K+V werving selectie interim management

Onafhankelijk en integer risicogeweten

Apeldoorn en Deventer
Organisatie |

Wooncorporatie De Goede Woning en Woonbedrijf ieder1

Wooncorporatie De Goede Woning uit Apeldoorn en Woonbedrijf ieder1 uit Deventer zoeken samen een Concern Controller. Het liefst vinden we dé juiste man of vrouw voor deze mooie rol, een duo oplossing behoort ook tot de mogelijkheden.

Woonbedrijf ieder1 is de grootste wooncorporatie in het gebied Deventer / Zutphen en biedt met 14.500 woningen, goede en betaalbare woningen. Het is een dynamische organisatie waar meer dan 200 medewerkers klantgericht en vernieuwend hun diensten aan de huurders verlenen. Samenwerken is hierbij het kenmerk.

De Goede Woning is de grootste en oudste wooncorporatie in Apeldoorn. Met 72 betrokken medewerkers werkt zij samen om 8.000 huishoudens Goed Wonen in een Goede Woning voor een Goede Prijs in een Goede Woonomgeving te bieden.
Wonen is een fundament in het leven van mensen en moet betaalbaar en bereikbaar zijn voor iedereen. Daar zetten we ons graag voor in.

Bezoek de websites:
De Goede Woning
ieder1

Functie | Concern Controller

Beide organisaties hebben behoefte aan een Concern Controller. Iemand die een onafhankelijke positie heeft in de organisatie, rechtstreeks onder beide directeur-bestuurders, een vertrouwelijke functie die de mogelijkheid biedt om rechtstreeks aan de voorzitter van de Raad van Commissarissen te rapporteren. De kern van de functie is toetsen, controleren, signaleren voor en adviseren aan beide directeur-bestuurders, het management en de Raad van Commissarissen van de wooncorporaties op governance, risk management en compliance met wet- en regelgeving (inclusief AVG). Een prachtige rol voor een onafhankelijk mens, scherp en sensitief tegelijk, die van cijfers en cultuur houdt en integriteit in de genen heeft. En mede zorgt voor de strategische koers van beide wooncorporaties.

Integer Scherpte Autonoom Sensitief Analyse Initiatiefrijk Strategisch Communicatief Procesmatig Natuurlijk-Gezag

Profiel

Twee mooie organisaties die graag willen samenwerken om verder te komen. Daarom zoeken zij samen een Concern Controller. De 32-urige werkweek wordt verdeeld over beide corporaties, 14 uur in Apeldoorn en 18 uur in Deventer. De ideale kandidaat is woonachtig in deze hoek van het land, kent de steden waar het om gaat en creëert synergie door voor beide organisaties werkzaam te zijn.

We houden de optie open voor twee kandidaten die de rol parttime in kunnen vullen, één in Apeldoorn en één in Deventer.

De gedroomde kandidaat is een veelzijdig mens die op eigen wijze adviseert over het op koers komen en houden van de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen van beide organisaties, het ontwerpen en beheren van de interne beheersings- en controlesystemen en het afleggen van rekenschap. Je bent een onafhankelijke en onbevooroordeelde adviseur die integer acteert, soms met scherpte, soms met lenigheid, maar doelgericht en in het belang van de huurders. Als het risicogeweten, wijs je beide organisaties op onvolkomenheden of mogelijkheden het nog weer beter te doen! Risicomanagement is een essentieel onderdeel van het takenpakket: beleid, activiteiten, bewaking en uitvoering en een onafhankelijke rapportage aan beide directeur-bestuurders. Je bent een financieel zwaargewicht en beschikt over WO werk- en denkniveau.

Wij zoeken voor deze twee wooncorporaties een integere, feitelijke en zakelijke Concern Controller, die het geheel overziet en vanuit een positieve insteek kijkt naar audits, financiën, compliance en vanuit deze bril kijkt naar de wereld en alles ten doel stelt van de huurders en de bedoeling van de corporatie. Voor een pragmatisch en praktisch mens, die net een tandje dieper kan en wil ingaan op de materie.

Aanbod

Eén rol, twee organisaties! Een aanstelling voor één jaar, 32 uur per week waarbij je 18 uur werkzaam bent in Deventer en 14 uur in Apeldoorn. Bij gebleken geschiktheid kan een dienstverband voor onbepaalde tijd volgen. Het is mogelijk dat er af en toe 40 uur wordt gewerkt, kortom flexibiliteit in uren en locatie is gewenst. De beloning is afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van de CAO voor Woondiensten.

Kandidaten die parttime beschikbaar zijn en graag in aanmerking komen voor deze rol, worden ook van harte uitgenodigd te reageren. Geef duidelijk aan voor welke corporatie je voorkeur hebt en waarom.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in Veenendaal met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen – bij geschiktheid – twee gespreksrondes in Apeldoorn en Deventer, een voordracht aan de RvC en een afrondend gesprek.

De eerste gespreksronde is gepland op donderdagmiddag 12 september of vrijdagmiddag 13 september, de tweede gespreksronde wordt gepland op dinsdag 17 september of woensdag 18 september. Dan volgt op vrijdagmiddag 20 september de voordracht aan de RvC. In de week van 23 september wordt de procedure afgerond, een ontwikkelassessment kan hier onderdeel van uitmaken.

Geïnteresseerd

Ben jij de persoon die wij zoeken? Geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd voor deze rol?
Dan zien wij graag uiterlijk maandag 2 september jouw reactie tegemoet. Dat kan door je cv en motivatiebrief te uploaden bij ‘solliciteer direct’.
Voor kandidaten die
parttime beschikbaar zijn, geef alsjeblieft duidelijk aan voor welke corporatie je voorkeur hebt en waarom.

Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Roel Roelfzema, partner, 06 438 73 326 en Henk van der Velde, partner, 06 5175 86 77. Natuurlijk zijn Roel en Henk bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd, wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Concern Controller
Vast
32-40 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.