Business Controller Gelderveste

Vakmens die zin heeft om samen te werken

Over de organisatie

Scholengroep GelderVeste

Het is goed vertoeven in de regio West-Achterhoek en zo ook bij Scholengroep GelderVeste. Scholengroep GelderVeste is een stichting voor basisonderwijs, met 14 scholen in de West-Achterhoek. Wij zorgen voor goed onderwijs voor alle kinderen in onze regio vanuit een stevig kwalitatief fundament, een
professionele leercultuur ondersteund door moderne informatie en communicatie, gericht op duurzame ontwikkeling samen met onze medewerkers en samenwerkingspartners. Dat zie je terug op de scholen, maar ook op het stafbureau. Saamhorigheid, bevlogenheid en “what you see is what you get” is kenmerkend.

Functie

Business Controller Gelderveste

Als business controller bij Scholengroep GelderVeste werk je binnen het stafbureau, waar je een cruciale rol vervult in de totale bedrijfsvoering. Onder andere door het opstellen, implementeren en evalueren van beleid. De afgelopen tijd is er samen met een interim controller een start gemaakt naar een transitieperiode met als doel toewerken naar integrale verantwoordelijkheid voor de financiën. Een van de eerste stappen is het invoeren van een vooruitstrevend nieuw BI managementrapportage systeem. Dit is de basis voor al je controller activiteiten in de organisatieontwikkeling. Een mooie fase waar de basis staat en waar er verder gebouwd mag worden.

In deze rol is geen dag hetzelfde en heb je verschillende taken. Het ene moment ben je op pad naar de scholen en ben je voor de directeuren een sparringpartner die adviseert, uitlegt en stuurt waar nodig. Het andere moment ben je op het stafbureau en ondersteun je het bestuur en de Raad van Toezicht bij haar bestuurlijke verantwoordelijkheid. Je stelt een (meerjarenbegrotingplan op en voert dit uit. Je geeft richting en sturing aan de planning- en control cyclus. Je coördineert interne en externe controles en waarborgt de financiële integriteit van de organisatie. Je stuurt de financiële administratie aan en zorgt voor een efficiënte uitvoering van werkzaamheden.

In deze rol heb je een brede blik en volg je relevante ontwikkelingen op de voet en vertaalt deze naar voorwaarden voor tijdige en adequate managementinformatie. Je analyseert bedrijfskundige gegevens en trends om strategische besluitvorming te ondersteunen.

Samen Energiek Ontwikkelingsgericht Vakmens Toegankelijk Flexibel Nieuwsgierig Brede blik Opgetogen

Profiel

Vakmens met een brede blik
Jij bent de business controller die zaken makkelijk overziet. Je hebt een brede blik op de organisatie, ziet en legt makkelijk verbanden. Jij bent van de analyse en altijd gericht op ontwikkelen en verder komen. Je trekt daarbij graag op met je collega’s van het stafbureau. Als vakmens ben je een echte adviseur en sparringpartner. Van bestuur tot de directeuren. Je steeds aanpassend aan je gesprekspartner. Daar krijg jij weer energie van!

Opgetogen samenwerker
Als persoon ben je toegankelijk en opgetogen. Wat maakt dat je makkelijk contact maakt met je collega’s op het stafbureau en de directeuren op de scholen. Samen ben je echt sterker, daar geloof jij in. Je bent energiek en nieuwsgierig. Zoekt naar de vraag achter de vraag en legt nogmaals uit waar nodig. Je zoekt collega’s niet alleen op, maar door je persoonlijkheid en toegankelijkheid komen collega’s ook makkelijk naar jou toe. Samen integraal verantwoordelijk voor de business, daar ga jij voor!

Aanbod

Werken bij GelderVeste betekent ook je inzetten voor optimale groei en bloei van de kinderen die bij GelderVeste naar school gaan. Een baan waar je echt iets kan betekenen! Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. Je werkzaamheden voer je uit op het stafbureau en vanuit huis. Ook ben je onderweg naar de verschillende scholen. Een mooie afwisseling! Inschaling in schaal 11 met uitloop naar schaal 12 van de cao PO (€ 3.186,- t/m € 6.665,- op fulltime basis). De cao kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en de schoolvakanties ben je vrij!

Procedure

We leren je graag kennen!

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. In de speeddates willen we graag jou als persoon leren kennen en kijken we nog niet naar je cv of je brief. Zoals we onze leerlingen ontmoeten, zo ontmoeten we jou! Zonder vooroordelen, zonder informatie. We zijn nieuwsgierig naar jou! Is er een goede ontmoeting, dan gaan we later op diezelfde dag verder met een diepgaand gesprek over de opdracht, je ervaringen en de match voor jou en GelderVeste.

De selectiegesprekken zijn gepland op vrijdag 5 juli 2024.

Geïnteresseerd

Ben jij geïnteresseerd en nieuwsgierig geworden? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 27 juni 2024 bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

loadingJe sollicitatie wordt verzonden