Slimme samenwerkende onderwijsleider

Chaam
Organisatie |

Stichting Katholiek Onderwijs Het Groene Lint

Veelzijdig onderwijs voor alle kinderen

De Stichting Katholiek Onderwijs “Het Groene Lint” is in 1998 ontstaan uit een besturenfusie van de katholieke basisscholen in Alphen, Baarle-Nassau, Bavel, Chaam, Galder, Riel en Ulicoten. De fusie is ingezet door de toenmalige schooldirecteuren met de overtuiging dat samen meer kan voor de kinderen en ouders in de regio. Dat kenmerkt nog steeds Het Groene Lint. Samenwerking vanuit betrokkenheid, om kwalitatief hoogstaand en toekomstgericht onderwijs voor alle kinderen in de dorpen te geven. In een prachtig landschap, in een lint onder Breda en Tilburg. Kleinschalig, dichtbij én professioneel.

Met 160 medewerkers wordt op de 7 scholen aan ongeveer 1.800 leerlingen onderwijs gegeven. Scholen van en in het Groene Lint die ook hun eigen identiteit hebben. Met een sterke verbinding met de directe omgeving, de inwoners en de activiteiten. Hele mooie levens-ontwikkelingsplekken, veilig én uitdagend.

Functie | Bestuurder

De huidige bestuurder heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging en daarmee komt een zeer aantrekkelijke en belangrijke plek vrij. In een sterk samenwerkende omgeving in een uitgestrekt gebied met een relatief kleine omvang, is het slim en inventief opereren met een zeer gezonde en solide basis.

De organisatieopzet is eenvoudig met een sterke rol voor het directeurenberaad en een kleine effectieve staf. Goed organiseren met korte lijnen naar de stakeholders en samenwerkingspartners is kenmerkend voor Het Groene Lint. In de meeste gevallen is in de dorpen het onderwijs met de kinderopvang al op één plek. De omgeving is gericht op elkaar en dus ook zeer betrokken. De schooldirecteur is automatisch al meer dan directeur voor de school alleen. Daar gaat een grote kracht en betrokkenheid van uit.

Het Groene Lint wil doorontwikkelen; doorontwikkelen in onderwijs, in professionaliteit van de medewerkers en naar het onderwijs van morgen. Vanuit een solide basis die we graag zo houden, de verbindingen onderling en extern versterken. Doorgroeien in kwaliteit, cyclisch denken en handelen. Voor alle leerlingen een fantastische groeiomgeving zijn en voor alle medewerkers een heel aantrekkelijke werkgever. Niks meer maar ook niks minder.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Prettig vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend Lef Overtuigend Uitnodigend Vernieuwend
Profiel | Slimme samenwerkende onderwijsleider

Slim

Het Groene Lint verdient een slimme bestuurder; een bestuurder die uitgaat van de kracht van de groep en de kracht van de streek. Iemand die de dorpen het allerbeste onderwijs wil geven. Praktisch, zichtbaar en voelbaar. Vanuit de huidige goede positie doorbouwen. In de samenwerking intern en extern slim versnellen. Slim organiseren met goede maar beperkte middelen. Met lef en een “ja dat kan”-mentaliteit.

Samenwerken

Dat is het toverwoord maar dat vraagt ook leiderschap. Samenwerken gaat niet vanzelf; dat vraagt werken, aanspreken, uitnodigen en uitdagen. Dat vraagt kaders en een solide basis. Dat vraagt ook samen focus aanbrengen. Niet meehollen maar wel meewerken. Rolvast als bestuurder maar ook sterk schakelend naar alle niveaus intern én extern.

Onderwijsleider

Fijn als jij ook beelden brengt en haalt van het onderwijs van morgen. De ontwikkelingen zijn er en welke ontwikkelingen passen bij Het Groene Lint? Jij helpt bij de kennis en inzichten, daagt uit om vooruit te kijken en nodigt uit om breed te kijken. Jij stimuleert het onderzoek om dan ook samen te kiezen wat past bij Het Groene Lint. De competente leider helpt ook om dan tot uitvoering te komen en het praktisch zichtbaar en voelbaar te maken voor iedere leerling.

Als bestuurder durf je te sturen, te helpen kiezen en aan die keuze vast te houden. Alles voor de veelzijdige ontwikkeling van de leerlingen van Het Groene Lint.

Aanbod

Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de leerlingen. De inschaling is conform de bestuurders CAO PO.

Procedure

Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speeddates op dinsdag 15 november. Hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met diverse mensen uit de organisatie en zij maken vooral ook kennis met jou.

Slow op vrijdag 18 november. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord.

Show op maandag 21 november. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent en hoe jij de slimme samenwerkende onderwijsleider bent.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan.

De bedoeling is om de procedure voor 1 december af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben jij de nieuwe slimme samenwerkende en inspirerende bestuurder voor Het Groene Lint? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 9 november aanstaande onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online een persoonlijke profielmeting te doen.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.