Charismatische, inspirerende en natuurlijk leider

Eindhoven
Organisatie |

Evidensia

De IVC Evidensia groep is een dierenartsgroep waarbij inmiddels meer dan 300 klinieken en ziekenhuizen zich in Nederland hebben aangesloten. Iedere kliniek is uniek en heeft haar eigen identiteit. Als groep levert IVC Evidensia hoge kwaliteit zorg door samen te werken met aandacht voor lokale identiteit en ondernemerschap. IVC Evidensia wil gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Hun netwerk verbindt eerste- en tweedelijns klinieken met de meest geavanceerde specialistische zorg in de IVC Evidensia Dierenziekenhuizen. IVC Evidensia biedt uitgebreide ontwikkelmogelijkheden in hun Academy en het supportteam ondersteunt de organisatie van klinieken. Als groep is IVC Evidensia samen beter en wil zij in alle vestigingen kwalitatief hoogwaardige zorg en service leveren. De veterinaire zorg ontwikkelt zich sneller dan ooit. IVC Evidensia wil hierin een actieve rol spelen door continu te onderzoeken en te ontwikkelen. Om deze groei in goede banen te leiden, is IVC Evidensia op zoek naar een Clinical Director voor een te vormen cluster in de regio Eindhoven. De Clinical Director stuurt een eigen kliniek aan en heeft een regierol in de regio.

Het te vormen cluster bestaat uit een aantal eerstelijns dierenklinieken. De ambitie is om de klinieken, met behoud van eigen identiteit, verder te laten groeien en samen te laten werken en zo hun leidende positie verder uit te bouwen. Samen beter! Het te vormen cluster wordt gekenmerkt door een solide basis, aangevuld met jong talent. Ontwikkeling van deze talenten is een belangrijk onderdeel van de functie.

Functie | Clinical Director regio Eindhoven

Een enthousiaste, ondernemende, analytische en gedreven operationeel manager en peoplemanager, dat is de nieuwe Clinical Director! In deze rol ben je samen met de Locatie Clinical Directors eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het cluster. Hieronder valt o.a. kwaliteit van zorg, praktijkvoering, financiële resultaten, personeelsbeleid, externe communicatie, kwaliteitssysteem, gebouwbeheer, ARBO en milieu. Je rapporteert aan de Operationeel Directeur van IVC Evidensia.

Wat ga je doen?

 • Eerst de basis: Je zorgt dat de organisatie staat met de juiste organisatiestructuur waar rollen en verantwoordelijkheden voor iedereen in het team helder en transparant zijn. Je geeft uitvoering aan het personeelsbeleid op een manier die past bij de IVC Evidensia cultuur en geeft met de Locatie Clinical Directors leiding aan alle medewerkers van de klinieken.
 • Je ontwikkelt en implementeert doelstellingen en strategie van het cluster samen met het team, rekening houdend met de gewenste diergeneeskundige kwaliteit en commerciële aspecten van de individuele klinieken.
 • Om het team te motiveren en te leiden zet jij op inspirerende wijze de koers uiteen. Je bent de drijvende kracht en voorbeeldfiguur in het team en je draagt bij aan een plezierige werksfeer.
 • Je bent verantwoordelijk voor het jaarlijks opstellen van een jaarplan, legt dat ter goedkeuring voor aan de directie en zorgt voor de uitvoering van het goedgekeurde jaarplan. Door jouw natuurlijk leiderschap voelt het team zich betrokken bij het jaarplan waarin de ambitie voor verdere ontwikkeling op diergeneeskundige kwaliteit, medewerkers en de commerciële aspecten van de kliniek is verwoord.
 • Je behaalt de gestelde doelen en financiële resultaten volgens het jaarplan, specifiek met betrekking tot klanten, medewerkers, ondersteunende processen & middelen. Dit rapporteer je op periodieke basis aan de directie. Je bent cijfermatig sterk.
 • Je bent een verbinder waarbij je medewerkers en stakeholders kunt meenemen en enthousiasmeren in projecten en plannen; wat wordt van ons verwacht? Hoe leveren we samen betere zorg? Daarbij heb je ook aandacht voor cluster overstijgende samenwerking in de regio, waaronder het IVC Evidensia Dierenziekenhuis.

Inspirerend leider, operationeel manager, veranderaar, peoplemanager, resultaatgericht, duidelijk, betrokken, pragmatisch en hands-on.

Profiel
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding en werkt en denkt op HBO+ niveau. Hierbij heb je 5+ jaar ervaring in een leidinggevende rol. Eveneens heb je ervaring in HR, projectmanagement en budgetbeheer en weet je hoe je marketing(tools) en communicatie optimaal in kunt zetten.
 • Uiteraard heb je affiniteit met de doelgroep, ervaring in de sector is een pre, maar géén must.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je weet op een stimulerende en verbindende manier leiding te geven aan alle medewerkers, zodat er een sterke synergie ontstaat.
 • Met jouw analytische vaardigheden zie of leg jij gemakkelijk verbanden tussen problemen of data. Je structureert informatie overzichtelijk, stelt goede vragen die het probleem verhelderen en trekt conclusies door logisch redeneren en op basis van feiten.
 • Je bent resultaatgericht en jouw acties en beslissingen zijn gericht op het realiseren van concrete doelen.
Aanbod

Een prachtige zelfstandige en veelzijdige functie met veel vrijheid in een bevlogen team van gedreven mensen in een ondernemende en sterk groeiende organisatie waar jij het verschil kunt maken. IVC Evidensia gelooft in Samen Beter. IVC Evidensia staat voor Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Samenspraak, Ondernemerschap en Ontwikkeling. Deze waarden helpen IVC Evidensia haar doelen te bereiken en maken dit een plezierige plek om te werken waar ontwikkeling gestimuleerd wordt. Hierdoor is IVC Evidensia in staat om samen hoogwaardige diergeneeskundige zorg te leveren.

 • Een mooie functie voor minimaal 32 uur per week met een passend salaris en een variabele beloning tot maximaal 10% van je bruto jaarsalaris.
 • Een budget voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goede pensioenregeling
 • Laptop, telefoon.
 • Korting op producten van IVC Evidensia klinieken.
 • Korting op het Evidensia Dier en Zorgplan en de Evidensia Dierenverzekering.
 • 25 vakantiedagen
Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek bij K+V, daarna vinden de gesprekken medio maart plaats bij IVC Evidensia. Het doel is de procedure in maart af te ronden zodat de nieuwe Clinical Director per 1 mei kan starten.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel maar uiterlijk zondag 28 februari aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff, Partner (06-1595 4079) of aan Maartje Peters, Partner (06-1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Clinical Director regio Eindhoven
Vast
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.