K+V werving selectie interim management

Belangenbehartiger

LEUSDEN
Organisatie |

Stichting Recycling Technologische Apparatuur (RTA)

Stichting RTA geeft namens producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten zo efficiënt en effectief mogelijk uitvoering aan de wettelijke verplichting van de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur (AEEA).
Een collectieve aanpak is, met name voor kleine en middelgrote bedrijven, vrijwel onvermijdelijk. Via het inzamelsysteem SIMPEL WEG kunnen deelnemers én hun klanten afgedankte apparatuur “simpelweg” laten ophalen.
De deelnemende bedrijven zijn voor het merendeel leden van de vijf FHI-branches Industriële Elektronica, Gebouw Automatisering, Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie en Medische Technologie.
De apparatuur die door RTA wordt ingezameld is divers, van meet- en controleapparatuur tot laboratoriuminstrumenten en ziekenhuisapparatuur.
Voor de daadwerkelijke inzameling en verwerking van de apparatuur heeft RTA een samenwerking met Coolrec, onderdeel van Renewi. Met behulp van moderne en milieuvriendelijke verwerkingssystemen wordt de apparatuur gedemonteerd en worden de restmaterialen gescheiden tot “monostromen”. Daarna worden deze materialen geschikt gemaakt voor hergebruik als grondstof voor nieuwe producten.
Stichting RTA zorgt voor het nakomen van afspraken met haar deelnemers: een optimale inzet van transport, logistiek en recycling van afgedankte apparatuur. Daarbij hoort ook leveren van adequate rapportages richting de daartoe, door de overheid aangewezen, instanties.
De stichting RTA vertegenwoordigt haar deelnemers inzake hun wettelijke verplichtingen en maatschappelijke verantwoordelijkheid in het overleg van verschillende collectieven van stakeholders met elkaar en met de overheid in het kader van de maatschappelijke doelstelling van optimale circulariteit van materiaalstromen.

KV_Opdrachten_RTA
Functie | (Bestuurs)secretaris RTA
 • Als secretaris ben je eindverantwoordelijk voor alle uitvoerende werkzaamheden van de Stichting RTA.
 • Je geeft uitvoering aan de dienstverlening, de overeenkomsten met de deelnemers en de contracten met de inzamelaar/verwerker Coolrec.
 • Je bent operationeel verantwoordelijk voor deelnemerscontrole, het monitoren van de rapportages van de deelnemers, het voorbereiden van de bestuursvergaderingen, het schrijven van de nieuwsbrieven en de rapportages aan het Nationaal (W)EEE Register en de nieuwe deelnemers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren en aansturen van onderzoek naar retourstromen en weet de uitkomsten daarvan te vertalen naar toekomstig beleid.
 • Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen van de visie RTA en zet deze om naar plannen en uitvoering.
 • Je werkt nauw samen met één andere administratieve medewerker van RTA, geeft daar ook leiding aan, je kunt bij gelegenheid terugvallen op medewerking van het secretariaat van het FHI.
 • Je bent verantwoordelijk voor het financiële beleid en de uitvoering van taken binnen de gestelde begroting.
 • Je analyseert wetgeving en beoordeelt consequenties voor RTA en vertaalt deze naar te ondernemen acties.
 • Je verzorgt de belangenbehartiging en communicatie naar en met de RTA-deelnemers en andere stakeholders in de waardeketen, alsmede relevante overheden.
 • Je ondersteunt het bestuur in de ontwikkeling van de stichting en geeft uitvoering aan het beleid van het bestuur.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Zelfstandig, planmatig & resultaatgericht
 • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding (bijvoorbeeld: Technische bedrijfskunde, Economisch Juridisch en/of Marketing Communicatie)
 • Enkele jaren relevante werkervaring bij een brancheorganisatie, vereniging of stichting.
 • Affiniteit met duurzaamheid, recycling of technologie.
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit als uitvoerend medewerker in combinatie met het strategisch, tactisch en beleidsmatig kunnen denken en handelen.
 • Je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en kunt daar als netwerker en belangenbehartiger makkelijk in bewegen.
 • Uiteraard ben je diplomatiek en beschik je over uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden.
 • Je werkt zelfstandig, planmatig en je bent resultaatgericht.
Aanbod | Geïnteresseerd en gekwalificeerd?

RTA biedt

Een veelzijdige en brede functie binnen een klein maar enthousiast team. Er is volop ruimte veel te leren en te ontwikkelen. Ruimte voor veel initiatief en daadkracht.
De arbeidsvoorwaarden zijn prima en in overeenstemming met de zwaarte van de functie, het gebruik van een leaseauto hoort bij de arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie dan verzoeken wij je uiterlijk donderdag 5 juli aanstaande te reageren door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken, met toezending van je cv en motivatie. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Henk van der Velde (06-5175 8677). Henk begeleidt deze procedure. 

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

(Bestuurs)secretaris RTA
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.