Concern Controller voor Nuovo Scholen

Aantrekkelijke sparringpartner en betrouwbare verdediger
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Nuovo Scholen

Lef, genieten, verbinden, zelf leiden en moreel

NUOVO Scholen bereidt iedere leerling zo goed mogelijk voor op actieve deelname aan een duurzame, inclusieve en steeds veranderende maatschappij. De kernwaarden helpen daarbij als kompas bij onze missie. Lef om samen de grenzen op te zoeken van leren, genieten omdat dat bij leren en werken hoort, verbinden omdat je het met elkaar doet, zelf leiden omdat je ook echt zelf in actie komt met je eigen verantwoordelijkheid en moreel omdat wij moreel willen handelen door bij te dragen aan kansengelijkheid en een inclusieve samenleving.

Wij maken dit waar als NUOVO Scholen in een stichting voor openbaar voortgezet onderwijs die zich op een proactieve en vooruitstrevende manier inzet voor het verzorgen en bevorderen van het openbaar voortgezet onderwijs in de gemeenten Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Utrechtse Heuvelrug. NUOVO Scholen is verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ca. 12.000 leerlingen. Vijftien openbare scholen bieden onder de vlag van NUOVO Scholen hebben samen een breed aanbod: van praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium tot en met internationaal georiënteerd onderwijs. De scholen worden ondersteunt door ons bedrijfsbureau; waar we onze scholen helpen op het gebied van o.a. HR, financiën, administratie, facilitair en communicatie.

 

Functie

Concern Controller

Blijven leren, blijven verbeteren

Als Concern Controller ben je eindverantwoordelijk voor business control, financiën en salaris- en personeelsadministratie (13 FTE). Je rapporteert direct  aan het College van Bestuur (CvB) en bent onderdeel van het management van het Bedrijfsbureau. Met 12 .000 leerlingen, 1400 medewerkers en een exploitatie van € 146 mln ben jij samen met je team de backbone van NUOVO.

Als Concerncontroller bij NUOVO is jouw belangrijkste doel dat de NUOVO scholen in control zijn en blijven. Je bent een betrokken adviseur voor het CvB en de schoolleiders en voorziet hen van gevraagd en ongevraagd financieel advies. Je bent verantwoordelijk voor de administratieve en financiële activiteiten, bewaakt de financiële positie. Je werkt nauw samen met de rest van de senior staff om zo een consistent en versterkend beleid te krijgen voor de organisatie vanuit de verschillende disciplines. Daarnaast heb je een formele lijn met de Raad van Toezicht en de Audit Commissie.

Jij zorgt ervoor dat de basis klopt, er rust is op de cijfers. Stabiel financieel beleid en transparantie voor alle leidinggevenden, zodat zij koers kunnen houden en met jou vooruit kunnen kijken naar wat nodig is voor alle leerlingen en medewerkers. Je voelt en doorleeft die verantwoordelijkheid, al deel je die vanzelfsprekend met het CvB en de schooldirecties. Als vakkundig professional ben je aanspreekbaar en spreek je aan. Je bent instaat om altijd vanuit de bedoeling te werken met oog voor wat nodig is voor de ander. Je weet de juiste toon te raken tussen het collectieve belang van de stichting en het individuele belang van de scholen die daar deel van uitmaken. In de taal van de scholen en met oog voor wat voor de school van belang is. Jij zoekt naar de waarom vraag. Je bent nieuwsgierig naar die wereld en denkbeelden en bent uitstekend in staat om de ander mee te nemen in jouw wereld. Je hebt het lef om dan ook in te stappen, het avontuur aan te gaan. Dat maakt je een aantrekkelijke sparringpartner. Je bent in staat om een grote diversiteit aan processen en belangen met elkaar te verbinden. Vanuit opgebouwd vertrouwen weet je draagvlak te creëren voor het financieel beleid en eigen initiatieven. Je geeft richting, ruimte en vertrouwen aan jouw team van Business Controllers en de (financiële) administratie. Je weet hen hierbij te coachen en de professionaliteit, het zelf leiden, voor te leven.

Sensitief Communicatief Transparant Stabiel AdviseurVasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Passioneel Openminded

Profiel

Aantrekkelijke sparringpartner en betrouwbare verdediger

Aantrekkelijke sparringpartner

Jij brengt je adviesvaardigheden en je persoonlijkheid mee en dat maakt jou een aantrekkelijke sparringpartner. Voor natuurlijk het CvB en directie en je directe collega’s, maar ook voor andere stakeholders. Vanuit jouw kennis en kunde en je betrokkenheid vraagt iedereen je graag aan tafel. Omdat je breder kijkt en denkt altijd vanuit waarvoor het bedoeld is. Zo maak je verbinding en zoek je naar verbetering, vooruitgang voor NUOVO Scholen en voor haar leerlingen en medewerkers. Je brengt creativiteit mee. Zoekt mee naar mogelijkheden en durft nieuwe wegen in te slaan. Voor je team ben je een uitstekende coach, inhoudelijk en persoonlijk. Je haalt het beste naar boven, bent aanspreekbaar, leerbaar en kwetsbaar.

Betrouwbare verdediger 

Alles staat en valt met een solide basis. Transparant, eerlijk, integer, betrouwbaar. Jij bent duidelijk en hard op de kaders, zacht op de mens. Dat geldt voor het morele stuk én de financiële basis. Heldere processen en structuren ondersteunen een goed en doorleefd financieel kader. Dankzij jou begrijpt iedereen echt de cijfers, dus kent iedereen ook de grenzen. Dat geeft juist de mogelijkheid om creatief te zijn, vooruit te spelen, juist omdat het zo duidelijk is. Die heldere communicatie en inzichten bouw jij uit met je team. Dat zorgt voor vertrouwen in elkaar.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een stevige financiële achtergrond en relevante werkervaring.
  • Ervaring in in ieder geval complexe maatschappelijke organisaties.
  • Je hebt strategisch financieel inzicht en sterk analytisch vermogen.
  • Je hebt expertise maar weet complexe zaken simpel te maken.
  • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Prachtige rol voor een aantrekkelijke financial

Een uitdagende, veelzijdige functie binnen een jonge organisatie met leuke en gemotiveerde collega’s, die op een open en informele manier met elkaar samenwerken.

  • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan bieden we je een vaste aanstelling.
  • Een salaris van € 5.399.– tot € 7.215.– bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 14 CAO VO).
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Grotendeels de schoolvakanties vrij.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals deelname aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Procedure

Eerst onbevangen ontmoeten en dan kiezen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een eerste korte ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie vanuit jouw ervaring.

Speed op maandag 11 september waarin je in drie korte gesprekken met kleine commissies kennismaakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jou.
Slow op donderdag 21 september waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
Show op woensdag 27 september waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt met een voorbeeld uit jouw eigen ervaring.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor eind september 2023 af te ronden.

Geïnteresseerd

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs?

Ben je geïnteresseerd en vooral gecommitteerd aan de mooie opdracht die er ligt? Dan leren wij je graag kennen. Wij kijken uit naar jouw CV en motivatie! Dat kan door bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. We ontvangen deze graag uiterlijk zondag 3 september. Wil je voordat je solliciteert nog iets over de functie of de procedure weten? Neem dan gerust contact op met Johannes Arets via 06-10260480 (Johannes is van 24 juli tot en met 14 augustus op vakantie).

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online Quinn-managementrollenmeting te maken. 

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.