijzen. Je weet de leden goed te vertegenwoordigen, als individu alsmede in het collectief. Geen zorgen: de werkzaamheden bij de LVVP zijn dusdanig divers dat we niet op alle fronten expertise van je verwachten. Gelukkig staan je nieuwe collega’s paraat om hun kennis en expertise met je te delen. Wat we van je vragen is leergierigheid en enthousiasme om alle bijzonderheden tot je te nemen.

Schakelkracht
Voor deze rol is het belangrijk dat je goed gedijt onder afwisseling, snel kan schakelen en kan omgaan met hectiek. Geen een dag is hetzelfde, geen een vraag is hetzelfde. Daar waar je overeenkomsten ziet, bundel je en maak je een kort en bondig overzicht en deel je je kennis.

Wat breng je mee?
De LVVP zoekt vooral een gedreven, proactieve collega met hart voor de (geestelijke) gezondheidszorg en relativeringsvermogen. Die er voor wil zorgen dat zorgverleners hun werk goed kunnen doen met zo min mogelijk administratieve lasten. Uiteraard beschik je over minimaal (aantoonbaar) HBO werk- en denkniveau en heb je de nodige affiniteit met bedrijfskundige/bedrijfseconomische vraagstukken en/ of neem je een dosis juridische kennis mee. Je bent communicatief sterk, overlegvaardig, hebt een goed analytisch denkvermogen en daarnaast kom je snel tot de kern van vraagstukken en informatie. Onze leden, daar doen we het voor! Je kunt dus redeneren vanuit de positie van leden, kunt strategisch denken en handelen en je gedijt goed in een kleine organisatie met dagelijkse contacten. Dagelijks wordt er veel met elkaar afgestemd, dossiers kennen vaak overlap en elkaar zien is echt van toegevoegde waarde in deze rol. Op het kantoor in Utrecht zijn alle faciliteiten en collega’s aanwezig om even snel te schakelen of te klankborden.

Aanbod

Een verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en pro activiteit. Je komt te werken in een organisatie die staat voor haar leden!

 • Een prettige werksfeer met veel betrokken en behulpzame collega’s.
 • Goede bereikbaarheid via auto (gratis parkeren) en openbaar vervoer (volledige kosten vergoed).
 • De arbeidsvoorwaarden, waaronder de salariëring zijn volgens Cao GGZ, conform
  FWG 65. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een huidig maximum van € 5.621,– bruto per maand op fulltime basis.
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week (vrijdagen en weekenden vrij), met uitzicht op een vast dienstverband.

Procedure

De procedure is erop gericht de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij de LVVP worden aansluitend in overleg ingepland.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 14 november aanstaande te reageren door bij ‘reageer nu’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 of via peters@kv.nl.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.