Parttime senior finance professional

AMERSFOORT
Organisatie |

Amfors Groep

Amfors is een prachtige organisatie met een groot maatschappelijk hart. Amfors biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel zijn dat er circa 1.000 in onder meer het eigen metaalbedrijf, het verpakkingsbedrijf, de groenvoorziening, schoonmaak en extern in detacheringen.
De missie en visie van Amfors is: “het vinden van passend en duurzaam werk, tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten, op de meest optimale trede van de werkladder, uitgaande van de mogelijkheden en rekening houdend met de beperkingen van de individuele medewerker”. Het is mooi om te zien dat Amfors volledig gaat voor haar Sw-ers.

Sinds de Participatiewet is er geen instroom van nieuwe Sw-medewerkers. Amfors houdt haar ogen open voor kansen die passen binnen de mogelijkheden. Het Inclusive Fieldlab is hier een voorbeeld van. Als voorloper op dit vlak spelen ze zichzelf in de kijker met het toepassen van nieuwe technologieën voor de doelgroep en daar zijn ze trots op.
Er worden goede resultaten behaald, echter de toekomstbestendigheid van de organisatie blijft op de agenda staan.

Afdeling

De afdeling Finance & Control is goed op orde, er is de afgelopen periode flink geïnvesteerd in automatisering -het nieuwe systeem draait sinds begin van het jaar- en dat maakt dat er effectief en efficiënter gewerkt kan worden. Deze digitalisering heeft een positieve impact op de sfeer binnen de afdeling, omdat het rust en stabiliteit brengt. De verloning verloopt via een externe partner, waarmee de organisatie is ontzorgd, maar wordt nog wel door henzelf gecontroleerd. Op de afdeling werken zelfstandige professionals met veel ervaring binnen de organisatie. De loyaliteit is überhaupt hoog onder het personeel, er zijn lange dienstverbanden in de staf- en lijnorganisatie en er is een grote mate van organisatiekennis en hoge betrokkenheid.

Functie | Concerncontroller

De Concerncontroller is de eindverantwoordelijke voor het financiële beleid en geeft leiding aan de financiële afdeling (1 Hoofd afdeling Bedrijfsadministratie en 4 medewerkers) en 2 Business Controllers.

Je onderhoudt nauw contact met de Algemeen Directeur aan wie je rapporteert en bent diens sparringpartner op jouw terrein. Je bent medeverantwoordelijk voor het uitstippelen en realiseren van de strategie, samen met je collega MT- leden. Het team Finance is zelfstandig en de afdeling loopt uitstekend, zodat de Concerncontroller volledig kan vertrouwen op haar collega’s en zich kan focussen op het opbouwen van de relaties met de interne en externe stakeholders.

Strategisch Communicatief Samenwerken Empathisch Rechte rug Schakelvermogen Sparringpartner Stevig, Scherp waar nodig Stakeholdersbehartiger Parttime

Profiel

Wat wordt er van je verwacht:

 • Voorbereiden en deelnemen aan vergaderingen van het Algemeen Bestuur en de Raad van Commissarissen samen met de Algemeen Directeur.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de Planning & Control cyclus.
 • Presenteren van financiële analyses en managementrapportages in het MT, aan de RvB en de RvC.
 • Eindverantwoordelijk voor financial control, verslaglegging en Treasury beheer.
 • Opbouwen en onderhouden van relaties met de interne en externe stakeholders zoals de OR, de beleidsambtenaren en wethouders van de regiogemeenten (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg), de accountant, belastingadviseurs, etc.
 • Op stimulerende wijze leidinggeven aan de afdeling.
 • Je blijft overeind en je kunt goed omgaan met de verschillende krachtenvelden.
 • Last but not least heb je affiniteit met de doelgroep Sw-ers.

Om in deze functie succesvol te kunnen zijn breng je het volgende mee:

 • Academisch werk- en denkniveau bij voorkeur verkregen door een universitaire opleiding.
 • Je bent een gedreven, slimme professional met inhoudelijke kennis en je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met de beleidscyclus van jaarplanning en control.
 • Leidinggevende die mensen kan stimuleren.
 • Communicatief sterk en in staat om complexe zaken helder te verwoorden en uit te leggen.
 • Naast inzicht in de primaire processen heb je ook ervaring met een ERP systeem en rapportagetools
 • Je bent een prettig, benaderbaar persoon die staat voor en achter haar team.
 • Je haalt energie uit intern en extern stakeholder management en je kunt hierin blijven schakelen.
Aanbod

Een veelzijdige functie met zelfstandigheid en volop ruimte voor het nemen van initiatieven. Een informele werksfeer binnen een stabiele organisatie, die betekenisvol is. Deze functie is ingeschaald in schaal 13, maximaal € 6.365,– per maand op basis van 36 uur en een eindejaarsuitkering van 6,76%. Dit is een unieke parttime kans voor een senior finance professional, die op niveau wil werken. In eerste instantie wordt een jaarcontract geboden en de intentie is om een langere tijd samen te werken. Amfors streeft ernaar de diversiteit in het MT te vergroten.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand november af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur in de eerste week november. Hierna volgen de gespreksrondes op woensdag 10 november in de ochtend, maandag 15 november in de middag en een klikgesprek op dinsdag 16 november bij Amfors in Amersfoort.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met zondag 31 oktober de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met Micha van Aart (06-46390312) of Helga Bijker (06-22698599). Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Concerncontroller
Vast
24-28 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.