Bedrijfsmatig bouwer

Nieuwegein
Organisatie |

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

De IVC Evidensia groep is een dierenartsgroep waarbij inmiddels meer dan 330 klinieken en ziekenhuizen zich in Nederland hebben aangesloten. Iedere kliniek is uniek en heeft haar eigen identiteit. Als groep levert IVC Evidensia hoge kwaliteit zorg door samen te werken met aandacht voor lokale identiteit en ondernemerschap. IVC Evidensia wil gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Hun netwerk verbindt eerste- en tweedelijns klinieken met de meest geavanceerde specialistische zorg in de IVC Evidensia Dierenziekenhuizen. IVC Evidensia biedt uitgebreide ontwikkelmogelijkheden in hun Academy en het supportteam ondersteunt de organisatie van klinieken. Als groep is IVC Evidensia samen beter en wil zij in alle vestigingen kwalitatief hoogwaardige zorg en service leveren. De veterinaire zorg ontwikkelt zich sneller dan ooit. IVC Evidensia wil hierin een actieve rol spelen door continu te onderzoeken en te ontwikkelen. Onderdeel hiervan is dat Evidensia ook haar eigen dierenziekenhuizen heeft gebouwd, op het moment al 8! Dit zijn ‘state of the art’ dierenziekenhuizen, hoogwaardig en met zeer veel specialismen. EDZ Nieuwegein heeft circa 120 personeelsleden. EDZ richt zich op hoogwaardige specialistische zorg en spoeddienstverlening.

Functie | Clinical Director

Een bedrijfskundig, enthousiaste, verbindende en stevige Clinical Director! Dat is wie wij zoeken! In deze rol ben je samen met de klinisch clinical director eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Je bent bedrijfskundig, tactisch en operationeel verantwoordelijk en geeft zo mede leiding aan het ziekenhuis. Denk aan kwaliteit van de zorg, bedrijfsvoering, financiële resultaat, personeelsbeleid, in- en externe communicatie en het kwaliteitssysteem. Je geeft leiding aan artsen, paravets, praktijkmanagers en het kwaliteitsteam. Je rapporteert aan de algemeen directeur Dierenziekenhuizen van IVC Evidensia.

Wat ga je doen?

 • Het creëren van een samenwerkend ziekenhuis, waarbij het beste uit de werknemers gehaald wordt en samenhang en saamhorigheid gerealiseerd wordt.
 • In samenwerking met het MT, invulling geven aan de wijze waarop dienstverlening naar eigenaar en eerstelijns dierenarts wordt vormgegeven.
 • Het aantrekken en behouden van specialisten. Ervoor zorgdragen dat zij efficiënt en effectief hun werk (kunnen) doen, zodat zij goede kwalitatieve zorg kunnen bieden aan het dier.
 • Leidinggeven aan het EDZ en het inspireren en meenemen van de medewerkers in de doelstellingen die de organisatie en het EDZ in het bijzonder nastreeft.
 • Actieve rol in het opstellen en realiseren van de strategie.
 • Actief bewerken van het netwerk binnen de IVC Evidensia organisatie en daarbuiten. Doel is om klantrelaties te versterken en uit te bouwen, om zichtbaar te zijn in de markt en het EDZ actief te promoten.
 • Sturen op kwaliteit van dienstverlening, klantgerichtheid en ondernemerschap.

Bedrijfsmatig cijfermatig persoonlijk pragmatisch hands-on

Profiel
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding en werkt en denkt op HBO+ niveau.
 • Hierbij heb je 8+ jaar ervaring in een leidinggevende rol en het aansturen van een of meer vestigingen/ locaties. Eveneens heb je ervaring in HR, projectmanagement en budgetbeheer.
 • Uiteraard heb je affiniteit met de doelgroep, ervaring in de sector is een pre, maar géén must.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je weet op een stimulerende en verbindende manier leiding te geven aan alle medewerkers, zodat er een sterke synergie ontstaat.
 • Met jouw analytische vaardigheden zie of leg jij gemakkelijk verbanden tussen problemen of data. Je structureert informatie overzichtelijk, stelt goede vragen die het probleem verhelderen en trekt conclusies door logisch redeneren en op basis van feiten.
 • Je bent resultaatgericht en jouw acties en beslissingen zijn gericht op het realiseren van concrete doelen.
Aanbod

Een prachtige zelfstandige en veelzijdige functie met veel vrijheid in een bevlogen team van gedreven mensen in een ondernemende en sterk groeiende organisatie waar jij het verschil kunt maken. IVC Evidensia gelooft in Samen Beter. IVC Evidensia staat voor Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Samenspraak, Ondernemerschap en Ontwikkeling. Deze waarden helpen IVC Evidensia haar doelen te bereiken en maken dit een plezierige plek om te werken en waar ontwikkeling gestimuleerd wordt. Hierdoor is IVC Evidensia in staat om samen hoogwaardige diergeneeskundige zorg te leveren.

 • Een mooie functie voor minimaal 32 uur per week met een zeer passend salaris en aanvullend een variabele beloning.
 • Een budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Laptop, telefoon.
 • Korting op producten van IVC Evidensia klinieken.
 • Korting op het Evidensia Dier en Zorgplan.
 • 25 vakantiedagen.
 • Enne, heel belangrijk….. de hond mag mee naar het werk!
Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek bij K+V, daarna vinden aansluitend de gesprekken plaats bij IVC Evidensia. Het doel is de procedure in juni af te ronden zodat de nieuwe Clinical Director per 1 september 2022 (of eerder) kan starten.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel maar uiterlijk 29 mei 2022 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff, Partner (06-1595 4079) of aan Maartje Peters, Partner (06-1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Clinical Director
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.