Slagvaardig en operationeel leider met handelsgeest

Zaltbommel
Organisatie |

Veiling Zaltbommel

Al meer dan 100 jaar is de Coöperatie Tuinbouwveiling Zaltbommel e.o. B.A. een organisatie van ondernemers/telers van fruit en groente. De kerntaak is het verkopen van producten van haar leden, de telers. Deze leden zijn voornamelijk fruit- maar ook groentetelers. De markt betreft voornamelijk Nederland maar export speelt een steeds grotere rol. De fruit- en groentemarkt is een volwassen markt. Het aantal telers is afgenomen in de afgelopen jaren, de omvang van de telers is toegenomen inclusief de professionalisering en organisatiegraad. Ze zijn echte ondernemers geworden. De veiling is een verlengstuk geworden van de leden – ondernemingen (telers). Naast de ondernemingen die lid zijn van de coöperatie verzorgt Veiling Zaltbommel de verkoop voor gastleden. Veiling Zaltbommel heeft twee verkoopkanalen voor de telers: bemiddeling en veilen via de klok. Daarnaast is er een logistieke organisatie met diverse diensten en producten, de commercie is het hart van de coöperatie. De coöperatie heeft een hernieuwde strategische koers en zoekt een commercieel manager.

Functie | Commercieel Manager

De commercieel manager is verantwoordelijk voor zowel verkoop van de producten en voor het inkoopbeleid zoals het vinden en binden van nieuwe en bestaande telers. Daarnaast is deze manager ook verantwoordelijk voor de marketing en vormt hij/zij samen met twee collega’s en de directeur het MT van de Veiling.

De commerciële afdeling zet de producten van de telers zo goed mogelijk af in de markt en bedient de kopers op een uitmuntende wijze voor hun aankoop van fruit en groente in de productgroepen en assortiment wat de veiling  aanbiedt.

De afdeling voert het leden- en verkoopbeleid uit zoals dat door de coöperatie in de strategie is verwoord en reageert adequaat op basis van de marktontwikkelingen.

De afdeling is het kloppende hart aan de telers zijde in de keten van de telers tot de consument.

De commercieel manager is verantwoordelijk voor optimale bediening van de telers en aankopers en zorgt voor groei en een goede balans tussen beide verkoopkanalen. Dit doet hij of zij samen met het team, mens en resultaatgericht. Daarnaast is hij/zij onderdeel van het MT van de veiling en mede verantwoordelijk voor de strategie. De commercieel manager rapporteert aan de directeur.

De commercieel manager moet de kern van de coöperatieve samenwerking kennen, doorleven en deze actief uitdragen naar de medewerkers en de (leden-)ondernemers. Is verantwoordelijk voor het optimaal leiden en laten functioneren van de afdeling en behaalt de beoogde resultaten. De commercieel manager levert input aan de directie en het bestuur voor het bepalen van de strategie van de coöperatie.

Hij/zij is verantwoordelijk voor het zeer betrokken en gemotiveerde verkoopteam, bestaande uit een tiental , meest, ervaren medewerkers. Hij/zij inspireert en geeft richting aan het team zodat zij optimaal bijdragen aan de primaire opdracht van de coöperatie, alles voor de telers.

Ook is de commercieel manager met zijn of haar teamleden de strategisch gesprekspartner voor ondernemers/telers en kopers op het gebied van marktontwikkeling en de kansen die dit kan geven. Als team ben je altijd op zoek naar nog meer toegevoegde waarde voor de leden.

Daarnaast draagt de manager zorg voor alle gewenste kwaliteitssystemen binnen de keten indien die bijdragen aan het succes van de coöperatie, de telers en de kopers en zorgt voor efficiënte processen.

Als mede MT lid draagt de commercieel manager bij aan de duurzame succesvolle continuïteit van de coöperatie en kent alle governance en gedragscodes en draagt deze uit.

Manager Communicatief Coöperatief Relaties Aangaan Zakelijk Besluitvaardig Richtinggevend

Profiel

De Veiling is op zoek naar een gedreven commercieel manager met een opleiding op minimaal HBO niveau bijvoorbeeld in een economische of bedrijfskundige richting. Bekendheid met fruit en groente sector is een pré, affiniteit met de agri sector een must. Ervaring op het gebied van leidinggeven, marketing, sales en strategievorming is onontbeerlijk. Je bent een coöperatief ondernemer met veel gevoel voor leveranciers/de telers en klant en beschikt over handelsgeest. Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en weet mensen te enthousiasmeren en inspireren. Geeft richting en durft besluiten te nemen, hands on en stressbestendig.

Aanbod

Een prachtige uitdaging bij een organisatie die nieuwe ambities heeft vastgesteld in groei en toegevoegde waarde voor de leden van coöperatie. Een gemotiveerd team van medewerkers die vragen om duidelijkheid, richting en sturing. Primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met het gewicht van de functie.

Procedure

Begin oktober zullen gesprekken bij K+V plaatsvinden waarna wij vervolgens gesprekken bij Veiling Zaltbommel zullen inplannen.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-4387 3326) of Henk van der Velde (06-5175 8677) die deze opdracht begeleiden.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Commercieel Manager
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.