Business Controller - Jarabee

Een proactieve nieuwsgierige, analytische en daadkrachtige sparringpartner
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Jarabee

Jarabee met het hoofdkantoor in Hengelo, € 27,5 miljoen omzet, 260 medewerkers waarvan 184 geregistreerde jeugdzorgprofessionals, is specialist op het gebied van gezin en opvoeden, zelfstandigheid en zelfredzaamheid, onderwijs en zorg, veiligheid & ouderschap en scheiding.

Jarabee wil dat kinderen en jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Zij is er voor gezinnen waarbij complexe vraagstukken de ontwikkeling van het kind of de jongere in de weg staan en er zelf of met lichte ondersteuning niet uitkomen. Met betrokken professionals, pleeggezinnen en in samenwerking met andere organisaties worden de kinderen, jongeren en gezinnen in de gehele regio Twente ondersteund om er sterker uit te komen. Jarabee gelooft in een toekomst waarin vertrouwen de bouwsteen is van groei, veerkracht en welzijn voor iedereen. Zij streeft naar een gemeenschap waarin jongeren en gezinnen zich gekoesterd en gesteund voelen, waarin medewerkers floreren en waarin gemeenten en verwijzers vertrouwen hebben in haar toewijding aan resultaatgerichte zorg. Jarabee streeft naar een inspirerende werkomgeving waarin medewerkers kunnen groeien en excelleren. Zij koestert vakmanschap, empathie, respect en openheid als haar kernwaarden en is er van overtuigd dat haar medewerkers de sleutel zijn tot succes.

De wijziging in de financiering van de jeugdzorg heeft Jarabee geraakt. Over 2023 was een transitie van de organisatie nodig en is een transformatie in gang gezet. De organisatie moet weer financieel gezond gemaakt worden en middels efficiency in processen en effectiviteit in het werk kwalitatief hoogwaardige zorg blijven leveren. Inmiddels keert het vertrouwen van de stakeholders in Jarabee weer terug en is er ruimte om de financiële kolom in de organisatie duurzaam te versterken.

Voor Jarabee is K+V op zoek naar een stevige en vertrouwenwekkende Business Controller die samen met de zorg meedenkt op welke wijze resultaten geboekt kunnen worden. Dit is een in 2023 nieuw ingevoerde functie, die momenteel ad interim is ingevuld.

Functie

Business Controller

Als Business Controller (BC) ben je sparringpartner van de (zorg)managers. De managers zijn integraal verantwoordelijk voor hun organisatieonderdeel. Als BC help je de teams en managers bij de doorontwikkeling van sturing op de bedrijfsvoering van het organisatieonderdeel waar zij verantwoordelijk voor zijn. Je bent proactief, nieuwsgierig en goed voorbereid en rapporteert, analyseert en adviseert de managers op onafhankelijke wijze en doet verbetervoorstellen. Als BC sluit je aan bij de kwartaalbesprekingen van de managers met de Bestuurder en de Concern Controller en levert, in samenwerking met de manager, voorafgaand de kwartaalanalyse aan. Je rapporteert aan de Manager Bedrijfsvoering, die verantwoordelijk is voor alle ondersteunende functies. Inhoudelijk werk je veel samen met de Concern Controller.

In deze fase van herstel ligt het accent op het verder verbeteren van de managementinformatie en het ondersteunen van de sterk op kwaliteit van zorg gerichte managers op de relevante aspecten van de bedrijfsvoering. Voor de verschillende producten (ambulant, verblijf, behandeling en pleegzorg) staan daarbij kostprijzen, dekkende tarieven en de declarabiliteit van de gewerkte uren centraal.

Openheid en Respect Samenwerking en Empathie Toewijding aan Resultaten Transparantie en Waarachtigheid Vakmanschap en Uithoudingsvermogen

Profiel

Wij komen graag in contact wanneer je jezelf herkent in het volgende profiel. Kennis van en ervaring met de (jeugd)zorg is geen voorwaarde om mee te doen aan de procedure. Wel wordt affiniteit met de sector en de cultuur van een zorgorganisatie verwacht. 

 • Je hebt een afgeronde universitaire en/of hbo-opleiding op bedrijfseconomisch en/of bedrijfskundig gebied.
 • Kennis van de regelgeving en bekendheid met de laatste ontwikkelingen in de zorg is een pré.
 • Jij hebt ruime relevante financiële werkervaring.
 • Je bent een proactieve en enthousiaste adviseur die zelfstandig, accuraat en integer is.
 • Je neemt initiatief, beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bezit zelfreflectie en relativeringsvermogen.
 • Je bent analytisch sterk en past ook goed in een cultuur die zich kenmerkt door een combinatie van warmte, verbinding, nabijheid en zakelijkheid.
 • Je bent geïnteresseerd in mensen, maakt makkelijk contact.
 • Je weet door jouw financiële en bedrijfskundige expertise de contacten met alle stakeholders inhoudelijk te optimaliseren.
 • Samen met je collega’s streef je elke dag naar het beste resultaat.
 • Je ben in staat om actief te luisteren en kunt schakelen op verschillende niveaus.
 • Je hebt een flexibele instelling en bent toch ook in staat een stevige positie in te nemen en weet de benodigde informatie op de juiste plekken op te halen.

Aanbod

Ben jij de kandidaat die enthousiast wordt van deze uitdaging? Dan komen wij graag met jou in contact. Voor de benoembare kandidaat biedt Jarabee een mooie functie in een professionele, dynamische werkomgeving met een informele en collegiale sfeer, waar we gezamenlijk het verschil proberen te maken voor jeugdigen. Als professional krijg je ruimte om jouw deskundigheid blijvend te ontwikkelen. Met elkaar wordt hierbij een goede balans tussen werk en privé bewaard. Jarabee heeft het volgende aanbod:

 • Een contract voor 32-36 uur per week.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Voor deze functie is het salaris ingedeeld in schaal 11 (tot maximaal € 5.298,33 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • 8% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiefaciliteiten (waaronder branchespecifieke opleidingen) en aantrekkelijke collectieve verzekeringen.
 • Een dienstverband voor één jaar, waarbij bij goed functioneren na een jaar wordt overgegaan tot een samenwerking voor onbepaalde tijd.

Procedure

De procedure is erop gericht om de benoeming zo snel als mogelijk af te ronden. De gesprekken worden gepland, daaraan voorafgaand vindt een oriënterend gesprek met K+V plaats.

Geïnteresseerd

Ben jij geïnteresseerd en nieuwsgierig? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 11 december 2023 bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Emile Douma (06-1045 2989) en of Frank Snethlage (06-5131 0178). Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! 

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online de Quinn-managementrollenmeting in te vullen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.