Business Controller Onderwijs

Altijd op zoek naar mogelijkheden en oplossingen
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Business Controller Onderwijs

Als Business Controller lever je een belangrijke bijdrage aan het strategisch plan door doelstellingen kwantificeerbaar en meetbaar te formuleren en sta je onder leiding van de directeur Planning & Control. Samen met het team van business controllers ben je verantwoordelijk voor de control op de gehele bedrijfsvoering. De dienst P&C maakt onderdeel uit van de Ondersteunende Diensten. Binnen het team P&C werken 11 collega’s in een positieve, innovatieve en ondernemende manier met elkaar samen. Professioneel en dienstverlenend zijn, zijn voor ons, als team, belangrijke punten. Maar ook de cultuur van ons team vinden we essentieel. Wij zijn één team (omdat je samen meer bereikt), wij helpen elkaar en zorgen ervoor dat er een thuishonk is waar je gezien wordt. Kom jij ons binnenkort ook helpen?

Opdracht

In deze rol adviseer je directies vanuit een integraal perspectief.
Coördineren, bewaken en opstellen van de Planning & Control cyclus, uitvoeren van control op projecten, financiën, bedrijfsvoering en diverse businesscases horen daar ook bij. Zowel binnen als buiten de organisatie voer je risicoanalyses uit en ben je bezig met benchmarking, ondersteunende activiteiten en werkzaamheden verrichten ten behoeve van de directeur Planning & Control.

Taken die ook bij deze rol horen zijn onder andere het coördineren van en actief bijdragen aan het opstellen van de kaderbrief, meerjarenraming en begroting en de periodieke bestuursrapportages voor het management, College van Bestuur, Raad van Toezicht en de OR. Het doel is om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de organisatieprestaties op (middel)lange termijn.

Profiel

Als Business Controller ben je in staat om strategische en tactische vraagstukken, zowel financieel als niet financieel, te vertalen naar begrijpelijke vragen en antwoorden. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Jij hebt een goed politiek en organisatiesensitief inzicht. Zelfstandigheid, nauwkeurigheid, resultaatgerichtheid en sterk analytisch vermogen zijn woorden die goed bij jou passen.

Als business Controller ben je proactief en toon je een flexibele instelling. Uitdagingen benader jij op praktische wijze. Beslissingen durf jij te nemen. Je bent in staat om betrouwbare informatie over de voortgang tijdig, correct en volledig te verstrekken. Daarnaast bied je het management inzicht in de financiële en operationele prestaties van de verschillende scholen. Door het analyseren en presenteren van resultaten, het faciliteren van trendanalyses en het actief bijdragen aan het beheersen van bedrijfsrisico’s, help je de ambities van de school te realiseren.

Wat breng jij verder mee?
Jij neemt veel ervaring mee als Business Controller. Ervaring in het onderwijs is fijn, maar niet essentieel. Ervaring in een non-profitorganisatie is wel gewenst.

Maatschappelijk Flexibel Resultaatgericht Energiek Klantgericht Denken in mogelijkheden Teamspeler Analytisch

Voorwaarden

Deze opdracht is vanaf eind oktober voor een periode t/m april 2024. Voor deze opdracht vragen we een beschikbaarheid tussen de 24 en 40 uur per week. De werkzaamheden mogen hybride uitgevoerd worden. Vanuit de locaties en vanuit huis. Past dit jou?

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht en vanaf eind oktober beschikbaar voor een periode t/m april 2024?  We vragen je uiterlijk 29 september te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja, 06-8395 2012. Natuurlijk is Tamara graag bereikbaar voor nadere informatie.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.